Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Не дека е тешко, али кај мене нејќе да се копира сликата :( дај линк или друга слика (како сакаш)
Lionel_Messi_Memorabilia_Signed_Photo_big.jpg

Ај пробај оваа,без црното и позадина,потписто нека остане :)

Може некоја страна за спуштање Actions за фотошоп :)

фала однапред =)

Како во Фотошоп да ја затемнам позадината. Нешто како ова сакам да направам:

NAJAVA_INTER-SAMPDORIA.png

Значи позадината нормално си е зелена со силни бои, но е затемнета. Како?

Како во Фотошоп да ја затемнам позадината. Нешто како ова сакам да направам:

NAJAVA_INTER-SAMPDORIA.png

Значи позадината нормално си е зелена со силни бои, но е затемнета. Како?

Оди на лееро од таа слика шо сакаш да ја затмнеш после оди hue/saturation и таму имаш да затемнеш.
Lyaer>new adjustment layer>hue/saturation

Ќе може да ми даде некој линк за Фотошоп ЦС4 целосна верзија но да не е портабл или екстендед....Ја го имам портабл и ми фалат некој алатки глеам некој туторијали со алатки кои воопшто ги неам...

Може сум ја утнал програмата ама ај да си прашам..како да направам како ова на сликава ( без текстот и стрелките ) само линиите..или ако сака некој да биде хуман да ја направи :smir:

dscn5830.jpg

gledam tuka ima spremni decki so dobro poznavanje, za razlika od mene :) imam edna molba koj moze da mi pomogne..
http://www.macedonium.org/Macedonium.aspx?jazik=2
na ovaa stranica (a i na mnogu drugi stranici), dolu desno vo adobe flash player e napraven "dont you fyrom me, call me by my name" arno ama kako , na koj nacin da ja simnam, imam golema zelba da go stavam toa kako avatar.. mislam deka treba vo .bmp da go dobijam istiot efekt, ama koga ne znam :)
fala i pozdrav

За симнување од веб сајт вака одиш отвараш со мозила потоа Tools- па Page info- па Media и тука се наоѓаат сите работи кои можеш да ги симнеш треба да биде со .swf
http://www.macedonium.org/makedonija.swf ова е тоа рекламче а за да го направиш за avatar малце во Makromedia flash ќе чепнеш :toe:

abe dete, ako znaev jas, nemase da molam :) a epten kasno mi e za povtorno ucenje. :) ako znaes i imas volja da pomognes, bujrum....
pozz

abe dete, ako znaev jas, nemase da molam :) a epten kasno mi e za povtorno ucenje. :) ako znaes i imas volja da pomognes, bujrum....
pozz

Пробај во контакти на оваа страна да им испратиш е-маил со молба да ти го испратат. Мислам дека не би било проблем да го добиеш, со оглед дека ова е промотивен матерјал кој е од големо значење за Република Македонија. Ова засега е најбрзо нешто, што можам да ти предложам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom