Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Правам нешто во фотошоп, е сега внесувам димензии во милиметри. Кога ќе направам нов документ со A5 формат (148 × 210) ми излага нешто помал отколку во живо. Дали по принтањето ќе биде во А5 формат т.е. ќе си го испринта поголемо или? Претпоставувам дека на монитор ми излегува помало поради големината на мониторот, но димензиите ми се мн. битни, па да си прашам :).
Ќе излезе исто како на фотошоп што ти изгледа. Ако димензиите ти се точни нема гајле .

Ќе излезе исто како на фотошоп што ти изгледа. Ако димензиите ти се точни нема гајле .

Епа на фотошоп коа ќе ги внесам димензиите и ќе го споредам со листот во живо изгледа малце помало, за некои 2-3 сантими. :S

Епа на фотошоп коа ќе ги внесам димензиите и ќе го споредам со листот во живо изгледа малце помало, за некои 2-3 сантими. :S
А тоа од фотоштоп го принташ или споредуваш од монитор?
Или ти се чини или си направил мала утка со бројките. Имам притано со А-5-4-3-2 без да споредувам со хартија во рака и слика на манитор испандале така како што сакам.
Крај на краиштата принтај едно ако е помало зголеми малку и то решен проблем.

Абе ја иам еден лист, го измерив со лењир, и ги внесов димензиите. Сеа ко ќе го споредам тој лист со мониторот, ми изглеа поголем. Ај ако не ќе пробам после ќе испринтам еден, па ако нечини ќе сменам димензии. Фала у секој случај :).

Правам нешто во фотошоп, е сега внесувам димензии во милиметри. Кога ќе направам нов документ со A5 формат (148 × 210) ми излага нешто помал отколку во живо. Дали по принтањето ќе биде во А5 формат т.е. ќе си го испринта поголемо или? Претпоставувам дека на монитор ми излегува помало поради големината на мониторот, но димензиите ми се мн. битни, па да си прашам :).
Имај на ум дека многу малце принтери принтаат full scale (no border).

Ок, фала на одговорите, се си излезе как ошто треба :D.

Ајде пак јас малце, може ли некој да ми даде туторијал за фотошоп, како да направам на пример лого, да ставам на некоја позадина (сива) ама логото да не биде баш цело, него да се гледа како сенка на позадината. Обично тоа го ставаат во позадина на некој текст.
Еве на пример на странава, одете во за нас, и има таму еедн текст, а позади него, е изведено ова со логотo. :)

Ајде пак јас малце, може ли некој да ми даде туторијал за фотошоп, како да направам на пример лого, да ставам на некоја позадина (сива) ама логото да не биде баш цело, него да се гледа како сенка на позадината. Обично тоа го ставаат во позадина на некој текст.
Еве на пример на странава, одете во за нас, и има таму еедн текст, а позади него, е изведено ова со логотo. :)
Искрено, за ова ако ти треба туторијал - боље не пипај фотошоп.
Ова се основи. Работа со слоеви.
Ѕирни ги туториалите напишани од Комита Ултрас тука.

Искрено, за ова ако ти треба туторијал - боље не пипај фотошоп.
Ова се основи. Работа со слоеви.
Ѕирни ги туториалите напишани од Комита Ултрас тука.
Па ако е основа, сепак од основата се почнува. Искрено, не се занимавам многу со фотошоп, ама сега ми притреба на брзинка да средам со ова, па прашав. Фала за помошта :D.

Mreza...eden sovet najubavo ke go naucis photoshop ( osnovata ) na youtube !

--- надополнето ---

Uploaded with ImageShack.us eve edna moja izrabotka :)

Може некој да ми објасни како можам да го остранам текстот од сликава?

Davide-Santon-0000030148.jpg

Koristi Stamp prijatele :) ako znaes kako se koristi sekako :) ... ke go stavish na opacity 30-40 i flow 40-50
:) i stampiraj :P

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom