statusQuO
Модератор
- Член од
- 18 јуни 2008
- Мислења
- 13.038
- Поени од реакции
- 7.617
Би било пожелно и оригиналната да ја ставиш, да видиме што си направил. + линков ти е сумњив..кај ти е аплоудирана?
Би било пожелно и оригиналната да ја ставиш, да видиме што си направил. + линков ти е сумњив..кај ти е аплоудирана?
Зависи како е матна, дефокусирана или има многу ноис и е темно.Па можеби е од фејсбук не се знае... И ако можете да ми кажете како се избиструва слика, сликана со 3.2 мегапиксели ?
Фликс па со 3.2 пх па матна е...Зависи како е матна, дефокусирана или има многу ноис и е темно.
Effect >> SharpeningФликс па со 3.2 пх па матна е...како да ја избистрам ...
![]()
Подетално...?Effect >> Sharpening
Или add noise > sharpening
Effect>Smart Sharpen и ке штиклираш motion blur и ке сетираш во однос со сликатаПодетално...?![]()
idi na bilo koja slika na fb , desen click view image i ke vidis na koja server farma im se staeni slikite so gi stavas na fbПа можеби е од фејсбук не се знае... И ако можете да ми кажете како се избиструва слика, сликана со 3.2 мегапиксели ?
Effect>Smart Sharpen и ке штиклираш motion blur и ке сетираш во однос со сликата
подетално здравје
Filter->SharpenБрат у курац, неможам нигде да го најдам... каде се оди како на пример : layer ова она... стварно неможам да го најдам каде е тоа ? :nesum:
Брат у курац, неможам нигде да го најдам... каде се оди како на пример : layer ова она... стварно неможам да го најдам каде е тоа ? :nesum:
пер...обој го background layer-от бел!Ај малце помош
Пред некој ден почнав да баратам со фотошоп, па не сум баш најдобар
Пробувам да направам нешо, па ова го најдов на нет.
http://psd.tutsplus.com/tutorials/tutorials-effects/how-to-mold-paint-splatter-to-a-face-in-photoshop/
Е сеа, кај што почнува Степ 1, пишува следново: "Copy the background and paste it onto a new layer. Rename the new layer Subject and turn the background layer to white". Не ми е јасно како ја сменам "background layer to white". Помош?![]()