Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Acid
  • Време на започнување
Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
Епа глеј сеа......
нишо неможеш да приметиш само ако кликнеш на него......
Отвори нов документ и напрај една коцка е сеа таа коцка ке моеш да ја мрдаш со move tool (m)....отвори нов layer селектирај го него (ама треба афтоматски да ти се селектира) и коа ке пробаш пак да ја помрднеш нема да моеш зашо работиш на другиот layer.......ке моеш да ја помрднеш ако пак кликнеш на првиот layer.....се надевам појасно...ама не да не ме бива за објаснивање ама ај да пробам :):):)

^MooN_RideR^

Blue in HearT
Член од
20 април 2006
Мислења
853
Поени од реакции
48
DuFFy напиша:
Епа глеј сеа......
нишо неможеш да приметиш само ако кликнеш на него......
Отвори нов документ и напрај една коцка е сеа таа коцка ке моеш да ја мрдаш со move tool (m)....отвори нов layer селектирај го него (ама треба афтоматски да ти се селектира) и коа ке пробаш пак да ја помрднеш нема да моеш зашо работиш на другиот layer.......ке моеш да ја помрднеш ако пак кликнеш на првиот layer.....се надевам појасно...ама не да не ме бива за објаснивање ама ај да пробам :):):)

sega razbrav FALA MNOGU:D

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
вокер грл, како го напрај потписот?

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.404
Поени од реакции
5.960
Имам туторијал на англиски, според него го правев. Големо е за да се преведува и да се става на форум.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
walker_girl напиша:
Имам туторијал на англиски, според него го правев. Големо е за да се преведува и да се става на форум.
ај на пп или линк тури плс

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.404
Поени од реакции
5.960
Fantom_oh напиша:
ај на пп или линк тури плс
Ај утре ќе ти го пратам на msn, внеси ме во контакти.
Мене ми е од Pasha. Ти треба и Image Ready за да може да го направиш потписот.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
walker_girl напиша:
Ај утре ќе ти го пратам на msn, внеси ме во контакти.
Мене ми е од Pasha. Ти треба и Image Ready за да може да го направиш потписот.
мислам дека ова значи дека паша и го дал туторијалот.
а шо е то имиџ реди?

^MooN_RideR^

Blue in HearT
Член од
20 април 2006
Мислења
853
Поени од реакции
48
Mozebi sum dosaden veke ama mora da mi odgovorate i na toa prasanje.Na mnogu tutoriali sto pisuva ba pr ako e nekoja slika so teks pisuva SELEKTIRAJ GO TEKSTOT a jas nikako ne mozam da go selektiram ke moze li nekoj i toa da mi go objasne?

Pasha

Сомнително Лице
Член од
17 април 2005
Мислења
157
Поени од реакции
2
^MooN_RideR^ напиша:
Mozebi sum dosaden veke ama mora da mi odgovorate i na toa prasanje.Na mnogu tutoriali sto pisuva ba pr ako e nekoja slika so teks pisuva SELEKTIRAJ GO TEKSTOT a jas nikako ne mozam da go selektiram ke moze li nekoj i toa da mi go objasne?
abe batush kje kliknish na layerot so tekstot i posle so text tool kje kliknish na tekstot koj sakas da go selektirash i kje se selektira... ednostavno.. mislam deka ti prvo treba da si ja zemish ovaa kniga http://rapidshare.de/files/11718779/Adobe.Photoshop.Every.Tool.Explained.pdf.html
... vo nea e obajsnata sekoja alatka kako raboti i sli4no... pozdrav

Ece

*Sunshine*
Член од
7 јули 2006
Мислења
2.567
Поени од реакции
47
Никои посебно. Освен Кајгана (нормално:)) на страната со игри ArcadeXL одам (ама ретко), поточно www.arcadexl.com и на www.yahoo.com каде што се наоѓа мојот е-маил.:)

И www.idividi.com.mk ја заборавив, ама поретко ја користам.:wink: Најчесто ја користам www.kajgana.com .:icon_bigg

Stefanos_M

Moscow_Boy
Член од
23 април 2006
Мислења
563
Поени од реакции
0
Вака ја многу не се разбирам во Фотошот, може ли некој да ми каже како се менува бојата на очите. На пример од кафена во сина...?

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
Епа можам да пробам :):)...... Ке ја отвориш сликата....и со Elliptical Marquee Tool (m) ке ги селектираш само очите (само тоа кафеавото без белката)...и после идеш image-->adjusments-->Color Balance (ili ctrl+b) и со тие лизгачките дотерај си ја бојата....и после моеш image-->adjusments-->Brightnes/Contrast за да ги осветлиш и такви работи....
п.с. Ако валда свати шо ти зборам :):)

Kajgana Shop

На врв Bottom