Let 3
The Nipple Erector
- Член од
- 13 јули 2008
- Мислења
- 30.896
- Поени од реакции
- 31.280
Речи му го тоа на некој хомосексуалец кој ќе те опали отпозади (пошто и тој би сакал тоа нему да му го направат) па после барај сила да му простиш.Да ама ајде кажи ми ти или било кој како точно гласат божјите закони и дај ми цврст доказ дека ја зборуваш вистината.
А се дотогаш барем за мене Божјите закони ги собира во две реченици
„Не прави им го на другите она што не сакаш тебе да ти го направат.“ и
„И иако другите ти направат нешто кое не сакаш да ти го направат најди сила да им простиш.“
Ти ми кажуваш овде за некои односи и правила меѓу луѓето. То нема врска со односи и релации према Бог. Треба да го поштуваш и славиш и да се придржуваш према законите негови како знак дека го прифаќаш за бог.
Не јади свинско!
Зошто... убо е... хрскаво па уз пивце иил винце со салата.... али то е човечка слабост, треба да имаш сила да ја слушаш и послушаш божјата наредба со што ќе му покажеш и докажеш дека го признаваш за свој господар. Почитувај ја саботата, немај други богови (ни двајца ни тројца) освен него, не прави идоли ни слики не им се клањај, принеси му жртва на бога како е опишанно и запишано.
Али не... човекот стана мрзлив, му е терет толку обврски кон бог зато појде по полесниот пат а патот кон царството небесно е трнлив, тесен, тежок и мачен за одење, а денес “верниците“ одат и газат по мекиот и удобен пат кој сотоната му го покажа и кој води кон вечни страданија. Ретко кој е спремен да ги испочитува заповедите божји и да живее по нив како што тој заповедал и запишал за век и веков.