Адвентизам

• Креатор на темата Креатор на темата pasa
  • Време на започнување Време на започнување
zakonot e eden od uslovite za naseto spasenie, pokraj zakonot tuka e i verata kon Boga.
hristos spasitelot ne iskupi od kletvata na zakonot ,otjkako poradi nas stana kletva oti e pisano proklet da e sekoj koj visi na drvo (krst), galat3;13. otkako dojde verata nie veke nesme pod rakovodstvo na vospituvac galat 3;25.

pravoslavno dete

Опа, е сега овде има неколку закони, церемониален, чисти нечисти животни, за дарување, 10 заповеди... па прашањето е од кој закон не искупил Христос.
И зошто Христос вели “не дојдов да ги поништам ЗАКОНОТ И ПРОРОЦИТЕ туку да ги исполнам“?

И зошто Христос вели “не дојдов да ги поништам ЗАКОНОТ И ПРОРОЦИТЕ туку да ги исполнам“?

оти не ти -ви е јасно па шантрате ете за тоа

И ОВА ДЕТАЛНО СУМ ГО ОБЈАСНИЛ ---- ЧИТАЈ МАЛЦЕ НАУЧИ НЕШТО
НЕ САМО ДА СЕ КИНЕЛО ЗЕЛЕНИ

1 )

Лука:
16:16 ”Законот и Пророците беа-МИНАТО СВРШЕНО ВРЕМЕ до Јована. Оттогаш се проповеда Евангелието за Божјото Царство, и секој насила влегува во него.
ЕВЕ КАДЕ ГО УКИНУВА МОЈСЕЕВИОТ ЗАКОН

Римјаните: 8:2 Исуса ме ослободи од законот на гревот и смртта.

ЕВЕ КАДЕ МОЈСЕЕВИОТ ЗАКОН ГО НАРЕКУВА ЗАКОН НА ГРЕВОТ И СМРТТА

ЕВЕ И ЗОШТО :
Галатјани: 2:16 зашто од делата на Мојсеевиот Закон нема да се оправда НИТУ ЕДЕН човек.

2 )И зошто Христос вели “не дојдов да ги поништам ЗАКОНОТ И ПРОРОЦИТЕ туку да ги исполнам“?

АМА ТИ НЕ СЕ ПРАШУВАШ ...КОЈ ЗАКОН НЕ ГО ПОНИШТИЛ ?

НОВ ЗАВЕТ
Римјаните: 13:10 И така: љубовта е исполнување на Законот.

НА КОЈ ЗАКОН ?
НА МОЈСЕЕВИОТ , ШЕРИЈАТОТ ИЛИ БИЛО КОЈ ДРУГ СУЕТЕН ЗАКОН ?

ЕВЕ ГО СЛУЧАЈОТ :

СТАР ЗАВЕТ

ВТОРОЗАКОНИЕ - ПЕТТА КНИГА МОЈСЕЕВА
Глава 22

28 Ако маж наиде на млада девица, која не е верена, па ја грабне и легне со неа, та биде фатен на дело,

29 тогаш мажот кој лежеше со неа нека му даде педесет сребреници на моминиот татко. А бидејќи ја оскверни, нека ја земе за жена, да не може да ја пушти додека е жив.

ХАХАХААХ АКО ЉУБОВТА Е ИСПОЛНУВАЊЕ НА МОЈСЕЕВИОТ ЗАКОН ( ИЛИ БИЛО КОЈ ДРУГ СУЕТЕН ЗАКОН ) ТОГАШ ИСПАЃА ДЕКА :
СИЛУВАЧИТЕ НАЈЉУБОВНО ЌЕ ГО ИСПОЛНАТ МОЈСЕЕВИОТ ЗАКОН

хаахахаха ...глупости невидени

или како љубовно да се исполни - реализира капиталистички закон ?
даночните обврзници онака љубовно даваат пари за државата ...хахахахаах...свашта
плаќаат данок оти мораат ,заради мирен сон , даси исполнат обврски кон држава ама никогаш не сум видел некој "љубовно" да плаќа данок .....хахахахаа

значи :

Римјаните: 13:10 И така: љубовта е исполнување на Законот.

ама не на Мојсевиот закон или Шеријатот или било којбило каков суетен закон туку :

Јаков: 1:25 А кој ќе се загледа во СОВРШЕНИОТ ЗАКОН НА СЛОБОДАТАи остане во него, не како заборавлив слушател, туку како вистински извршител, тој ќе биде блажен во својата дејност.

2:12 Така зборувајте и така постапувајте како луѓе, кои ќе бидат СУДЕНИ ПО ЗАКОНОТ НА СЛОБОДАТА.

1 Коринтјани:
7:23 Скапо сте КУПЕНИ ! Не бидете им робови на луѓето!

1 Петрово: 1:18 знаејќи дека не сте ОТКУПЕНИ со распадливи нешта, со сребро или со злато, од својот СУЕТЕН ЖИВОТ што ви е предаден од вашите татковци,

..
ЗАКОНОТ НА СЛОБОДАТА ГО ПИШУВА И ВО СТАР ЗАВЕТ КАКО ГОСПОДОВ ЗАКОН А НЕ МОЈСЕЕВИОТ КОЈ МОЈСЕЈ СИ ГО ИЗМИСЛУВАЛ
..
.
.
.
.
.
.
ПРОЧИТАЈ НЕШТО НА ФОРУМОВ ЌЕ ТИ СЕ РАЗЈАСНИ
НЕ ВАКА ДА СЕ ПОВТОРУВАМЕ !

Атеист, прочитав малку од твоите пораки и сметам дека немаат некоја голема тежина. Но бидејќи реплицираш ќе ти одговорам.

Зошто не го ставиш и следниот текст

16 Законот и Пророците беа до Јована. Оттогаш се проповеда Евангелието за Божјото Царство, и секој насила влегува во него.
17 Полесно е небото и земјата да поминат, отколку да пропадне една цртичка од Законот.

Бог во својата премудрост, претпоставил дека ќе има овакви луѓе кои ќе сакаат да ја исповртат вистината, па дообјаснил дека Законот ќе трае довека.
ТОА Е ЕДНО ОД МЕСТАТА КАДЕ ГО ПОТВРДУВА МОЈСЕЕВИОТ ЗАКОН.

Понатаму, потребна е малку поголема мудрост која ја дава Бог доколку го помолиме за да го разбереме следново:
Точно дека Бог не ослободил од законот но еве на кој начин. Бог дошол и ги земал сите гревови (прекршоци спрема законот) на себе за секој кој верува во Него да биде спасен и да има вечен живот.
Е прашање е што значи да се верува во Него? Да се верува во Него значи да се прифати дека Христос е Бог кој во својата голема љубов дошол на Земјата да не откупи од нашите гревови. Доколку веруваме, ќе се трудиме да живееме како што живеел Исус, а Тој живеел според Законот.
Значи, ние директно не сме обврзани да го почитуваме ЗАКОНОТ, но од љубов кон нашиот Спасител ние го држиме Законот, живееме како што Он живеел и го чекаме да дојде по втор пат и да не земе.

Е за силувачите мислам дека е потполно друга тема така да нема да ти одговорам тука иако има разумен одговор.

И атеист, ти се одликуваш со неверие а јас со вера, во она што не го знаеме. Познавањето на Библијата нема да ти помогне ништо ако нема Свети Дух во тебе, туку само ќе ја интерпретираш погрешно.

Поздрав и може да дискутирам само на некоја конструктивна тема со тебе, кога умот ќе ти биде отворен а нема да бидеш заслепен...

Зошто не го ставиш и следниот текст

16 Законот и Пророците беа до Јована. Оттогаш се проповеда Евангелието за Божјото Царство, и секој насила влегува во него.
17 Полесно е небото и земјата да поминат, отколку да пропадне една цртичка од Законот.

ало

на кој закон бе ?

Галатјани: 3:13 Христос нè откупи од ПРОКЛЕТСТВОТО на МојсеевиотЗаконот,

11 А дека никој не е оправдан пред Бога преку Законот, јасно е, зашто „праведникот ќе живее од верата.”

12 А Законот не е од верата, туку вели: „Кој ги исполнува, ќе живее преку нив.”

13 Христос нè откупи од проклетството на Законот, откако стана проклетство за нас, зашто е пишано: „Проклет да е секој, кој виси на дрво!” -

ИДИ ПРОЧИТАЈ МОЈА ТЕМА...МОЈСЕЕВИОТ- ШЕРИЈАТСКИ ЗАКОН ..НЕ СЕ ИНАЕТИ ...НАУЧИ НЕШТО
ЌЕ ТИ СЕ РАЗЈАСНИ ЗОШТО ТОА ПАВЛЕ ГО НАПИШАЛ ДО ГАЛАТИТЕ

Мојсеевиот Закон го пишуал мојсеј и нее никаков божји закон туку Мојсеева измислица

ТАКА И СИ ПИШУВА ДЕКА САМИОТ ГО ИЗМИСЛУВАЛ А НА НЕКОЈ ДЕЛОВИ МУ СУГЕРИРАЛЕ НЕКАКВИ АНГЕЛИ

ПОСЛАНИЕ НА АПОСТОЛ ПАВЛЕ ДО ГАЛАТЈАНИТЕ
Глава 3
19 Тогаш, зошто е Законот? Тој е определен СО ПОСРЕДСТВО НА АНГЕЛИ , со рака на еден ПОСРЕДНИК - МОЈСЕЈ, па е додаден заради престапите, додека не дојде Семето, Кому Му е дадено ветувањето.

А тоа се случило откако Евреите откако Мојсејги извел од Египет ОДБИЛЕ да ја спроведат Христовата КоминистичкоАнархистичка идеологија

па им бил даден Мојсеевиот смртоносен закон
Езекиел: 20:25 И затоа им дадов уредби што не беа добри, закони што усмртуваат:

Римјаните:
7:5 ... кои Законот ги побудуваше, така што ги донесувавме ПЛОДОВИТЕ НА СМРТТА.
7:6 А сега, се ОСЛОБОДИВМЕ од Мојсеевиот Закон, откако умревме за оној, кој нè потчинуваше, за да служиме во нов дух, а не во старата буква.
7:7 И така, што да речеме? Дали е Законот грев? Далеку од тоа! Сепак, јас го запознав гревот само преку Мојсеевиот Закон.
.
.
.

jonkig.............. бе везе немаш човече слушај што ти кажувам добронамерно ова ти кажувам

Бог во својата премудрост, претпоставил дека ќе има овакви луѓе кои ќе сакаат да ја исповртат вистината, па дообјаснил дека Законот ќе трае довека.
ТОА Е ЕДНО ОД МЕСТАТА КАДЕ ГО ПОТВРДУВА МОЈСЕЕВИОТ ЗАКОН.

Понатаму, потребна е малку поголема мудрост која ја дава Бог доколку го помолиме за да го разбереме следново:

бла бла бла ....дрн дрн јариња

Е прашање е што значи да се верува во Него? Да се верува во Него значи да се прифати дека Христос е Бог кој во својата голема љубов дошол на Земјата да не откупи од нашите гревови. Доколку веруваме, ќе се трудиме да живееме како што живеел Исус, а Тој живеел според Законот.

што лажеш бе !

кај живеел според Мојсевиот закон ?

Исус не го фермал Мојсеевиот Закон !

го обвиниле дека ја крши саботата а убаво си пишува дека не смее да се работи НИКАКВА работа ...било каква работа е забранета

никогаш не постел ..нели му пререкле дека и апостолите не постеле

ОДИ ПРОЧИТАЈ ТЕМА ........МОЈСЕЕВИОТ = ШЕРИЈАТСКИ ЗАКОН

КОГА ЌЕ ЈА ПРОЧИТАШ ТАА ТЕМА ЌЕ ИМАШ СТАТУС НА ПОЛУПИСМЕН ДА РАСПРАВАШ СО МЕНЕ ЗА ЗАКОНОТ

ДОТОГАШ.......................ЧУТИ БРЕ ...СЕУШТЕ СИ НЕПИСМЕН ЗА ВАКВА ТЕМА

Е прашање е што значи да се верува во Него? Да се верува во Него значи да се прифати дека Христос е Бог кој во својата голема љубов дошол на Земјата да не откупи од нашите гревови..

КАКО НЕ БЕ ,..........ОБАВЕЗНО

ви ги собрал гревојте у џакови у картонски кутии

и му ја спраштил у непознат правец...........хахахах глупости
.
..
.
не обесувај туку еве ти НЕШТО СТВАРНО ДОБРО А НЕ ТВОЈТЕ БЉУВОТИНИ
.
..

.
ДЕФИНИЦИЈА : НЕВЕРНИК

НЕВЕРНИК Е СЕКОЈА ЛИЧНОСТ КОЈА ПРАКТИКУВА И СО СВОЕТО ОДНЕСУВАЊЕ ДАВА ПРИМЕРИ - ПОТТИКНУВА ИЛИ ИЗМИСЛУВА ГЕНЕРИРА –ПРОПИШУВА РЕГУЛАТИВИ- ЗАКОНИ ИЛИ ПОДДРЖУВА - ОПРАВДУВА ТАКВИ МЕЃУЧОВЕЧКИ ОДНОСИ СО КОЈ МЕЃУ ЛУЃЕТО ЌЕ ВЛАДЕЕ НЕМИР – КОНФЛИКНОСТ (конфликтни меѓучовечки односи)

ДЕФИНИЦИЈА : ВЕРНИК

ВЕРНИК Е СЕКОЈА ЛИЧНОСТ КОЈА ПРАКТИКУВА И СО СВОЕТО ОДНЕСУВАЊЕ ДАВА ПРИМЕРИ - ПОТТИКНУВА ИЛИ ИЗМИСЛУВА ГЕНЕРИРА –ПРОПИШУВА РЕГУЛАТИВИ- ЗАКОНИ ИЛИ ПОДДРЖУВА - ОПРАВДУВА ТАКВИ МЕЃУЧОВЕЧКИ ОДНОСИ СО КОЈ МЕЃУ ЛУЃЕТО ЌЕ ВЛАДЕЕ МИР – БЕЗКОНФЛИКНОСТ (безконфликтни меѓучовечки односи)

1) ----------

Исаија: 10:1 „Тешко им на оние што Создаваат - Креираат - Издаваат- Пропишуваат Смислуваат НЕПРАВЕДНИ ЗАКОНИ, кои пишуваат жестоки-остри решенија;.

10:2 за да ги отстсранат сиромасите од правосудието , и да ги ограбат Правата на слабите меѓу Мојот Народ за да ги направат вдовиците свој плен и да ги грабаат сираците - РЕКОЛ ГОСПОД БОГ

ШТОМ СЕ НЕПРАВЕДНИ ЗАКОНИ ТИЕ НОСАТ НЕМИР = КОНФЛИКТНОСТ ВО МЕЃУЧОВЕЧКИТЕ ОДНОСИ

ОВА СЕ ОДНЕСУВА НА ЗАКОНОДАВНА ВЛАСТ И СИТЕ НЕЈЗИНИ УЧЕСНИЦИ , БИЛО ДА СЕ ПАРЛАМЕНТАРЦИ , КРАЛЕВИ , ЦАРЕВИ , ЕКСПЕРТИ ПО ЗАКОНОДАВСТВО КОЈ ДАВААТ СВОЕ УЧЕСТВО ВО КРЕИРАЊЕ НА ТАКВИ ЗАКОНИ ИТН.

2) ----------

Евангелие по Јован: 13:15 зашто ви дадов ПРИМЕР и вие да правите онака, како што ви направив Јас. -- -- -- вели Исус Христос

1 Петрово: 2:21 Зашто за тоа сте повикани, зашто и Христос страдаше за вас и ви остави ПРИМЕР , за да врвите по Неговите СТАПКИ.
5:3 и НЕ како да Господарите над оние, кои ви се доверени, туку бидете му ПРИМЕР на стадото.

Филипјани: 3:17 ... УГЛЕДАЈТЕ се на мене, браќа и гледајте на оние, кои одат онака, како што и вие имате пример во нас!

1 Солунјани: 1:7 така што им станавте ПРИМЕР на сите верници во Македонија и Ахаја.

2 Солунјани: 3:9 Не затоа што немавме право на тоа, туку за да бидеме самите себе за ПРИМЕР за да нè подражавате..
.

Тит: 2:7 давајќи се во сè себеси како ПРИМЕР ЗА ДОБРИ ДЕЛА, во науката - нерасипаност, достоинство,.

Јов: 20 - ред 19 Зашто сиромаштијата ја тапчеше и ја УГНЕТУВАШЕ, одземаше куќи што не ги изградил,

Јов: 37 - ред 23 Да, не можеме да Го достигнеме Сèдржителот, неизмерлив е во Својата сила и во судот, и во совршенството на Правдата, Тој НЕ УГНЕТУВА- ОНЕПРАВДУВА-ИСКОРИСТУВА - ЕКСПЛОАТИРА НИКОГО.

3 ) -----------

Исаија: 1:17 Учете се на добри дела: СТРЕМЕТЕ - ТЕЖНЕЈТЕ се кон Правдата, притекнете му на помош на Угнетуваниот, помогнете му на сирачето до правдата, заземете се за вдовицата.”

Римјаните: 12:16 Бидете едномислени едни кон други! Не Стремете се кон високи нешта, туку држете се за скромните!

1 Коринтјани: 14:1 Стремете се кон Љубовта! Ревнувајте за духовните нешта,

Евреите: 12:14 Стремете се кон Мирот со сите и кон светоста, без која никој не може да Го види Господа,

4 ) -------------

Евреите
6 : 4 Зашто е НЕВОЗМОЖНО оние кои еднаш се просветени и кои го вкусиле небесниот дар, станувајќи учесници на Светиот Дух
6 : 5 и кои ги вкусиле: доброто Божјо слово и силите на идниот век,
6:6 а сепак ОТПАДНАЛЕ - пак повторно да Бидат ОБНОВЕНИ ЗА ПОКАЈАНИЕ,

12:17 Имено, знаете дека подоцна кога сакаше да го наследи благословот, БЕШЕ ОТФРЛЕН , зашто НЕ најде место за Покајание, иако го бараше со солзи.

Евреите: 10:26 Зашто, ако Грешиме САМОВОЛНО - СВЕСНО откако го примивме полното познание на вистината, НЕ ОСТАНУВАТ ВЕЌЕ ЖРТВИ ЗА ГРЕВОВИТЕ,

ТОА Е ТРАЈНО ОТПАДНИШТВО !.

5 ) ---------

Псалм: 109:3 ме опкружува со зборови на Омраза, ме напаѓа Без Причини.

3 Јованово: 1:10 Затоа ако дојдам таму, ќе потсетам за неговите ДЕЛА, што ги врши, Напаѓајќи нè со Лоши Зборови, и не се задоволува со тоа, туку сам не ги прима браќата, а на оние кои сакаат да ги примат, им забранува и ги гони од црквата.

Пословици: 15:26 Омразени му се на Господа лошите мисли, а чистите зборови му се мили.

17:15 Кој го ОПРАВДУВА виновникот и кој го Осудува правиот, двајцата Му се омразени на Господа.

.
.
. - -- - - - - - -- - - - -
.
Римјаните12:18 Ако е можно, ДОКОЛКУ ЗАВИСИ ОД ВАС, бидете во МИР - БЕЗКОНФЛИКТНОСТ со СИТЕ Луѓе!

14:19 И така, да го бараме она, што е за МИР - БЕЗКОНФЛИКТНОСТ и за заемна надградба!
15:13 А Бог на надежта да ве исполни со сета радост и МИР - БЕЗКОНФЛИКТНОСТ во ВЕРАТА,.
.
.
Ефесјани
2:17 Тој дојде да ви ПРОПОВЕДА МИР - БЕЗКОНФЛИКТНОСТ на вас, кои бевте далеку и МИР на оние, кои беа близу:

Исаија: 14:4 ќе му ја запееш оваа пословица на вавилонскиот цар: „Како го снема насилникот? Како исчезна УГНЕТУВАЊЕТО - ИСКОРИСТУВАЊЕТО - ЕКСПЛОАТАЦИЈАТА - ОНЕПРАВДУВАЊЕТО?

1 Коринтјани: 14:33 зашто Бог не е Бог на безредие, туку на МИРОТ - БЕЗКОНФЛИКТНОСТА

Едно од Божјите Имињата - Надлежности - Компетенции Е МИР - Бесконфликтни меѓучовечки односи .

Евреите: 1:4 и стана толку повозвишен од ангелите, колку што Наследи повозвишено ИМЕ од нив.

6:10 Зашто Бог не е неправеден па да ги заборавил вашето Дело и љубовта, што ја покажавте кон Неговото Име,

Евангелие по Јован
17:26 Им го објавив Твоето ИМЕ и ќе го објавувам, па љубовта, со која Ме возљуби, да биде во нив, и Јас во нив.” --- рекол Исус Христос

Атеист морам да ти кажам дека си доста смешен, се изнасмеав, најискрено... иамш интересен стил на изразување.

А што се однесува на посериозните нешта, Бог нека ти е на помош бидејќи човек тешко може да ти помогне, но сепак ќе се молам за тебе и сите слични на тебе.

Сепак Бог умрел и за вас и должност ми е да ве сакам и да се молам.

Атеист морам да ти кажам дека си доста смешен, се изнасмеав, најискрено... иамш интересен стил на изразување.

абе сега ти можеш и да прдеш од мука ама тоа нети го решава проблемот

НЕМАШ АРГУМЕНТИ БЕ БАТЕ !

ВАКВИ ТВОЈ ПОЛИТИЧКИ ПАРОЛИ ПРОПАГАНДИ ..ТУКА НЕ ВРВАТ

ИМАШ ИЛИ НЕ КОНТРААРУМЕНТИ ?

Сепак Бог умрел и за вас и должност ми е да ве сакам и да се молам.

ALLAHOV ROB ДОБРО РЕЧЕ...............ЈАДНИ ВИЕ СО ВАШИОТ БОГ ШТО УМИРА

ХАХАХААХХ .....ГЛУПОСТИ НЕВИДЕНИ

А што се однесува на посериозните нешта,

ЕВЕ ГО СЕРИОЗНОТО ПОШТО ТИ КАКО ВЕРНИК ПО ДЕФИНИЦИЈА СИ МРЗА

ЕВЕ ЈАС ЌЕ ТИ НАПРАВАМ КОПИ-ПАСТЕ

ПА ТИ ЧЕШАЈ СЕ

.
.
.
.
................. МОЈСЕЕВИОТ-ШЕРИЈАТСКИ ЗАКОН ...........................

Христовото учење за мир , рамноправност , братство , еднаквост , неугнетувачки , незлонамерни , за добри меѓучовечки односи а кој практично може да се спроведат само преку Христовата Совршена Самоуправна Антисуетна Комунистичко- Анархистичка Идеологија го знаеме и беше практично реализирано од 1950- 1990 год на простори од екс СФРЈ .

Е сега религиите тврдат дека соодветна замена за таква идеологија би бил Шеријатскиот Закон ..или Мојсеевиот или било кој друг Државен Закон оти заедничко на сите им е дека се СУЕТНИ неправедни злоупотребувачки и константно генерираат лоши крвнички меѓучовечки односи . Сеат страв несигурност и омраза меѓу луѓето . Но дека наводно некаков бог само нив знаен ѓоамити им ветил вечни животи баш за таков закон .

За таков Закон или било кој друг суетен Закон библијта вели ..Бог им ветил .....”живот на земјата”...............и ништо повеќе од тоа .

Но ајде баш да го разгледаме каков е Шеријатскиот Закон .

1 ) ПИНЦИП............. .”.КРИВ ЗА ЕДНО КРИВ ЗА СЕ .”...............
Бидејќи е Суетен Закон а секој човек на планетата ПО ПРИРОДА е веќе СУЕТЕН.........затоа има ПРИНЦИП НА НЕПОПУСТЛИВОСТ ...нее предвидено Проштавање ниту на престапи , кривични дела ....нема исклучоци за било кој .
Е таман работа ако има ПРОШТАВАЊЕ па тогаш и сите луѓе што живееле и пред Шеријатскиот Закон како и да се однесувале што и да правеле ...........ако практиканти на Шеријатски Закон влезат во рајот по принцип проштавање на гревови ......по автоматизам би влегле сите што се родиле и постоеле на земјата без разлика што и да правеле во животот . Значи Законот МОРА да биде построг во однос на сите други суетни луѓе како би ги елиминирал за да влезат во рајот .

Нее предвидена прошка за гревовите ........

Послание на Јаков 2 – ред 9 ...Но ако сте ПРИСТРАСНИ , правите грев и Мојсевиот Закон ве осудува како престапници
Ред 10 – Бидејќи кој го запазува Целиот закон а се сопне САМО ВО ЕДНО Станува ВИНОВЕН ЗА СЕ .
Ред 11 – Зошто Оној кој рекол Не врши прељуба рекол и не убивај . Ако невршиш прељуба а убиеш ( а законот тоа го бара ) стануваш престапник на законот .(на целиот закон )

Е сега пази вака :
Божја Заповед............НЕУБИВАЈ............
Шеријатски Закон .........УБИВАЈ.........

Бидејќи станува збор за механички немисловен закон ...........ако САМО Еднаш се згреши во животот и крај ..............ПРОКЛЕТСТВО...Дисквалификација од Трката за Вечен Живот . Нема прошка за ништо . Крив за едно крив за се . !

2 ) ПРИНЦИП НА ПОСТОЈАНОСТ

Послание до Галатите 3 – ред 10........”..Проклет да е секој , кој нее е постојан ВО СЕ што е напишано во книгата на Законот Шеријат и не го исполнува тоа . “

Значи нема ова ми се свиѓа или ми чини ќе си го спроведувам а она неми чини е него спроведувам . МОРА СЕ КОМПЛЕТ да се спроведува ...буквално се така како си е напишано . Нема ...нее предвидено било какво оправдување за неивршување на точките како си налага Законот Шеријат ( Мојсеев )
Еднаш во животот да се оплеска па макар и пред сама умирачка .....и чао....одма ПРОКЛЕТСТВО....дисквалификација од трка за вечен живот . Џабе цел живот беспрекорно да спроведувал исцело цел Закон ако само еднаш зезнеш работа за било што. Оти нема прошка дури и луѓето да си простат меѓу себе ...Тогаш би си простиле сите што постоеле на овој свет ....а нели ако Бог така признава па добро........... само би била нејасна цела оваа циркусијада во таков случај .

3 ) законот мора да се почитува и под неразјаснети или делумно разјаснети околности ...............СО ИСТИТЕ ПРЕТХОДНИ ПРИНЦИПИ

Послание до Евреите 10 – ред 28......”...Кога некој го прекршува Шеријатскиот (Мојсеев) Закон УМИРА БЕЗ МИЛОСТ при сведоштво на двајца или тројца сведоци .”

Значи : ако си одиш по прав пат и наидеш на ситуација дека некој прекршител мора да се убие каменува ....НЕСМЕЕШ да бегаш ..оти кршиш принцип на НЕПРИСТРАСНОСТ . Мора и ти да учествуваш во убивањето или ти следи проклетство . Такуџере може за твој син ќерка некој да си плати два три ..триесет сведоци дека напраиле ова она ..нема везе дали сите до еден лажат.....мора и ти да учествуваш во каменувањето да ги убиеш или автоматски ти следи проклетство ...ТИ НЕСМЕЕШ да веруваш на син ти и ќерка ти , туку на сведоците што ги прибавил обвинителот ..друг член на заедница која реализира ваков Закон оти таква процедура пропишал токму законот на кој имаш право и ти да се повикаш .(ако ти верувај дека синти и ќеркати него сториле делото ......ќе добијат проклетство и лажните сведоци но и ти ако не спроведеш казна да фрлаш со камења да убиеш синти или ќерка ти )
Законот е суетен механички и нема проштвање на гревои ...оти суетата нее верување оти просто луѓето природно се суетни . Законот не дејтвува преку Вера оти е механика ....он си функционира та дали некој верувал или не е негов поблем . Исто како и секој друг државен или било каков друг Суетен Закон .

Сума сумарум.............Законот Шеријат е НЕСПРОВЕДЛИВ ЗАКОН .
Не за џабе Исус го укинал . Вистина е закон на гревот , смртта , проклетството .
Невозможно е да се спроведе . Добро рекле апостолите дека 1300 години како што го практикувале Евреите НИТУ ЕДЕН не се оправдал пред Бог .
Стварно е Совршен Самоуправен ги овластува огромен дел од негови членови и фунционира и без држава ........но за да биде сватен сериозно мора да биде и така брутален , неправеден како би си нашол интересенти за негово поддржуање .........но се е тоа напразно освен како што велат апостоли добар е за вежбање тренинг и да се види како нетреба да се работи . Ама ништо повеќе од тоа .
Каква боженственост какви бакрачи ..ништо нема од тоа .

.
.
Наградата ...живот на земјата ( или еве како умишљаат вечен живот ) е ветена за Исполнување на Законот...........А тоа дали некој ќе клања , крсти , пусти штури , ќе лиже икони или ќе коле курбани , намази...дрн дрн адети........традиции............нема везе .....тоа си е нивна приватна работа никој не го тангира . ( освен ако нее предвидено во законот нели )
..
.
Е затоа пред 2000 год пророкот Емануил – Исус Христос го укинал .
И вовел Антисуетни Самоуправни закони ..комунистичко анархистички ..со кој се барало од луѓето да се откажат од својте имоти ...земјоделски или мали манифактурни погончиња за производство во интерес на една хумана праведна заедница на сложни праведни добронамерни луѓе ..кој се откажале од суетата и од злото воопшто .
Од секого се барало да стане Исус = комунист анархист ..........да биде таква Личност = Човек
Прво послание на Петар 1 – ред 18..”.знаејќи дека не сте откупени со распадливи нешта ( подароци курбани...итн) како сребро или злато , од СВОЈОТ СУЕТЕН ЖИВОТ што го имате наследено од вашите предци . “ ( значи се бара лична жртва , лични залагања , секој свој крст на своја грбина , и од секој (Исус) се бара да даде максимален придинес во заедницата )

2 Тимотеј 1 – ред 10.......”...ја укина смртта и на виделина донесе живот и бесмртност ......”.....преку своја Самоуправна Идеологија

И самиот Исус изјавува дека го укинува Шеријатот ...
“Законот и пророците БЕА ( минато свршено време ) до Јован Крстителот .”

Законот е – бил укинат за идеалистите кој биле спремни да се откажат од суетата својте имања злато сребро...А продолжил да важи за религиозните без ветување за вечен живот . Секако е НЕВОЗМОЖНО да се добие било каква награда со таков Закон под такви услови . Илузија е .....Затоа атеисти идеалисти никад не се претргнувале којзнае колку да го реализираат .

А имајќи предвид дека и Мојсевиот Закон сепак предвидува и дела поврзани со мисловноста од типот “.не ПОСАКУВАЈ (не помислувај ) туѓо ..ова она од овој оној ближен далечен...”.................а истото е и во Шеријатскиот Закон..............
ОЧИГЛЕДНО Е НЕВОЗМОЖНА БИЛО КАКВА РЕАЛИЗАЦИЈА ВО УСЛОВИ НА СУЕТА .... а без право на проштавање кое логично несмее да го има оти се Суетни Закони ....како и секоја држава во која се наследниците на Константиновата Државна религија било како религии , граѓански здруженија , движења ,итн . НЕМА НИКАКВА ШАНСА .
Затоа апостоли добро нашле дека сите нивни предци кој практикувале религија биле ликвидирани уништени . Џабе сите трудови.............

Тоа само некој свештенства или капиталисти или властољупци може да поддржуваат таков закон .........оти имаат личен приватен суетен Интерес ...а не за друго....Какви верувања какви бакрачи..........Па ние сме природно суетни.....
Што има суетата да ја прогласуваме за “божествена” или за “верување” или наводно “духовност”...........везе нема со реалноста..
.
.
.

.
.
.

... Исус и апостолите за Мојсеевиот - Исламскиот Шеријатски Закон ..................

Галатите 3 – ред 10 до ред 14
Ред – 10 ..”.Всушност оние што ги прават делата на Мојсеевиот –Шеријатски Закон ПРОКОЛНАТИ СЕ ( дисквалификација од трка за вечен живот ) бидејќи е напишано Проклет да е секој , кој нее постојан ВО СЕ ( 100 % , буквално , без изговор , без право на оправдување - прошка) што е напишано во книгата на Суетниот Шеријатски-Мојсеев Закон И НЕ ГО ИСПОЛУВА ( реализира ) ТОА” . ............(бе да не се лажеме ...НЕВОЗМОЖНО Е ....НИКОГАШ НИКОЈ НЕУСПЕАЛ И НЕМА ДА УСПЕЕ!)

Ред 11 - А дека НИКОЈ ( нула бате , ниту еден ) НЕЕ ОПРАВДАН пред Бога преку (реализција на суетниот) Шеријатскиот Закон , Јасно е (ептен) , зошто ..животот вечен е предвиден за “Праведникот ќе живее по вера “.

Ред 21 – Ако беше даден Суетен Закон , што може да даде вечен живот , тогаш навистина ПРАВЕДНОСТА би била од Суетниот Закон

Ред 25 – а сега дојде Верата па несме повеќе под воспитувач – Суетен закон .

Послание на Јаков 1 – ред 25 “А кој ќе се загледа во Христовиот Совршен Закон , Законот на Слободата = Безсуетноста и остане во него .........тој ќе биде блажен ( блажен =исполнителен според Божјата волја) во тоа што го врши-реализира .”

Прво послание до Тимотеј 1 – ред 9 ..”.знаејќи го ова : дека Суетниот Шеријатскиот – Мојсеев Закон Нее Воспоставен за Праведникот туку за безбожници , грешници , ............... Неправедници ,.”

2 Тимотеј 1 – ред 10..Христос кој ја Укина Смртта и на виделина донесе живот и бесмртност .
Колошаните 1 – ред 13...Зошто тој не избави од власта на тамнината и не пренесе во царството на својот сакан Син (комунист анархист) вого имаме ОТКУП и простување на гревовите .
1 Петар 1 – ред 18...знаејќи дека не сме откупени со распадливи нешта како сребро или злато (кој нерѓаат ама како и се друго се подложни на распад ) ОД СВОЈОТ СУЕТЕН ЖИВОТ што го имате наследено од вашите предци .

Римјани 8 ред 20..Имено Созданието ( личност=Адам =човек) и беше потчинето на суетата , НЕДОБРОВОЛНО , туку поради Бог кој го потчини...

1 Коринќани 15 – ред 22..”.Како што Сите Умираат во (личноста=Адам=Суетен човек) Адам така и во Христос (антисуетна Самоуправна анрхистичка Личност = Човек ) ЌЕ ОЖИВЕАТ . “

1 Коринќани 15 – ред 56...Осилото на Смртта е гревот , а силата (аргументот ) на гревот е Шеријатскиот Суетен закон .

Галатите 2 – ред 16.......зошто од делата на Шеријатскиот Суетен закон НЕМА ДА СЕ ОПРАВДА НИТУ ЕДЕН ( зиро поинт)

Галатите 3 ред – 10 ...Всушност , оние ко ги прават Суетните Дела (она што Е дозволено ..значи нее забрането по суета) на Шеријатскиот Суетен Закон ПРОКОЛНАТИ СЕ .

Ред 12 ....а Суетниот Шеријарски Закон не дејствува преку верата ( туку механички ) туку вели ; кој ги исполнува суетните дела ќе си живее од нив и тоа е што ќе му остане .

Римјани 7 – ред 10 ......и се покажа дека заповедта ( ќе те части Бог живот на земјата ) што беше дадена за суетен живот ме водела во смрт .

1 Тимотеј 6 – ред 7..зошто ништо недонесовме на овој свет ( кога се родивме ) ниту можеме да однесеме нешто . ( како што се зањашаат лажат кристијаните )
Ред 9 ..А ОНИЕ КОЈ САКААТ ДА СЕ БОГАТАТ ( суетните ) паѓаат во искушение и стапица и во многу неразумни желби и похоти што ги туркаат луѓето во попаст погибел
Ред 10 – ЗОШТО ЉУБОВТА КОН ПАРИТЕ Е КОРЕНОТ НА СИТЕ ЗЛА .

2 Тимотеј 2 ред – 22.......Стреми се кон ; 1 ) ПРАВЕДНОСТ 2) Вера – доверба 3)љубов ..без уцени закани насилно или цинизам итн 4 ) МИР – безконфликност со СО ОНИЕ ..браќа сестри по дух-идеал

Мојсеј на Евреи им проповедал Христова Идеологија но овие одбиле да ја спроведат :
Евреите 3 – ред ..”оние на кој порано им беше проповедано еангелието невлегоа заради непослушноста ..”............. ( епа толку од лагата на кристијаните дека нив првпат им биле откриени некакви свјати тајни пред 2000 год...глупости невидени ….Мојсеј прв го проповедал Христијанството како Идеологија)

За пре- родените по безсуетен Дух-идеал.......
Евреите 5- ред 11.......зошто секој што се храни со млеко , нее навикнат на Словото на Праведноста .

Христовото слово-доктрина на Праведноста нее МАЗОХИЗМОТ уживање во болки и страдања како што лажат претставниците на Константиновата Државна религија туку комунизам – анархизам ....

Книга на проркот Јеремија 2 – ред 5 .......Вака вели Господ ..каква неправда најдоа во Мене татковците та се оддалечија од Мене ја ПРИФАТИЈА СУЕТАТА И СТАНАА СУЕТНИ . (значи после излегување од Египет прво ја прифатиле Христовата безсуетна Идеологија па ја одбиле—поприфатлив им бил Божјиот дух на Мртвило=Суета кој Бог го дава на тие што ги казнува

Книга на пророкот Исаија 3 – ред 5….”.А во народот еден ќе Угнетува –експлоатира злоупотребува друг , секој својот ближен ..”- вели ГосподБог Саваот = Христос
......( ближен по Суета е невозможно да се биде…Интересот – личниот дух – идеал неможе трајно да ги поврзе луѓето ).

Псалми 77 – ред 33 ...И така им минеа дните нивни во Суета и годините нивни во смутови –интриги сплетки .

Евангелие по Матеј - ред 16 до ред 30.........Исус побарал од богатото момче да се откаже од Суетата ..да го продаде целиот имот...оти така му робува на ѓаволот

Книга Јов ....ѓаволот побарал од Бог да дозволи да го искушува – првоцира по Суета .

Евангелие по Лука 16 - ред 19 до 31 ..богатиот човек иЛазар.........
Суетниот човек си го човек си го изел делот на земјата ......безсуетниот оди во рајот .

Евангелие по Лука 16 – ред 16....

Шеријатскот Мојсеев закон и Пророците беа (минато свршено време) до Илија Јован крстителот . - вели ИСУС ХРИСТОС

Е одтогаш се проповедала Христовата самоуправна Идеологија = Евангелие ...види дела апостолски Христијаните – Комунисти Анархисти граделе кибуци комуни самоуправи

Евреите 7 – ред 18 ....Имено од една страна СЕ УКИНУВА поранешната Заповед ( ќе те части Бог живот на земјата) заради нејзината немоќ и безполезност ................( која бе полезност па ние веќе сме на земајата ..што има некој да не части живот на земјата )

Евреите 10 – ред 1 .......Бидејќи Шеријатскиот Закон е само сенка на Идните Добри Нешта но не и самата суштина на нештата .
Пазиииииииииииииииииии
Не пророците ТУКУУУУУУУУУУУУУУУУ
Мојсевиот Шеријатски закон е наговестувач на идните добри нешта ........
КОЈ НЕШТА ? што наговестува ?
Па Мојсеевиот – Шеријатски Закон е САМОУПРАВЕН Религиозен закон функционира и без држава
ТОЧНО ! Идното Добро Се- Нешто дошло преку Христовата Совршена Самоуправна Анархистичко – Комунистичка Идеологија .
Вистина Самиот Религиозен Закон во себе носи една непроценлива вредност ...Тој е Самоуправен .....овластува огромен дел о членови-верници .
Но затоа Христовата Идеологија ги овластува СИТЕ .
.

.
.
..

.
.
.
.
.
.

Петта Книга Мојсева 27 – РЕД 26

Проклет да е СЕКОЈ , кој не ќе ги исполни СИТЕ наредби од овој Закон И не ќе ПОСТАПИ според Нив .! И целиот народ нека каже амин .- вели Мојсеј

Петта Книга Мојсева 28 – РЕД 15..........Ако пак не го слушаш твојот Бог и не ги пазиш и не ги ИСПОЛНУВАШ СИТЕ (без исклучок) Негови Заповеди (меѓу кој е и Не убивај) Денес ќе паднат врз тебе и ќе се збиднат СИТЕ ОВИЕ ПРОКЛЕТСТВА . - вели Мојсеј
.
ЗНАЧИ НЕИЗМИСЛУВАЛ АПОСТОЛОТ ПАВЛЕ И ДРУГИТЕ АПОСТОЛИ ТУКУ САМО ПРЕПИШАЛЕ ОД СТАРИОТ ЗАВЕТ .....НЕЕ НИВНА ИЗМИСЛИЦА

.
.
Прва Книга Макавејска 7 – ред 14 ..........Пред да умре тој рече Блазе му на оној што умира од човечка рака , тој треба да се надева на Бога – дека он ќе го воскресне . А ти МАЧИТЕЛЕ , за тебе нема воскресение за живот .

Ред 16 ...Тој го погледна царот и му рече Иако си смртен , ти имаш власт над луѓето и правиш се што сакаш . Но немисли дека Бог го напуштил својот народ

Се гледа дека и во стариот Завет и те како знаеле за воскреснување од мртвите .
.
.
.

Псалми 93 – ред 11..
Господ ги знае човечките мисли , знае дека тие се СУЕТНИ .

Ред 12 – Блажен е оној човек кого го казнуваш ти господи , и го Поучуваш на твојот Закон .

Значи не на Мојсеевиот-Шеријатски туку на Христовиот Закон н а Слободата= Безсуетноста

Книга Јов 15 – ред 31 ...Заблудениот нека не и се додворува на СУЕТАТА , затоа што Суетата ќе биде и неговата Плата . ( нема вечен живот)

Прва книга Ездра 6 – ред 18 ...како што беше заповедано во книгата Мојсеева (а не Божја )

Трета книга Ездра 7 – ред 20 , 21 , 22
Ред 20- Многумина загинуваат во овој живот затоа што него примат законот Божји , ШТО ИМ Е ПРЕДЛОЖЕН . (христовиот закон на Слободата=Безсуетноста )
Ред 21 – Зошто Бог строго им заповедана оние што доаѓаат , та кога ќе дојдат – што требада прават , за да бидат живи , што треба да пазат за да небидат казнети .
Ред 22 – А тие не послушаа и му се спротиставија , СУЕТНА МИСЛА, утврдија во себе .

Псалми 38 – ред 5 .........И навистина се е СУЕТА секој човек што живее ..

Книга Мудрост Сирахова 17 – ред 29
“Зошто синот човечки (мало ч ) нее бесмртен.....”.....

Штом е мало ч значи две работи
А) биолошки човек ...секако смртен
Б) просечна суетна личност......секако смртна

Внимавај :
Прва книга Мојсеева 5 – ред 2
Маж и жена ги создаде и ги благослови и ги нарече –човек – во денот кога беа создадени.....( Бог ги нарекол............знаел дека се смртни ..немало шанси да опстанатво рајот како суетни )

Римјаните 5 – ред 14 ...Смртта пак царуваше од Адам до Мојсеј..............

Уште една потврда дека Мојсеј ја проповедал Христовата Идеологија ...но Евреите ОДБИЛЕ ДА ЈА СПРОВЕДАТ ........и буквално цел стар завет збори за оваа работа оти татковците на Евреите откако излегле од Египет во пустината Одбиле да ја спроведат Христовата Безсуетна Идеологија .
Е затоа Мојсеј им тртнал напишал брутален смртоносен но совршан Религиозен Закон .....Смртта продолжила да царува до пророкот Емануил – Исус Христос .
Но ова од колено на колено се пренесувало и огромен дел знаеле и ја знаеле Христовата Идеологија па гинеле за неа .
.
.
.
.
.

.
.
..
.
.
еве ги Оригиналните зборови на Мојсеј со кој самиот НЕ ГО ПРЕПОРАЧУВА Законот што и самиот им го напишал на Евреите

Петта Книга Мојсеева (Повторени Закони ) - Второзаконие: 30:19 Ги земам денес за сведоци против вас небото и земјата дека пред вас ставам: живот и смрт, благослов и проклетство. И така, избери го животот,

еве отпосле уште една потврда во Стариот Завет за тоа

Трета книга Ездра 10 - ред 59 ....Тоа е оној живот за кој Мојсеј кога беше жив му рече на народот , велејќи : избери си живот за да живееш .
..
.
.
Трета книга Ездра10 - ред 20.........Многумина загинуваат во овој живот затоа што не го примаат Законот Божји (а не Мојсеев )што им е предложен .

Трета книга Ездра10 - ред 22..А тие не послушаа и Му се спротиставија , СУЕТНА мисла утврдија во себе ..
(одбиле да ја спроведат Христовата Безсуетна Самоуправна Идеологија )
.
.
НОВ ЗАВЕТ

Евангелие по Јован: 7:23 Ако човек се обрезува во сабота - за да не се наруши Мојсеевиот Закон - зошто се лутите на Мене дека исцелив цел човек во сабота?

ЕТЕ САМИОТ ИСУС ДОКАЖУВА ДЕКА МОЈСЕЕВИОТ ЗАКОН Е НЕСПРОВЕДЛИВ

ОД ЕДНА СТРАНА ЗАБРАНУВА РАБОТА ВО САБОТА
ОД ДРУГА ПРОПИШУВА ДЕКА НОВОРОДЕНО МАШКО ДЕТЕ МОРА ДА БИДЕ ОБРЕЖАНО НА ОСМИОТ ДЕН

И АКО ОСМИОТ ДЕН ПАДНЕ ВО САБОТА ?
ЗНАЧИ САМИОТ ИСУС ИМ ДОКАЖАЛ НА ЕВРЕИТЕ ДЕКА ЗАКОНОТ ШТО ГО ПИШУВАЛ- ИЗМИСЛУВАЛ МОЈСЕЈ НАМЕРНО ГО НАПРАВИЛ НЕСПРОВЕДЛИВ .

Левит
12:3 На осмиот ден детето нека биде обрезано.

23:36 Седум дена принесувајте Му жртва на Господа. На осмиот ден нека ви биде свето собрание, кога ќе Му принесете жртва на Господа. Тоа е свечено собрание, не работите никаква работа.’.

Евангелие по Јован
7:19 Зар Мојсеј не ви даде Закон? Но, никој од вас не го исполнува Законот. Зошто сакате да Ме убиете?” ...вели Исус
7:22 Затоа Мојсеј ви го даде обрезанието - не како тоа да е од Мојсеја, туку од татковците, па вие во сабота обрезувате човек....-- вели Исус.
.
.
.

.
.
.
.
.
Мојсеевиот Закон е Суетен а со тоа и Неправеден
Галатјани
3:21 Според тоа, дали е Законот противен на Божјите ветувања? Далеку од тоа! Зашто, ако беше даден закон, што може да даде живот, тогаш навистина Праведноста би била од Мојсеевиот Суетен Закон .

1 Тимотеј: 1:9 знаејќи го ова: дека Мојсеевиот Суетен Закон не е воспоставен за Праведникот, туку за беззакониците и непокорните, за Безбожниците и Грешниците, за несветите и нечистите, за убијците на татковци и убијците на мајки; за оние кои убиваат луѓе;
.
.
.
10:5 Зашто, Мојсеј пишува за Праведноста, која е од Мојсеевиот Суетен Закон: „Човекот, кој ја исполнува, ќе живее од неа.” ---- И ТОАЕ СЕ ШТО ЌЕ МУ СТАНЕ , НЕМА ВЕЧЕН ЖИВОТ ЗА СУЕТНА ПРАВДА ...
.
.
.
Римјаните: 1:21 Зашто, иако Го познаа Бога, не Го прославија како Бог, ниту покажаа благодарност; туку станаа СУЕТНИ во своите мисли и нивното неразумно срце се помрачи.

2 Цареви: 17:15 Ги презираа Неговите закони и Заветот што го склучи со нивните татковци, и Неговите опомени што им ги упатуваше. Се стремеа кон СУЕТАТА, па и самите станаа СУЕТНИ, следејќи ги народите околу себе, иако Господ им заповеда да не прават како нив.

Псалм: 62:9 Синовите на луѓето се СУЕТНИ, лага се човечките синови: Сите да застанат на мерилка, ќе бидат полесни од СУЕТАТА.

Проповедник: 6:11 Зашто има многу нешта кои ја умножуваат СУЕТАТА , и каква му е ползата на човекот од тоа?

Еремија: 2:5 Господ зборува вака: „Каква неправда најдоа вашите очи на Мене, та се оддалечија од Мене? Тргнавте по СУЕТАТА , та самите станавте СУЕТНИ.

.
.
..

........................... ОВА Е БИТНО ................................

1 Петрово: 1:18 знаејќи дека не сте ОТКУПЕНИ со распадливи нешта, со сребро или со злато, од својот СУЕТЕН живот што ви е предаден- Наследен од вашите татковци,.
.
.
.

.
.
.
битно е дека Мојсееевиот и Шеријатот се Суетни Регулираат приватни итересџиски Угнетувачки Онеправдувачки Закони

ТОА Е БИТНОТО

затоа Библија и Господ или БОГ ги кажува дека се ИСТИ неправи никаква разлика помеѓу нив !

.................. ОВА Е БИТНО ..............................................
Еремија:
10:7 Кој да не се бои од Тебе, Цару на НАРОДИТЕ ? Навистина, Тебе Ти припаѓа, зашто меѓу сите мудреци на НАРОДИТЕ и во сите нивни царства Ти нема рамен! Со што палат оган, тоа ги залудува! ЗАКОНОТ им е СУЕТЕН - обично дрво.

2 Цареви: 17:15 Ги презираа Неговите закони и Заветот што го склучи со нивните татковци, и Неговите опомени што им ги упатуваше. Се стремеа кон Суетата, па и самите станаа Суетни, следејќи ги НАРОДИТЕ околу себе, иако Господ им заповеда да не прават како нив.

Исаија: 10:1 „Тешко им на оние што Издаваат-Пропишуваат Неправедни Закони, кои пишуваат жестоки решенија

неправедни = Угнетувачки Капиталистички Експлоататорски Искористувачки Закони

ЗНАЧИ НЕЕ ОСТАВЕНО МЕСТО ЗА СОМНЕЖ ДЕКА СЕКОЈ БИЛО КОЈ СУЕТЕН ЗАКОН ОД БИЛО КОЈ НАРОД , БИЛО КОГА БИЛО КАДЕ ............Е ИСТ СО МОЈСЕЕВИОТ СУЕТЕН ЗАКОН

тоа важи и за Шеријатот

тоа важи и за БИЛО КОЈ Државен Закон - Закони во едно Угнетувачко Капиталитичко Општество ......сите тие се Неправедни Закони кој генерираат Лоши меѓучовечки односи

или од било кој поединец ..цар , крал ..император итн

се се тоа суетни неправедни закони ЗАТОА НЕМА ВЕЧЕН ЖИВОТ ЗА тие што ги пропишуваат , што ги одобруваат и што ги реализираат

ПА ТАКА НЕ САМО ИСЛАМОТ ШТО Е ВО ЗАБЛУДА

туку и тоа измамниците од православие католицизам протестантизам кој ги лажат луѓето дека наводно Државните Суетни Закони се "божествени" или од краљеви цареви ГИ ЛАЖАТ ЛУЃЕТО ВЕЌЕ 17 ВЕКА ЗЛОНАМЕРНО ГИ ДРЖАТ ВО ЗАБЛУДА.
.
.
.

.
.
.
И Мојсеевиот Закон како збир на Закони .................Е СУЕТЕН ...
И Шеријатот како штого објасни .............................Е СУЕТЕН
И СИТЕ дуги такви и слични ДРЖАВНИ ЗАКОНИ .........СЕ СУЕТНИ

.
.
.
ЗА СИТЕ НИВ ВАЖИ дека се Закони на Смртта , Гревот , Проклетството=дисквалификација од трката за вечен живот.
.
.
ЗА СИТЕ НИВ ВАЖАТ принципите што во воведот го набројав :
1) принцип ....Крив за едно крив за се ...НЕМА ПРОШКА ЗА НИТУ ЕДЕН ГРЕВ НИ ПРЕСТАП за НИШТО..веднаш Проклетство=дисквалификација
2 )ПРИНЦИП НА ПОСТОАНОСТ ....мора се комплет да се спроведува
3)законот мора да се почитува и под неразјаснети или делумно разјаснети околности ...............СО ИСТИТЕ ПРЕТХОДНИ ПРИНЦИПИ.
.
.
обично православие католицизам протестантизам ГИ ЛАЖАТ луѓето дека они само треба да се молат да клањаат А дека треба да спроведуват ДРЖАВНИ СУЕТНИ ЗАКОНИ
и наводно за тоа следувало вечен живот .
ЛАЖАТ !...
.
.
ДЕФИНИЦИЈА :
СУЕТА е земски дух- идеал на смртните луѓе кој неверуваат во вечен живот , не веруваат ниту во Бог ,( ниту во Христос – бесмртната личност ),како и на сите неверници , лажни верници , декларативни верници , измамници , па затоа тежнеат да остават што поголеми траги – докази за своето постоење низ времето на земјата со ....деца , земја , пари, капитал или достигања по кој ќе ги запаметат другите луѓе ( суетна слава ) во војни , бизнис , политика , итн итн .

Е ова е дефиницијта за суетност . И според оваа дефиниција се одредува степенот на (без)суетност на секој поединец ,на секој Закон какви меѓучовечки односи регулира , општествено уредување , достигнат степен- ниво на општествена свест кај секој поединец или генерално во општеството ..

Римјаните: 3:18 Нема Божји страв пред нивните очи.”
11:8 како што е напишано: „Бог им даде Дух на Мртвило = СУЕТА, Очи да не гледаат и уши да не слушаат до денешниот ден.”
..
.
Суетните Закони ги регулираат приватно- Капиталистички Итересџиски Односи помеѓу луѓето што со себе носи лоши Конфликтни меѓучовечки односи ...омрази , секој секого суди по совест , интриги , убиства , лакомства , омаловажувања итн итн.

затоа за Мојсеевиот , за Шеријатот , и са било каков Државен или било чиј СУЕТЕН закон важи ОВА :

1 Коринтјани: 15:56 Осилото на смртта е гревот; а силата на гревот е Суетниот Закон.

Римјаните
8:2 Зашто законот на Духот на животот во Христа Исуса ме ослободи од законот на гревот и смртта.
ЗНАЧИ ЕВЕ КАДЕ ГО НАРЕКУВА МОЈСЕЕВИОТ ЗАКОН ..ЗАКОН НА СМРТТАИ ГРЕВОТ

А ТОЈ Е ЗАКОН НА СМРТТА И ГРЕВОТ ОТИ Е СУЕТЕН ..КАКО ИСЕКОЈ ДРУГ СУЕТЕН ЗАКОН

е овој закон Бог како пишува по наредба со ангели му помогнале на Мојсеј кога овој го ИМИСЛУВАЛ Законот....знаел дека им дава смртоносен Закон оти е Суетен.
.
.
Езекиел: 20:25 И затоа им дадов уредби што не беа добри, Закони што Усмртуваат:

.................. ОВА Е БИТНО ..............................................
Еремија:
10:7 Кој да не се бои од Тебе, Цару на НАРОДИТЕ ? Навистина, Тебе Ти припаѓа, зашто меѓу сите мудреци на народите и во сите нивни царства Ти нема рамен! Со што палат оган, тоа ги залудува! ЗАКОНОТ им е СУЕТЕН - обично дрво.

2 Цареви: 17:15 Ги презираа Неговите закони и Заветот што го склучи со нивните татковци, и Неговите опомени што им ги упатуваше. Се стремеа кон суетата, па и самите станаа суетни, следејќи ги НАРОДИТЕ околу себе, иако Господ им заповеда да не прават како нив.

Исаија: 10:1 „Тешко им на оние што Издаваат-Пропишуваат Неправедни Закони, кои пишуваат жестоки решенија

неправедни = угнетувачки експлоататорски Искористувачки закони

ЗНАЧИ НЕЕ ОСТАВЕНО МЕСТО ЗА СОМНЕЖ ДЕКА СЕКОЈ БИЛО КОЈ СУЕТЕН ЗАКОН ОД БИЛО КОЈ НАРОД , БИЛО КОГА БИЛО КАДЕ ............Е ИСТ СО МОЈСЕЕВИОТ СУЕТЕН ЗАКОН

ПОСЛЕДИЦА ;

наградата за спроведувачите на Мојсевиот Суетен закон е иста како за било кој човек на планетата...

Излез: 20:12 Почитувај ги твојот татко и твојата мајка, за да ти се продолжат дните на земјата, која ти ја дава Господ, твојот Бог.

Второзаконие: 5:16 Почитувај ги татка си и мајка си, како што Господ, твојот Бог, ти заповеда, за да живееш долго и за да ти биде добро на земјата, што Господ, твојот Бог, ти ја дава.

Ефесјани: 6:2 ”Почитувај ги својот татко и мајка - тоа е првата заповед со ветување -
3 за да ти биде добро и за да живееш долго на земјата!”

и толку ...НЕМА ВЕТУВАЊЕ ЗА ВЕЧЕН ЖИВОТ ниту за еден суетен закон оти се НЕПРАВЕДНИ .....или недоволно праведни за дадостигнат критично ниво .
.
.
вечен живот е ветен само за Христовата Безсуетна - Анти Угнетувачка Идеологија

Јаков: 1:25 А кој ќе се загледа во совршениот закон на Слободата=Безсуетноста и остане во него, не како заборавлив слушател, туку како вистински извршител, тој ќе биде блажен во својата дејност..
.
.
Дела Ап.: 2:44 А сите кои Поверуваа беа заедно и сè им беше Општо.
4:4 А мнозина од оние, кои го чуја словото, поверуваа, така што бројот на мажите се зголеми до пет илјади.
4:32 А множеството на оние, кои Поверуваа, имаше едно срце и една душа, и никој не велеше дека нешто од неговиот имот е негово, туку сè им беше општо.

13:48 Кога народите го чуја тоа, се радуваа и го славеа Господовото слово и поверуваа мнозина, кои беа определени за вечниот живот.

ИСТАТА Идеологија ја има и во стар завет и во нов завет и во Куранот

е само за неа е ветен вечен живот

Броеви: 23:19 Бог не е човек па да лаже, не е човечки син за да се кае, зар Тој кога ќе рече, и не ќе направи? Зар ветува, па не исполнува?

Евреите: 3:18 А на кои им се заколна дека нема да влезат во Неговата починка, ако не на оние кои беа непокорни?( евреите одбиле да ја спроведат Праведната Исусова Идеологија)
..................................еве каде бог двапати се заколнал дека дава вечен живот за Исусовата Комунистичко Анархистичка Идеологија

Евреите
6:13 Зашто кога Бог му даде ветување на Авраама, немајќи никој поголем за да се заколне во него, се заколна Сам во Себе,

16 Имено, луѓето се колнат во она што е поголемо, и секоја нивна препирка свршува со заколнување за потврдување.

17 Затоа и Бог, сакајќи поверодостојно да им ја покаже на наследниците на ветувањето непроменливоста на Својата намера, се послужи со заклетва,

18 така што преку тие ДВЕ непроменливи работи, во кои Бог не може да измами, да имаме цврст поттик, ние кои прибегнуваме да ја дофатиме надежта што е поставена пред нас.

19 Неа ја имаме како безбедна и цврста котва на душата, која навлегува и зад завесата,.
.
.
.

Еве што мислам и ова е последно од мене кон тебе,

1.Си бил верник на некоја протестантска црква, од некоја непозната причина си се разочарал и сега немајќи што да правиш висиш на нет и ги убедуваш луѓето дека се во криво што веруваат, или

2. Си некое попче и се обидуваш да се извежбаш вде бранејќи го ставот на атеист, или

3. Бараш жртви за некои коизнае какви твои потреби. :salut:

Еве што мислам и ова е последно од мене кон тебе,

1.Си бил верник на некоја протестантска црква, од некоја непозната причина си се разочарал и сега немајќи што да правиш висиш на нет и ги убедуваш луѓето дека се во криво што веруваат, или

2. Си некое попче и се обидуваш да се извежбаш вде бранејќи го ставот на атеист, или

3. Бараш жртви за некои коизнае какви твои потреби. :salut:

хехехеехех

е видиш НИШТО ОД ТОА НЕЕ ТОЧНО ( ОВА ШТО ЌЕ ГО ПРОЧИТАШ Е УНИКАТНО И ГО НЕМА НИГДЕ КАЈ НИТУ ЕДНА РЕЛИГИЈА ИЛИ ВЕРА ....ПРВ ПАТ ЌЕ СЕ СУДРИШ СО РЕЛНОСТА )

ЗАТОА

АЈ ОСТАЈ ТОА ПОЛИТИЧКИТЕ КАКОФОНИИ

ТУКУ ...............

ИМАШ ЛИ БЕ АРГУМЕНТИ ИЛИ ТАКА САМО ШИРИШ ЛАГИ ..

ШИРИШ СТРАНСКА ПРОПАГАНДА

ИМАШ ИЛИ НЕ ?

АКО ИМАШ КОНТРААРГУМЕНТИ ДАЈ ДА ВИДИМЕ ЌЕ СЕ СПОРИМЕ ДО СЕГДЕ

АКО НЕ ...ГИТЛА

ПОЛИТИКА БИСТРИ НА ДРУГО МЕСТО !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom