или рачно како шо ти кажаа со soft brush eraser или Layer->Matting->Defringe->1 до 5 пикселиЕдит: Се снајдов и за двете! Занемарете....Или ај да не ми се смеете ќе ги дилитнам
Е сега еве ја мојата прва изработка колку за проба:
Од ова:
![]()
ова:
![]()
Сега како да направам на краевите да не се познава толку дека е сечено. Инаку прво го обележав Пандев во Quick Mask Mode(целото негово тело црвено), ја избришав позадината и ставив нова! Како да ги замаглам краевите?
Откако ќе направиш селекција и исечес со гумичката избриши но hardnes стави да е скоро 0 или 0.Едит: Се снајдов и за двете! Занемарете....Или ај да не ми се смеете ќе ги дилитнам
Е сега еве ја мојата прва изработка колку за проба:
Од ова:
![]()
ова:
![]()
Сега како да направам на краевите да не се познава толку дека е сечено. Инаку прво го обележав Пандев во Quick Mask Mode(целото негово тело црвено), ја избришав позадината и ставив нова! Како да ги замаглам краевите?
Не ти се гледа сликата.![]()
Како за аватар можиТ?
Отвори ја со фотошоп, дуплирај го лаерот, скри ја позадината (основниот лаер)... иди Image > Image Size и стави 120x120 пиксели, после тоа земи Magic Wand Tool, кликни на белата позадина, стисни Del за да ја избришиш, зачувај ја сликата како .png и терај.Ќе можи оваа да се напрај транспарент?И дали ке може да се намали за да го збере во аватарот?
eve i probajte sami bar ova e prosto haha :nesvest:![]()
Ќе можи оваа да се напрај транспарент?И дали ке може да се намали за да го збере во аватарот?
Нејке да излезе транспарентна?
Не е транспарента затоа што димензиите треба да бидат 120 x 120. Пробај со оваа дали ќе сака.Нејке да излезе транспарентна?
Ja немаш зачувано како фотошоп проект , ја имаш како JPG , GIF или така нешто и затоа ти е така.Монитрав слика во Фотошоп со 5-6 лејери, спојував елемнти од неколку слики. Снимив вчера и сега кога отворив ми стои сликата ама како едно се во еден лејер. Може ли некако да се вратат сите лејери за да се тргнат некои елементи од сликата да не мора пак да обележувам се?