Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
јас лично сум ПРОТИВ абортусот ... иако сум претежно мала за да коментирам за нешто вакво .. но сепак секој треба да размисли за тоа шо ке го направи .... не ги сваќам оние со по 17-18 години ... деца што прават .. сепак тие ништо не виделе од животот а веќе мајки станале ..
сепак има многу заштити денес ... ако нема у главата .. или ако толку многу и се сака нека си користи заштита ...
Јас детето го замислувам како благослов ... тоа е нешто најубавото по кое многу луѓе плачат затоа што им биле скратени можностите да го имаат ... а тука некој што не знаел што со себе па ајде у кревет ..... и после да го убива ... едноставно не иде!

Абортусот е и лоша опција и добра.Пример:не дај боже некоја девојка,жена ја силуваат нормално ке си направи абортус тоа е доброто.Лошото е некој пар ке се "земам" на црно и ке направат деца.Се остават и детото го абортираат е тоа не го прифакам!

Иако можеби сум мала за да зборам за ова,сепак никогаш не би абортирала.Мислам дека секогаш треба да бидеме свесни за работите што ги правиме и за последиците послем.Треба да научиме да живееме со последиците,а не да бегаме од нив.Не ги можела да живеам со фактот дека сум убила некое мало суштество кое што не е криво за ништо,мислам дека послем цел живот ќе си префрлам за тоа...Едноставно неможам и по никоја цена не би се одлучила на тој чекор.:toe:
Браво!:bravo:така треба да размислуваат сите помлади,ме радува што размислуваш така.Како јас самата да сум го кажала ова на 13години.Во иднина знам дека ке бидеш примерна и ке внимаваш,што би требало да го прават сите девојки,да внимаваат и да размислуваат за своите постапки и за последиците од нив:smir:

Иако можеби сум мала за да зборам за ова,сепак никогаш не би абортирала.Мислам дека секогаш треба да бидеме свесни за работите што ги правиме и за последиците послем.Треба да научиме да живееме со последиците,а не да бегаме од нив.Не ги можела да живеам со фактот дека сум убила некое мало суштество кое што не е криво за ништо,мислам дека послем цел живот ќе си префрлам за тоа...Едноставно неможам и по никоја цена не би се одлучила на тој чекор.:toe:
Браво бе девојче. Попаметна си од доста форумџии што имаат два пати повеќе години од тебе.
Само уште да размислуваш вака и понатаму и да не треба никогаш повеќе да дебатираш за абортуси:back:

Браво бе девојче. Попаметна си од доста форумџии што имаат два пати повеќе години од тебе.
Само уште да размислуваш вака и понатаму и да не треба никогаш повеќе да дебатираш за абортуси:back:

Иначе Тина мене ми е Бфф и се гордеам со неа...
Тина те сакам најмн:back:

Супер е што тој што ја отворил темава ја именувал дали го "оправдувате" а не дали треба да се забрани или не. Едноставно мислам луѓево се поделени 50-50 па така и во светов кој сака ќе си прави абортус кој не по негови убедувања.

Абортусот го оправдувам и налудничаво би било да се забрани со закон.

Но, истотака сметам дека поубаво би било доколку постои можност и согласност за тоа, детето да се даде на посвојување и да заврши кај родители кои неможат да имаат деца а очајно сакаат и каде ке му биде пружено многу љубов и убав живот.

Normalna priroda stvar,ke si kazete, ali za mazi so ne znaat da se kontroliraat,ama i zenite so ne mozat da odoleat i strpat na finaleto na orgazmot. ali ne e za opravduvanje, u denesen 21 vek ima sekakvi zastiti i protektivni pomagala, za momcinja a i za devojcinj bogami KORISTETE gi i se ke si e OK.
Ke ima edna tema pomalku na forumot.............:helou:.

Не го оправдувам абортусот..

Кога ќе настане бременост детето треба да се роди,освен ако станува збор за жена која што има над 45 години и пие лекарства или пак е нулта негатив група а ја нема примено инекцијата после првото дете.

Не го оправдувам абортусот..

Кога ќе настане бременост детето треба да се роди,освен ако станува збор за жена која што има над 45 години и пие лекарства или пак е нулта негатив група а ја нема примено инекцијата после првото дете.

Lesno e da recis deka ne go opravduvas no sto ako eve na tvoi godini zabremenis, de4ko ti ne go prifaka tvoeto dete, ti ne si vo moznost da go odgledas. Sto e podobro da go ostavis vo dom za da kraj da zavrsi na ulica ili na vreme da unistis nekolku kletki i da da zivees normalno pa koa ke imas moznost da odgledas dete i da mu obezbedis normalen zivot duri togas da imas deca?

Читам некои од постовите и си мислам...
Зар тие клетки не претставуваат нешто ново, што допрва треба да се оформи?
Дали ако битието е само едно купче клетки, треба да му се одземе животот?
Не треба јас да одлучувам за животот на некое битие, ниту некој да одлучува дали јас ќе живеам или пак не.
Детето настанува со меѓуодносот на две битија, што значи тогаш се создава, тогаш е почетокот.
Ако земеме семка од некое дрво и ја уништиме, мислите не сме уништиле живот?

Прочитав вомногу постови дека ако забремени некој на 16-17 или порано/покасно треба да абортира, ако дечкото не го прифаќа бебето. Сепак, ние самите избираме во кои услови ќе живееме, никој не го прави тоа наместо нас. Значи ако купчето клетки одбрало да живее во такви услови, зошто ние да му го ускратиме тоа? Сигурно тоа животно искуство би му го требало за на својот животен пат.
И да забременам сега, не би уништила еден живот, никогаш!

Читам некои од постовите и си мислам...
Зар тие клетки не претставуваат нешто ново, што допрва треба да се оформи?
Дали ако битието е само едно купче клетки, треба да му се одземе животот?
Не треба јас да одлучувам за животот на некое битие, ниту некој да одлучува дали јас ќе живеам или пак не.
Детето настанува со меѓуодносот на две битија, што значи тогаш се создава, тогаш е почетокот.
Ако земеме семка од некое дрво и ја уништиме, мислите не сме уништиле живот?

Прочитав вомногу постови дека ако забремени некој на 16-17 или порано/покасно треба да абортира, ако дечкото не го прифаќа бебето. Сепак, ние самите избираме во кои услови ќе живееме, никој не го прави тоа наместо нас. Значи ако купчето клетки одбрало да живее во такви услови, зошто ние да му го ускратиме тоа? Сигурно тоа животно искуство би му го требало за на својот животен пат.
И да забременам сега, не би уништила еден живот, никогаш!
после првата лажна тревога би било убаво да го постираш повторно твоето мислење околу абортусот

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom