P
Princ
Гостин
Seriskiot ti e razlicen. Moze toa e problemot.
go sredivme so memberixPrinc напиша:Seriskiot ti e razlicen. Moze toa e problemot.
zapnav na site, samo planetata i 3D opavceto gi naprajvdeXterche напиша:lolll...абе малце имаш туторијали 17 страни. Се ти е детално со слики објаснето. Пробајги нив, ако запнеш некаде пиши.
Layer е една слика налепена над друга. Замисли имам еден лист хартија и го обојам црвено. После зимам парче целофан и бојам жолт круг на него и го местам преку листот хартија. Пак зимам уште едно парче целофан, и на него пишувам Princ и го местам над целофанот што е над листот хартија. На крај се добива ова:^MooN_RideR^ напиша:Abe i na mene me fati mera za PhotoShop i jas sum pocetnik moze li nekoj da mi onbjasni so e fintata so tie LAYERite na pr ke otvoram NEW LAYER i se isto mi e ne gledam nisto razlicno na slikata.Plsss neka mi objasni nekoj so e fintata so niv.FALA ODNAPRED
Princ напиша:Layer е една слика налепена над друга. Замисли имам еден лист хартија и го обојам црвено. После зимам парче целофан и бојам жолт круг на него и го местам преку листот хартија. Пак зимам уште едно парче целофан, и на него пишувам Princ и го местам над целофанот што е над листот хартија. На крај се добива ова:
Прегледај го приврзокот 316
Се надевам не бев премногу збунувачки, знам да сум таков ненамерно
Layerite се покажуваат во долниот десен ќош од прозорот на Photoshop (така треба да е ако не си ги исклучил тие прозорчиња)......се селектираат само со клик на некој од нив.....Ако го нема таму Window----> па ке чекираш layer (14 е по ред) и ке се појави^MooN_RideR^ напиша:Fala uste ednas ama vo nogo tutoriali pisuva otvori nov Layer i posle nekoe vreme pisuva selektiraj go prethodniot layer a jas ne mozam nisto da selektiram ili ne znam so da selektiram???
DuFFy напиша:Layerite се покажуваат во долниот десен ќош од прозорот на Photoshop (така треба да е ако не си ги исклучил тие прозорчиња)......се селектираат само со клик на некој од нив.....Ако го нема таму Window----> па ке чекираш layer (14 е по ред) и ке се појави