Адамовиот Грев

• Креатор на темата Креатор на темата ateist
  • Време на започнување Време на започнување
Да ама ајде кажи ми ти или било кој како точно гласат божјите закони и дај ми цврст доказ дека ја зборуваш вистината.

А се дотогаш барем за мене Божјите закони ги собира во две реченици
„Не прави им го на другите она што не сакаш тебе да ти го направат.“ и
„И иако другите ти направат нешто кое не сакаш да ти го направат најди сила да им простиш.“
Речи му го тоа на некој хомосексуалец кој ќе те опали отпозади (пошто и тој би сакал тоа нему да му го направат) па после барај сила да му простиш.

Ти ми кажуваш овде за некои односи и правила меѓу луѓето. То нема врска со односи и релации према Бог. Треба да го поштуваш и славиш и да се придржуваш према законите негови како знак дека го прифаќаш за бог.
Не јади свинско!
Зошто... убо е... хрскаво па уз пивце иил винце со салата.... али то е човечка слабост, треба да имаш сила да ја слушаш и послушаш божјата наредба со што ќе му покажеш и докажеш дека го признаваш за свој господар. Почитувај ја саботата, немај други богови (ни двајца ни тројца) освен него, не прави идоли ни слики не им се клањај, принеси му жртва на бога како е опишанно и запишано.
Али не... човекот стана мрзлив, му е терет толку обврски кон бог зато појде по полесниот пат а патот кон царството небесно е трнлив, тесен, тежок и мачен за одење, а денес “верниците“ одат и газат по мекиот и удобен пат кој сотоната му го покажа и кој води кон вечни страданија. Ретко кој е спремен да ги испочитува заповедите божји и да живее по нив како што тој заповедал и запишал за век и веков.

Речи му го тоа на некој хомосексуалец кој ќе те опали отпозади (пошто и тој би сакал тоа нему да му го направат) па после барај сила да му простиш.

Ти ми кажуваш овде за некои односи и правила меѓу луѓето. То нема врска со односи и релации према Бог. Треба да го поштуваш и славиш и да се придржуваш према законите негови како знак дека го прифаќаш за бог.
Не јади свинско!
Зошто... убо е... хрскаво па уз пивце иил винце со салата.... али то е човечка слабост, треба да имаш сила да ја слушаш и послушаш божјата наредба со што ќе му покажеш и докажеш дека го признаваш за свој господар. Почитувај ја саботата, немај други богови (ни двајца ни тројца) освен него, не прави идоли ни слики не им се клањај, принеси му жртва на бога како е опишанно и запишано.
Али не... човекот стана мрзлив, му е терет толку обврски кон бог зато појде по полесниот пат а патот кон царството небесно е трнлив, тесен, тежок и мачен за одење, а денес “верниците“ одат и газат по мекиот и удобен пат кој сотоната му го покажа и кој води кон вечни страданија. Ретко кој е спремен да ги испочитува заповедите божји и да живее по нив како што тој заповедал и запишал за век и веков.

Eh coekov Let si e car , oti nemu ne mu se poklonite ? Oti ne go prifatite za svoj Bog ? Znaci i da ne veruva vo Boga kako i jas ne ve dupi vas i vie da ne veruvate kako Mr. Eureka tako zvani ATEIST :) (pocit Care se zezam ) tebe te baram da osnovame nova sekta :) Mnogu me zanimaat Lugjevo Let 3 i Ateist ako mi se pridruzat mene i tie ke bidat kako mene - KE DOBIJAT VECEN ZIVOT - NOV SUM CARE . JAS NEMA DA UMRAM PA KE VOSKRESNAM . UOPSTE NEMA DA UMRAM . AMA MI TREBAAT LUGJE KAKO OVIE DVAJCA ZA VLADEENJE SO SVETOT :) LET 3 I ATEIST :) PREMUDRATA TROICA KE SME :)

Не јади свинско!

А кој знае кои се вистинските правила и обичаи за почитување на Бога ти, јас, тој?

Обичаите се само човечки навики преку кои се јакни верата во Бога, на Бог не му треба доказ дека верувам во него тој се гледа и се занае јас ако сакам можам и сериски убиец да бидам ама ако успеам да го скријам/оправдам тоа доволно добро можи и за светец да да ме прогласат.:angel1:

Но од Бога вистината не се крие како што реков и предходно тој се гледа и се знае.

А кој знае кои се вистинските правила и обичаи за почитување на Бога ти, јас, тој?

Обичаите се само човечки навики преку кои се јакни верата во Бога, на Бог не му треба доказ дека верувам во него тој се гледа и се занае јас ако сакам можам и сериски убиец да бидам ама ако успеам да го скријам/оправдам тоа доволно добро можи и за светец да да ме прогласат.:angel1:

Но од Бога вистината не се крие како што реков и предходно тој се гледа и се знае.
Да ти можеш ако сакаш да бидеш и сериски убиец, но тоа доволно зборува дека Бог ниту знае се ниту пак гледа се...и лесно ќе ти биде да испоубиеш дузина луѓе кога знаеш дека според твојот законик тие тебе ќе ти простат, а којзнае може и ќе бидат наградени со билет до рајот затоа што му простиле на својот непријател...

Да ти можеш ако сакаш да бидеш и сериски убиец, но тоа доволно зборува дека Бог ниту знае се ниту пак гледа се...и лесно ќе ти биде да испоубиеш дузина луѓе кога знаеш дека според твојот законик тие тебе ќе ти простат, а којзнае може и ќе бидат наградени со билет до рајот затоа што му простиле на својот непријател...

Тие ќе бидат наградени ама јас кај ќе одам?
Ама тоа не ми беше поентата сакав да кажам дека луѓето можиш да ги излажиш ама Бог неможиш.

.
Oтвори стар завет и читај.
А ако веруваш во сценарио дека еден ден бог рекол “Доста е со овие закони сеа ќе ги укинам па ќе ги пуштам луѓето од толку строги стеги оти се чуствувам денес нешто расположено...“ тогаш терај си со она “сакај го бога и ближниот и ич не се секирај...“

Oтвори стар завет и читај.
А ако веруваш во сценарио дека еден ден бог рекол “Доста е со овие закони сеа ќе ги укинам па ќе ги пуштам луѓето од толку строги стеги оти се чуствувам денес нешто расположено...“ тогаш терај си со она “сакај го бога и ближниот и ич не се секирај...“

Да ама покрај обичаите од стариот завет има и муслимански обичаи, будистички обичаи, па еврејски обичаи..... За искажување на почит кон господа и никои од тие обичаи не ги сметам за погрешни.

Секој има право на свое мислење и никој неможи тоа право да му го укини. Особено поради тоа што никој реално незнае со 100% сигурност дека баш неговите обичаи се оние вистинските.

Бог е еден само ние различни имиња му клаваме зависно од религијата на која припаѓаме.:smir:

Да ама покрај обичаите од стариот завет има и муслимански обичаи, будистички обичаи, па еврејски обичаи..... За искажување на почит кон господа и никои од тие обичаи не ги сметам за погрешни.

Секој има право на свое мислење и никој неможи тоа право да му го укини. Особено поради тоа што никој реално незнае со 100% сигурност дека баш неговите обичаи се оние вистинските.

Бог е еден само ние различни имиња му клаваме зависно од религијата на која припаѓаме.:smir:

Сите тие закони и правила се различни, сите имаат свои свети работи и свои забранети работи. Ој јади гиро гиро пред Муслиманскио бог или кркај телеќа шницла пред Кришна. Значи има многу богови, сите си имаат свои верници кои се трудат да ги задржат преку наградни игри, ветувања за задгробни животи и слично. Ако си Муслиман, тебе не те фаќа будистичкиот закон исто како што Исус на страшниот суд нема да му суди на пагани, будисти или муслимани туку само на своите.

Сите тие закони и правила се различни, сите имаат свои свети работи и свои забранети работи. Ој јади гиро гиро пред Муслиманскио бог или кркај телеќа шницла пред Кришна. Значи има многу богови, сите си имаат свои верници кои се трудат да ги задржат преку наградни игри, ветувања за задгробни животи и слично. Ако си Муслиман, тебе не те фаќа будистичкиот закон исто како што Исус на страшниот суд нема да му суди на пагани, будисти или муслимани туку само на своите.

А кој вели дека тој ќе им суди само на “своите“?

Своите го ставив во наводници затоа што за Исус нема мои-твои сите во срцето негово се негови и за сите има место и за муслимани, христијани, пагани, атеисти, еретици или какви не други.

Исус е љубов а љубовта не знае за граници.

А кој вели дека тој ќе им суди само на “своите“?

Своите го ставив во наводници затоа што за Исус нема мои-твои сите во срцето негово се негови и за сите има место и за муслимани, христијани, пагани, атеисти, еретици или какви не други.

Исус е љубов а љубовта не знае за граници.
Јас сакам да ја љубам комшивакат али комшијата не остава. Значи сепак има граници.
Шо си бе толку себичен, не му оставаш на другите да имаат свој бог!?
Тебе убо ќе ти биди ако речат “Сте се зезнале деца Кришна е вистинскиот бог све остало е лага“ Хиндуизмот е постара религија од Христијанството и то некои 1000-1500 години постара. И сега ќе речиш дека стотици милиони луѓе веруваат во лажен бог веќе 3500 гоини ?!?!.
Не им текнало, не увиделе дека грешат? никој оттаму не им се јавил да им рече “Брат овде нема нишо“

Што рече Бог (овој вашио) на СВОИТЕ верници. Тој ги избра Израелците како свој народ а не СИТЕ. тој рече НЕ ДРЖИ ДРУГИ БОГОВИ ОСВЕН МЕНЕ.
Тој не рече НЕМА ДРУГИ БОГОВИ, или НЕ ПОСТОЈАТ. Само му рече на своите да освен него други богови не држат, значи и самио Бог признава дека има други богови.

Јас сакам да ја љубам комшивакат али комшијата не остава. Значи сепак има граници.
Шо си бе толку себичен, не му оставаш на другите да имаат свој бог!?
Тебе убо ќе ти биди ако речат “Сте се зезнале деца Кришна е вистинскиот бог све остало е лага“ Хиндуизмот е постар религија од Христијанството и то некои 1000-1500 години постара. И сега ќе речиш дека стотици милиони луѓе веруваат во лажен бог.
Што рече Бог (овој вашио) на СВОИТЕ верници. Тој ги избра Израелците како свој народ а не СИТЕ. тој рече НЕ ДРЖИ ДРУГИ БОГОВИ ОСВЕН МЕНЕ.
Тој не рече НЕМА ДРУГИ БОГОВИ, или НЕ ПОСТОЈАТ. Само му рече на своите да освен него други богови не држат, значи и самио Бог признава дека има други богови.

Кога зборував за љубов мислев на безгрешна родителска љубов а не на љубов помеѓу маж и жена зошто Исус нема да дојди да се ожени со нас туку да не води во рајот.:uvo::tapp:

Во врска со името на господ зар искрено веруваш дека Бог во својата совршеност е опседнат со една толку човечка опсесија како го нарекуваат оние или овие.

Како што веќе кажав Бог е еден само ние различни имиња му клаваме.

Кога зборував за љубов мислев на безгрешна родителска љубов а не на љубов помеѓу маж и жена зошто Исус нема да дојди да се ожени со нас туку да не води во рајот.:uvo::tapp:

Во врска со името на господ зар искрено веруваш дека Бог во својата совршеност е опседнат со една толку човечка опсесија како го нарекуваат оние или овие.

Како што веќе кажав Бог е еден само ние различни имиња му клаваме.
Да бе а бого на Ацтеките бараше да му принесуваат човечки жртви, Боговите на Египет бараа пирамиди и кизнај шо, Боговите на Антика исто кој човечка жртва кој вино бвол мед да му се донеси на олтар, бог старозаветен друго, овој трето.
Ако е то еден бог... страда од поделени личности.

видете
да се надоврзам
бог мора да е еден
ама реално колку верници толку богови
во нивната вера
така да ако независно од верите
има само 1 бог
тој е
или само еден од сите постоечки вери
(ама сите мислат дека е баш нивниот)
или некој бог за кој ни една вера не знае(ла)
или бог нема!

А бе ај за едно јаболко проколнал се живо и диво од луѓето.
Шо катиљ бог!!
Еве нак ми дат негова адреса јас 3 сандаци јаболка ќе му пратам, и златен делишес и јонатан.
Јас за едно јаболко никогаш своето чедо не би го проколнал, туку напротив уше едно ќе му даев да си касни.
После ќе велеле љубов бил милозлив бил.....

Slusaj Care - ne bilo jabolko toa , bilo drvoto na dobroto i zloto . Bog se naljutil i gi izbrkal zato so pizdata Adam jal so jal so jabolkoto - (Edinstveno neso so Bog mu rekol da ne go pravi) - koga Bog go prasal znaes li sto napravi ? Pizdata od strav da ne bide kaznet rekol - Ama Eva mi rece da jadam . STOP - Ne ja priznal greskata - ne rekol Zgresiv Boze - Te molam prosti mi ... Se usral pizdata ete zatoa se nalutil Bog . Bog koj e LJUBOV sigurno ke mu prostel ako ja priznael greskata i ako se pokael . Pa isto i so taa nasata pramajka Eva se usrala na ist nacin vadejki se deka Zmijata ja natera ne priznavajki deka nivna e greskata i ne barajki proska - Bog popizdil do jaja . I jas da bev na negovo mesto - ke gi sjebav totalno . A Bog pak mislozliv im rekol odete na zemjata i odsega so pot na liceto ke go zarabotuvate svojot leb . Epten fino ne ? Jas ke gi poebav totalno da bev na negovo mesto :)

pa eva e kriva be, ona prva kasnala
ama negov grev e so slusal zenata si
zakljucok
ne slusaj zencki pamet!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom