Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Acid
  • Време на започнување
Член од
10 август 2010
Мислења
323
Поени од реакции
138
За фејсбук? Можеби на тебе ти требаат за тоа. Истите функции и се ти е - шо ке давам 500+ мб ке си даам до 70 мб и завршена работа. За фејсбук досега ниту една слика ја неам едитирано, штета шо мислиш дека сите се како тебе :P
Еееј има разлика друго е Portable за ситни работи да ама за друго нз како ти оди.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
За фејсбук? Можеби на тебе ти требаат за тоа. Истите функции и се ти е - шо ке давам 500+ мб ке си даам до 70 мб и завршена работа. За фејсбук досега ниту една слика ја неам едитирано, штета шо мислиш дека сите се како тебе :P
Порасни.

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
@ acko3mkd
Па јас прво го имав оригиналот но направив формат па забраив да изрежам сетапот и си симнав право портејбл бидејки требаше да дизајнирам лого на една страна и се почудив шо скоро нема никаква разлика во алатките, освен 500+ mb.
@ -={K-O-R-U-N}=-
монолог си правиш со изразот "порасни"?
:P

M

Mr.InF3ction

Гостин
Еееј има разлика друго е Portable за ситни работи да ама за друго нз како ти оди.
Ај објасни ми ако не те мрзи за што друго не е ? и кои се тие ситни работи..да не правиш случајно matte painting за 3д филмови и триста чуда некои големи проекти?
100% ти гарантирам до сега се што имаш направено со фотошоп инсталиран ќе можеш и со Portable.

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Ај објасни ми ако не те мрзи за што друго не е ? и кои се тие ситни работи..да не правиш случајно matte painting за 3д филмови и триста чуда некои големи проекти?
100% ти гарантирам до сега се што имаш направено со фотошоп инсталиран ќе можеш и со Portable.
Ете уше еден фотошопер :D. Разликата е "само" 500 mb.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Џабе имаш/имам 64 битен процесор кога се користи портабл
Колку четки (brushes) можеш да инсталираш на портабл?

Член од
10 август 2010
Мислења
323
Поени од реакции
138
:helou: Тоа што ни одговара тоа ке користиме секој различно, а и не планирам да се расправам сеа за Portable дали има или нема разлики хех :) ајде позз.:helou:

M

Mr.InF3ction

Гостин
Џабе имаш/имам 64 битен процесор кога се користи портабл
Колку четки (brushes) можеш да инсталираш на портабл?
Па тоа ми е муабетот. Да бидеме реални не работиме сите на проекти повеќе од 300 мб и со не знам колку слоеви. За гооолем дел на корисници Portable ќе им врши работа.
И не можеш да инсталираш но можеш да користиш колку сакаш четки. Наместо да ги копираш @Brushes фолдедор од менито на четки правиш load и то.

--- надополнето ---

:helou: Тоа што ни одговара тоа ке користиме секој различно, а и не планирам да се расправам сеа за Portable дали има или нема разлики хех :) ајде позз.:helou:

Инаку и јас користам PS инсталиран но не сфаќам зошто толку сереш, правиш да изгледа како да е безвредно кога е 90% исто.
А тоа дека не планираш да се расправаш, никој не побара да се расправаш убаво те прашав кои се тие разлики. Нели чим викаш дека само за ситни работи е а за други работи не иде...или само од ѓутура трескаш.

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
користам фотошоп цс5, но имам проблем со активација, па затоа сеуште користам триал верзија, ако има некој уреден фулл торент нека ми даде. Фала однапред...

- иначе, уредно според упатствата на нашите источни соседи, нели копирам пачот, генерирам код...го внесувам...континију и нема никаква реакција освен што се гаси дијалог прозорецот за активација :о се е ок, си работам до следното стартување кога повторно ми јавува дека сум трајл корисник...и така уште некои 15 дена :ѕ

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Па тоа ми е муабетот. Да бидеме реални не работиме сите на проекти повеќе од 300 мб и со не знам колку слоеви. За гооолем дел на корисници Portable ќе им врши работа.
И не можеш да инсталираш но можеш да користиш колку сакаш четки. Наместо да ги копираш @Brushes фолдедор од менито на четки правиш load и то.

--- надополнето ---

Инаку и јас користам PS инсталиран но не сфаќам зошто толку сереш, правиш да изгледа како да е безвредно кога е 90% исто.
А тоа дека не планираш да се расправаш, никој не побара да се расправаш убаво те прашав кои се тие разлики. Нели чим викаш дека само за ситни работи е а за други работи не иде...или само од ѓутура трескаш.
За болдираното не правам муабет, тоа се подразбира. Само сакав да потенцирам дека ИМА разлика а не дека е ИСТО. :)

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
користам фотошоп цс5, но имам проблем со активација, па затоа сеуште користам триал верзија, ако има некој уреден фулл торент нека ми даде. Фала однапред...

- иначе, уредно според упатствата на нашите источни соседи, нели копирам пачот, генерирам код...го внесувам...континију и нема никаква реакција освен што се гаси дијалог прозорецот за активација :о се е ок, си работам до следното стартување кога повторно ми јавува дека сум трајл корисник...и така уште некои 15 дена :ѕ
треба да се додадат рачно неколку линии во хостс фајлот, кракот знае некогаш да не ги додада како што треба.
Види ПП

Член од
30 декември 2010
Мислења
1
Поени од реакции
0
Здраво можете ли да ми кажете како можам да смалам слика..знам дека се намалува на Image-image size ама јас кога ја смалам ми се покажува мала ама целосно слика и не е убава
јас сакам како овој аватар сликата да ми испадне
толку мала и не целосна ако знае некој нека ми каже??

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Здраво можете ли да ми кажете како можам да смалам слика..знам дека се намалува на Image-image size ама јас кога ја смалам ми се покажува мала ама целосно слика и не е убава
Не те разбирам што ти значи тоа МАЛА А НЕ ЦЕЛОСНА?

Смали ја, исечи ја, ете ти.

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Кај crop пиши 100px , 100px, 72 px и исечи дел од сликата.

С

Спенсер

Гостин
Дечки,може ли некој да ми направи услуга... сивиот дел од сликава да го направи црн,со црна боја... значи позадинава да биде црна?

Kajgana Shop

На врв Bottom