Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Acid
  • Време на започнување
Член од
8 мај 2006
Мислења
358
Поени од реакции
11
Problemot e resen. Photoshop e celosno registriran. Adobe vi zablagodaruva sto odvoivte vreme da ja registrate vasata kopija od Photoshop. :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
e aj sea od ko go srediv da mi postirate tutorijali, ama epten pocenicki, sve da e objasnato.
P.S. koristam CS2

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
lolll...абе малце имаш туторијали 17 страни. Се ти е детално со слики објаснето. Пробајги нив, ако запнеш некаде пиши.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
deXterche напиша:
lolll...абе малце имаш туторијали 17 страни. Се ти е детално со слики објаснето. Пробајги нив, ако запнеш некаде пиши.
zapnav na site, samo planetata i 3D opavceto gi naprajv
sve drugo:nenene:. zapnav.
pocetnik sum epten i mi trebaat prosti tutorijali, so epten sve objasnato, dzvaknato so bi rekle
fala

P

Princ

Гостин
A so velis jas da ti ja zavrsam celata rabota besplatno i ne samo dzvaknato, tuku i goltnato pa i pos*ano?

Prekini da ja unistuvas temava so muabeti i komentari koi ne se za i okolu temava a temava e Adobe Photoshop: Kako da napravam?. Toa ne vklucuva i krakiranje na photoshop. Od ovoj post pa natamu, brisam sve sto ne e tutorial za photoshop. Ako vi treba pomos okolu nekoja programa (photoshop na primer) ima topik za taa namena.

Pozdrav.

^MooN_RideR^

Blue in HearT
Член од
20 април 2006
Мислења
853
Поени од реакции
48
Abe i na mene me fati mera za PhotoShop i jas sum pocetnik moze li nekoj da mi onbjasni so e fintata so tie LAYERite na pr ke otvoram NEW LAYER i se isto mi e ne gledam nisto razlicno na slikata.Plsss neka mi objasni nekoj so e fintata so niv.FALA ODNAPRED

P

Princ

Гостин
^MooN_RideR^ напиша:
Abe i na mene me fati mera za PhotoShop i jas sum pocetnik moze li nekoj da mi onbjasni so e fintata so tie LAYERite na pr ke otvoram NEW LAYER i se isto mi e ne gledam nisto razlicno na slikata.Plsss neka mi objasni nekoj so e fintata so niv.FALA ODNAPRED
Layer е една слика налепена над друга. Замисли имам еден лист хартија и го обојам црвено. После зимам парче целофан и бојам жолт круг на него и го местам преку листот хартија. Пак зимам уште едно парче целофан, и на него пишувам Princ и го местам над целофанот што е над листот хартија. На крај се добива ова:

kajgana.JPG

Се надевам не бев премногу збунувачки, знам да сум таков ненамерно :)

^MooN_RideR^

Blue in HearT
Член од
20 април 2006
Мислења
853
Поени од реакции
48
Princ напиша:
Layer е една слика налепена над друга. Замисли имам еден лист хартија и го обојам црвено. После зимам парче целофан и бојам жолт круг на него и го местам преку листот хартија. Пак зимам уште едно парче целофан, и на него пишувам Princ и го местам над целофанот што е над листот хартија. На крај се добива ова:

Прегледај го приврзокот 316

Се надевам не бев премногу збунувачки, знам да сум таков ненамерно :)

Fala uste ednas ama vo nogo tutoriali pisuva otvori nov Layer i posle nekoe vreme pisuva selektiraj go prethodniot layer a jas ne mozam nisto da selektiram ili ne znam so da selektiram???

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
дечки, колку толку напрајв нешо: затемнувањето на сонцето го напрајв, планета си напрајв (не ги ставив на ист документ, ама коа сакам можам то да го напрам, така?), си напрајв 3Д опавче (не го зачував, глупо ми беше) и си напрајв текст во оган (WINDOWS пишува).
и така.
ај сеа дајте други туторијали, пошто све шо можев напрајв

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.969
Имаш еден куп туторијали по интернет разгледај по такви сајтови плус и тука тие шо се ставени на темава не се малку, па кога ќе има некој слободно време ќе стави нешто.
Многу време одзема не е едноставно да се стави туторијал. Саат време одзема, додека се uploadiraat сликите, па додека се преведе, помачи се сам :wink:

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
^MooN_RideR^ напиша:
Fala uste ednas ama vo nogo tutoriali pisuva otvori nov Layer i posle nekoe vreme pisuva selektiraj go prethodniot layer a jas ne mozam nisto da selektiram ili ne znam so da selektiram???
Layerite се покажуваат во долниот десен ќош од прозорот на Photoshop (така треба да е ако не си ги исклучил тие прозорчиња)......се селектираат само со клик на некој од нив.....Ако го нема таму Window----> па ке чекираш layer (14 е по ред) и ке се појави :):)

^MooN_RideR^

Blue in HearT
Член од
20 април 2006
Мислења
853
Поени од реакции
48
DuFFy напиша:
Layerite се покажуваат во долниот десен ќош од прозорот на Photoshop (така треба да е ако не си ги исклучил тие прозорчиња)......се селектираат само со клик на некој од нив.....Ако го нема таму Window----> па ке чекираш layer (14 е по ред) и ке се појави :):)

abe jas go najdeh ama koga ke pretisnam ne biva nisto ne izleva pak si stoe istiot layer

Kajgana Shop

На врв Bottom