Аеродроми

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Turcs and Caicos

turks-caicos.jpg

Milano Airport - Malpensa

60414_1237145817.jpg

Frankfurt Airport

Cdl_06.jpg

Amsterdam Airport - Schiphol

luchtvaartagenda9-S.jpg

11JumboAtSchipol.jpg

Сум бил на овие три. Последната слика вистина е така, нека не ве лажат очите, ја доживеав глетката. :)

Schiphol - најдобар аеродром на кој сум бил. Професионалност на високо ниво, структура, функционалост... без забелешки.

за мене најдобар (а беше и избран од медиумите) е минхенскиот аеродром

p1050160.jpg

mac-munich_airport_center_21.jpg

реклама за време на светското
adidasbridgeworldcup.jpg

иначе исто како амстердамскиот до пистите авионите стигнуваат преку мостови под кои се улиците кои водат до терминалите..па може да се случи да боингот 747-400 поминува над вас.

други аеродроми кои не се лоши е новиот терминал во дубаи

4679333_l.jpeg

добар хаб за тој дел од светот..посебно за "Emirats" kои имаат доста добра услуга во нивните авиони.
Dubai-terminal-3.jpg

dubai_T3_47d6fedd077dc44c1fa4cfd862417508_470_317.jpg

T3DubaiAirport3_918x612_lightbox1_DubaiAirport.ashx

други аеродроми, Атланта како хаб за "Delta", Логан интерешионал во Бостон (добар сервис, мала понуда на продавници). Мајами е катастрофален...таа двојазичност (шпански и англиски) и таа латиноамеричка лежерност го прават да е толку неефицијентен. Секој те праќа на друг шалтер само да се отараси од тебе.

Во европа покрај Минхен најомилни ми се, Амстердам, Цирих, Барцелона, Мадрид (се средија со услугата на новиот терминал), Лондонскиот Хитроу исто полека го нормализира сервисот...Торино, Милано, Варшава не ме импресионираат...а посебно Софија, Белград, Загреб и со реновирање си останаа регионални аеродроми...Истамбулскиот е подобар од овие.

нај не импресивни: Сао Пауло, за толкав град таков аеродром е стварно катастрофа...ама има и покатастрофални...во Калкута на пр, ме потсети на старата скопска автобуска.
kolkata_airport.jpg

сепак индијците имаат и импресивни аеродроми, тој во Делхи или на југот во Бангалоре (центарот на ИТ технологијата таму)...во Мумбаи исто не е лоша инфраструктурата ама замислете си дека покрај жицата почнува најголемите сламс во тој дел од азија. Секое слетување и полетување дава чудно чуство

MumbaiAirportShantytown1A.jpg

замислете некој фундаменталист со золја од таму...никој нема да го најде по тие бараките.

еве уште едно сличе од тие сламс...стравотна глетка е кога се лета при спуштање над нив. Посебно што во сите индиски градови визибилноста е катастрофална..пилотот вика слетуваме за две минути а вие при ведро небо нема да ја видите долу земјата...густо жолтило

ApproachingMumbai3A.jpg

mumbai.jpg

nm_mumbai1_090204_ssh.jpg

Дизелдорф
Хотели и паркиралишта
1359532.jpg

Внатре
airport_2000_plus_duesseldorf_03.jpg

Писта
Flughafen-ba24062.jpg

Сао Паоло - Бразил

Congonhas%20Airport_thumb%5B1%5D%20sao%20paolo%20nbrazil.jpg

Сент Мартен, холандски остров на Карибите, Princess Juliana Airport
1000px-TNCM.jpg
file418731.jpg
klmhaircut.jpg
st-maarten.jpg
3968069590_c9217fe72b.jpg

800px-Corsair_Airbus_A330_at_SXM_Bidini.jpg

Слична глетка е и на Охридскиот аеродром со поглед од патот, ама пак наизглед посигурно од ова...
49304_wyspy_karaibskie_sint_maarten_princess_juliana_international_airport_sxm_maho_beach.jpg
princess-juliana-international-airport-1080i-1080p-air-france-airport-beach-900x1440.jpg

Eден од најинтересните аеродроми во светот за туристите, еден од најтешките за пилотите :D

Некој што имал прилика да лета од аеродромот у Франкфурт? Ми треба повеќе инфо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom