Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
Легално или не, има да абортира! Во краен случај јас ќе и го извршам абортусот. :mad:

Сигурно ќе го извршиш сам, ама ќе лежиш кривично, и замисли да ти искрвари малата?
Оти бе не уклучувате мозок малце, мислиш си фраер со вакви испади ? :вонзем:

Легално или не, има да абортира! Во краен случај јас ќе и го извршам абортусот. :mad:
Sedi be maz....maziste si nema sto

Ako si dovolno zrel za da pravis deca bidi dovolno dosleden na sebe i izgledaj dete da te vidam...se razbira dokolku e tvoe, tuka ne se mesam , vie si znajte . Ali koga ne mislevte na posledicite prethodno ima da si gi snosite odgovornostite i dvajcata.
Ne e ova pu, pu ne se vazi
--- надополнето: 1 февруари 2013 во 11:28 ---
Ми се гади од феминистки!
Ne mesaj babi i zabi , ne se raboti tuka ni za sovinizam ni feminizam ...se raboti za odgovornost , snosuvanje na posledicite kako tvoja obvrska, za tvoeto nevnimanie.
Ako ne si dovolno zrel za nekoi raboti ic ne gi ni zapocnuvaj, misli dobro pred da napravis nesto.

I ova ne e deka nea ja opravduvam, i dvajcata ste podednakvo vinovni i odgovorni.

А да си ги сечеш јајцата - да не си имаш после проблеми

Ма ич не ми чуе ако ја зезнат. Којзнае и дали е мое. Ми дојде по 3 и кусур месеца и ме насамари јас да плаќам, којзнае со кого се ринела во меѓувреме. Ќе потрчам уште денес да прашам. Фала брат многу!

Ах бе децааааа
Абортус после 3 и кусур месеци, не е само ај прашај за цена и толку.
Доколку бременоста е постара од 10 недели, ЗАДОЛЖИТЕЛНО се состанува комисија која одлучува дали треба да се изврши абортусот. А ќе одобри абортус доколку :
- Постојат медицински причини поради кои може да биде загрозено здравјето и животот на мајката
- Постојат етички или криминалистички причини - бременост настаната од силување, инцест, прељуба направена над немоќна или малолетна личност и сл.
- Постои биолошки генетски фактор кој го оштетува плодот, заболување на мајката и сл.
Абортусот не се врши кога ќе му текне на некој, затоа што самата постапка може да има трајни последици врз мајката.

Ма ич не ми чуе ако ја зезнат. Којзнае и дали е мое. Ми дојде по 3 и кусур месеца и ме насамари јас да плаќам, којзнае со кого се ринела во меѓувреме. Ќе потрчам уште денес да прашам. Фала брат многу!

A што ако е твое?Наместо да и пружиш подршка ти одбиваш да ја превземеш одговорноста :facepalm:Па колку толку покажи малку чувства мајка му стара.Арно ти било кога си се клецкал :tapp:

Девојчето само посака абортус, само што изрази желба јас да го платам. А ни јас не планирам да бидам татко на 28 години, а ако бидам, мајката на моите деца нема да биде некоја која се поддала за една ноќ. Тоа беше само обичен секс и затоа не гледам причина да и веруем.
Обичен секс кој заврши со бременост на девојката.Koндоми нареден пат кога планираш да имаш односи за да не заврши со уште една несакана бременост.
28 години?Многу млад ти.
Колку и да се силиш не си ваљда до толку изопачен да го сториш тоа.Или си?
Тогаш,што да ти кажам друго освен Господ нека ти е на помош.
Ке се соочиш со кривична казна и некоја година затвор.Па кога ке излезеш никоја нема да посака да има брак и деца со тебе од страв и нејзе да не и го сториш тоа.
Чукни се малку и размисли пред да направиш нешто да не кукаш на крај.

Ах бе децааааа
Абортус после 3 и кусур месеци, не е само ај прашај за цена и толку.
Доколку бременоста е постара од 10 недели, ЗАДОЛЖИТЕЛНО се состанува комисија која одлучува дали треба да се изврши абортусот. А ќе одобри абортус доколку :
- Постојат медицински причини поради кои може да биде загрозено здравјето и животот на мајката
- Постојат етички или криминалистички причини - бременост настаната од силување, инцест, прељуба направена над немоќна или малолетна личност и сл.
- Постои биолошки генетски фактор кој го оштетува плодот, заболување на мајката и сл.
Абортусот не се врши кога ќе му текне на некој, затоа што самата постапка може да има трајни последици врз мајката.
Или можеби ќе отиде во приватна "ординација" во Тетово/било кој град од Дивиот Запад и ќе си заврши работа без комисија, веројатно и за помалце пари.

Девојчето само посака абортус, само што изрази желба јас да го платам. А ни јас не планирам да бидам татко на 28 години, а ако бидам, мајката на моите деца нема да биде некоја која се поддала за една ноќ. Тоа беше само обичен секс и затоа не гледам причина да и веруем.
Абе ти дете мало си бил. Од само 28 години... Патем запрашај се каков татко ќе има тоа дете што се подал за една вечер и си дозволил да има само обичен секс за една вечер. Белким не беше силован.
Та и ти, та и таа исти сте биле. Незрели (а ти ги имаш годините на кои дедо ми имал направено куќа и имал две деца).
Место да размислуваш за чедоморство размисли како ќе го подигаш тоа дете. Кое не е криво што две “деца“ имале само обичен секс.

Многу опасен и ти, а и таа 3 месеци што не знаела дека е трудна.
Искрено, тој фетус уште од сега го жалам.

Ахх бре Улбрехт бре ............. чим си направил дете ќе си го чуваш друже, требало да мислиш на време, требало да си ставиш кондом батка и немој сега да плачеш тука и да се жалиш, сам си си виновен за фрката во која си и биди маж прифати ја одговорноста да бидеш татко(секако доколку детето е навистина твое, но тоа вие си знаете т.е. она...) !

Ахх бре Улбрехт бре ............. чим си направил дете ќе си го чуваш друже, требало да мислиш на време, требало да си ставиш кондом батка и немој сега да плачеш тука и да се жалиш, сам си си виновен за фрката во која си и биди маж прифати ја одговорноста да бидеш татко(секако доколку детето е навистина твое, но тоа вие си знаете т.е. она...) !

Абе рано му е, уште на 28 години :pos:

Да не се разбереме погрешно, кој кога сака нека прави деца, арно ама ем нејќеле да го направат, ем не користеле заштита, ем ептен рано им текнало дека е трудна, па уште порано дека сака да абортира......
Што крепи Земјава, страшно нешто.

Абе рано му е, уште на 28 години :pos:

Да не се разбереме погрешно, кој кога сака нека прави деца, арно ама ем нејќеле да го направат, ем не користеле заштита, ем ептен рано им текнало дека е трудна, па уште порано дека сака да абортира......
Што крепи Земјава, страшно нешто.

Кнап ситуација ............ од една страна се млади да и сеуште зелени, а од друга страна пази се пукале без заштита во 21 век, епа кој им е крив, машко сум но не го бранам, чим си го бутал петелот кај стигне без заштита сега редно би било да си ја прифати одговорноста(доколку е навистина он таткото) !

Кнап ситуација ............ од една страна се млади да и сеуште зелени, а од друга страна пази се пукале без заштита во 21 век, епа кој им е крив, машко сум но не го бранам, чим си го бутал петелот кај стигне без заштита сега редно би било да си ја прифати одговорноста(доколку е навистина он таткото) !

Дур не се роди не може да знае, а касно е за да не се роди....
во ситуацијава само ми е жал за детето што ќе се роди.

Абе не барам совети за моите одлуки, прашав колку кошта абортус, не друго.

Абе не барам совети за моите одлуки, прашав колку кошта абортус, не друго.

Во евра некои 400 мислам е ПРО а имаш и за 200 евра бар така беше пред 3 години бидејќи имам комшивка искусна 4 пати има абортирано(петтиот пат е шпекулација али четири се 100% сигурни) ќе ја прашам...некако(мхх незнам дали и сега абортираше али се омажи и роди...Чудо).

А ме интересира ндали и женската сака абортус т.е двајцата сакате оти тука времето е важно??

Ќе заборавив цената исто така зависи и од месеците кои ги наполнил плодот.

Во евра некои 400 мислам е ПРО а имаш и за 200 евра бар така беше пред 3 години бидејќи имам комшивка искусна 4 пати има абортирано(петтиот пат е шпекулација али четири се 100% сигурни) ќе ја прашам...некако(мхх незнам дали и сега абортираше али се омажи и роди...Чудо).

А ме интересира ндали и женската сака абортус т.е двајцата сакате оти тука времето е важно??

Ќе заборавив цената исто така зависи и од месеците кои ги наполнил плодот.

Како што човекот се изјасни, 3 ипол месеци е бремена девојката.
Законски, абортусот е нелегален веќе 2 недели.
И со причина, од здравствени и морални причини.

Плодот е голем, па поголем е и ризикот за мајката.
Нервниот систем на плодот веќе функционира, што значи дека плодот осеќа болка.

Единствено можат нелегално да ,,завршат,, работа.
Не можам да им посакам среќа, зошто имале многу шанси да направат нешто во врска со ова, а тие решиле сега.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom