Имаш ПП.Знае некој да напрај ваков watermark?
Барав туторијали али никаде не најдов. Ако најдее пратете.
Или ако се најде некој љубезен да ми напрај.
Прегледај го приврзокот 104661
од готови фајлови нема да научиш ништо, само од видео туроријали чекор по чекор.Знае некој кај можам да најадам exercise files за фотошоп/илустратор? Или ако има некој да ми прати?
По логика на нештата дека exercise files во превод значи фајлови за вежбање му дадов одговор како што беше дефинирано прашањето. Да му требаа за нешто друго претпоставувам дека ќе се напишеше нешто соодветно. Ако му е за учење нема ништо да научи од готови фајлови тоа гарантирам, a nајдобра база на видео информации секако е youtube.@Ryan Giggs
Не ми е јасно од каде заклучи дека баш од тие сака да учи? можеби ги бара за некоја друга X причина?
@Heidi
Exercise files од?
Пример од Digital-Tutors низ торент страните имаш видеа + .psd документи, така да барај.. ќе ги најдеш.
Како како да замениш бела боја со транспарентна?Како да заменам бела боја со транспарентна?
Може, во мојот случај да ја извадам белата позадина и да ја сочувам во .пнг. Ми треба за маица што ќе принтам за попрецизна да биде штампата.Како како да замениш бела боја со транспарентна?
Транспарент не е боја, не моеш да ја избереш ко четка...
Тоа не е заменување - поубаво објасни.Може, во мојот случај да ја извадам белата позадина и да ја сочувам во .пнг. Ми треба за маица што ќе принтам за попрецизна да биде штампата.
Јa селектирaш месечинaтa -> ctrl+c... јa oтвaрaш првaтa сликa и ctrl+v.Здраво, нов сум во фотошоп и ми треба мала помош. Сакам да направам слика. И отварам 2 слики, и сега од едната слика ја сечам месечината и влечејки сакам да ја ставам на другата слика. Ја влечам, ставам, но ми излегува вака: Прегледај го приврзокот 110428
На местото на кругот над клупата треба да стои месечината. А нема ништо. Помош?
ако принташ не ја сочувувај у пнг, подобро у тифф или пдф (cmyk-профил)Може, во мојот случај да ја извадам белата позадина и да ја сочувам во .пнг. Ми треба за маица што ќе принтам за попрецизна да биде штампата.
Друже да не знаеш кој е фонтов на маицава?Јa селектирaш месечинaтa -> ctrl+c... јa oтвaрaш првaтa сликa и ctrl+v.
Јa oдбирaш стрелкaтa гoре и јa пoзициoнирaш месечинaтa кaде сaкaш.
Пaзи дoле деснo вo layers, месечинaтa дa ти биде нaд background