Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
Заебаваш? Ова не е човечки плод?
RTEmagicC_Schwangerschaft_-_Embryo_-_Fetus_Kopie_02.gif.gif
Ма јок!Тоа е играчка која ако не сакаш да ја играш ја фрлаш во канта :) Нема чувства,нема очи,нема раце,нема срце...(иронија немој некој да зуцне)

Sakam da kazam samo deka abortusot go opravduvam bidejki e ubistvo ali ako si mlad e edinstvenata racionalna postapka!
А што убиваш ако нема чувства како што рече во еден твој пост?Сакате да кажете дека е убиство и свесни на тоа го оправдувате убиството?:uvo:Аманте бе....Ме интересира дали се читате воопшто што пишувате...

se glea, deka nikov na temava ti e namenski Engy, i deka navlekuesh nekogo, megutoa pogreshno razmisluesh mnogu, da ne se povtorueme po stoputi, planiranjeto na semejstvo e seriozna rabota, ne e za neseriozni luge, mislam koja e poentata da vodish ljubov na 17 godini a da ne si svesna za postapkite, i da ne sakash da gi prifatish obvrskite koi eventualno bi proizlegle od toa razmisli malce...

znachi na toj nachin zivotot e tezok ako se prodolzi so dete, sho i ne bi znachelo deka sama uslovno bi bila u taa rabota, a od druga strana posho veke zborime za abortusi i posledica od toa velish, sakam seks...tie dve stvari idat zaedno ama koa e dovolno sozreana idividuata

...izglea za tebe e polesno da si ja namestish sovesta i psihata kako dzelat otkolku kako roditel iden, takvite luge sho begaat od obvrskite a sakaat da uzivaat gi vikaat pishman-adziki, i utre koa ke zagusti ili ako zagusti, fakaat magla obichno-sho i nemora da e sluchaj so tebe:pos2:

se glea, deka nikov na temava ti e namenski Engy, i deka navlekuesh nekogo, megutoa pogreshno razmisluesh mnogu, da ne se povtorueme po stoputi, planiranjeto na semejstvo e seriozna rabota, ne e za neseriozni luge, mislam koja e poentata da vodish ljubov na 17 godini a da ne si svesna za postapkite, i da ne sakash da gi prifatish obvrskite koi eventualno bi proizlegle od toa razmisli malce...

znachi na toj nachin zivotot e tezok ako se prodolzi so dete, sho i ne bi znachelo deka sama uslovno bi bila u taa rabota, a od druga strana posho veke zborime za abortusi i posledica od toa velish, sakam seks...tie dve stvari idat zaedno ama koa e dovolno sozreana idividuata

...izglea za tebe e polesno da si ja namestish sovesta i psihata kako dzelat otkolku kako roditel iden, takvite luge sho begaat od obvrskite a sakaat da uzivaat gi vikaat pishman-adziki, i utre koa ke zagusti ili ako zagusti, fakaat magla obichno-sho i nemora da e sluchaj so tebe:pos2:

Ne gledajte premnogu sapunici.Ako go sakas toa dete bas ako go sakas a gledas deka ke nemas voopsto sto da mu pruzis podobro e da ne go rodis da se maci,oti sepak ti ke bides toj sto ke bides nesreken koga ke gledas deka i tvoeto dete e nesrekno-saka da uci a nemas pari da mu kupis kniga,saka da nosi alista a ti nemas sol vo ocite da si frlis.Sepak ne razmisluvam kako dzelat malce da se preslusas so kazuvas,bi razmisluvala kako iden roditel za toa dete,ednostavno jas ke nemam nisto da mu pruzam osven ljubov,a ljubovta nesekogas e dovolna.Od eticka strana gledam navistina da ne vi bidam degutantna ali izgleda deka vie nemate druga rabota osven da im stavate na lugeto vo ustata zborovi sto ne gi kazale...Naravno za vas edinstvenata racionalna postapka bi bila deteto da se rodi zasto abortusot e ubistvo.Alo?! ste se preslusale sto kazuvate...kaj ke ti bide glavata koga ke nemas leb da si stavis vo usta pa ne da go doneses na svet toa nevino sustestvo.I kaj ke ti bide glavata koga po 3-4 godini ke svatis deka taa tinejdzerkata so si i nachukal bebe ne ja sakas i ne te saka...nemoj da mi recis deka podobro e da se rodi deteto i koga dvajcata roditeli ke progledaat i ke se ostavaat da go razvleckuvaat od edna na druga strana.Navistina e tesko da napravis abortus ne velam ne..ali ste razmislile malce za idninata na toa dete?
p.s temava ja izmestivte.. zboruvame za abortus a ne da se navreduvame.
i ako me prasas mene jas ne sum kukavica i ne fakjam prasina,ednostavno se grizam za sebesi i najmnogu za najbliskite moi.. i normalno ke se grizam i za toa bebe i ke razmislam za negovata idnina.
Vie razmisluvate po principot Melior canis vivus et leone mortuo-podobro zivo kuce otkolku mrtov lav,a kuceto neka strada za leb neli ?:smir:

Ма јок!Тоа е играчка која ако не сакаш да ја играш ја фрлаш во канта :) Нема чувства,нема очи,нема раце,нема срце...(иронија немој некој да зуцне)

А што убиваш ако нема чувства како што рече во еден твој пост?Сакате да кажете дека е убиство и свесни на тоа го оправдувате убиството?:uvo:Аманте бе....Ме интересира дали се читате воопшто што пишувате...

Pa normalno deka se citam ako toa ti e nameneto za mene.I namesto da stavas sliki i da mi dokazuvas deka bilo plod ili kiznej so priznaj si deka toa e eden obicen embrion,a sto koga ke se maci na svet ako go doneses ?
Vie si mislite da se bide roditel e lesna rabota,ako ne mozes nemoj ni da bides roditel.Ke te vidam tebe da i nachukas na nekoja tinejdzerka bebe dali ke bides tolku pameten i ke ja zemis za zena ili ke razmisluvas za opcijata da ne go rodi bebeto.Ednostavno sum realna,a za vas podobro e da ne se pravite toa sto ne ste.

Sekoj so svojot stav..iako ne ti e bas milo.Mlada sum i sigurna sum deka ima mnogu da ucam i mnogu mislenja ke smenam,ne sum tvrdoglava da priznaam deka ne sum sekogas vo pravo,se trudam da na najmiren nacin da debatiram,konfliktot znaci da ja izgubis kontrolata vrz sebe sto licno ne preferiram da igram taka.Sepak...dobro e da se debatira,neli ? od utre odam na vacation.. pa se vrakjam na "karanje" krajot na avgust.pozdrav do site :)
:smir:

Волците напаѓаат секогаш енџи ретки се тие кои го почитуваат туѓото мислење, само заради тоа што јас , ти и други тука на темава сме за абортус во веќе наведените ситуации, те подржувам потополно, а само луѓе кои се егоистични можат да стојат на тоа дека е погрешно да оправдуваш абортус, во моменти кога неможеш ни засебе се грижиш па камоли за некое невино суштество, и да тие истите тука што те редат со извичници пред се, се за да завршат децата во дом без родители и да се мачат цел живот(чест на исклучоците) неголи да напарават убиство(абортус погоре познат), нема врска Наташа веќе има деца, знае шо значи борба , љубов и секојдневно бдеење и грижа за своето чедо, но некои деца го немаат истото и секојдневно се зголемува бројот на истите, арно ама нејзино мислење нема да ја тераме до бесвест, Ганимед се обидува да биде дрзок , но мислам дека сеуште е млад ( и никоаш нема да дојде во ситација да одлучува за убиства(абортуси) и му посакувам многу деца и светла иднина)
Не ги кршете копјата дајте на сите нека си кажат шо мислат и зошто истото го подржуваат, би биле сите теми бесмислени кога сите би размислувале исто.:smir:

Волците напаѓаат секогаш енџи ретки се тие кои го почитуваат туѓото мислење, само заради тоа што јас , ти и други тука на темава сме за абортус во веќе наведените ситуации, те подржувам потополно, а само луѓе кои се егоистични можат да стојат на тоа дека е погрешно да оправдуваш абортус, во моменти кога неможеш ни засебе се грижиш па камоли за некое невино суштество, и да тие истите тука што те редат со извичници пред се, се за да завршат децата во дом без родители и да се мачат цел живот(чест на исклучоците) неголи да напарават убиство(абортус погоре познат), нема врска Наташа веќе има деца, знае шо значи борба , љубов и секојдневно бдеење и грижа за своето чедо, но некои деца го немаат истото и секојдневно се зголемува бројот на истите, арно ама нејзино мислење нема да ја тераме до бесвест, Ганимед се обидува да биде дрзок , но мислам дека сеуште е млад ( и никоаш нема да дојде во ситација да одлучува за убиства(абортуси) и му посакувам многу деца и светла иднина)
Не ги кршете копјата дајте на сите нека си кажат шо мислат и зошто истото го подржуваат, би биле сите теми бесмислени кога сите би размислувале исто.:smir:
Волци во темата сме сите,и јас и ти...нели дека ако јас стојам со негативен став према абортусот,ти си со спротивното од мене.Нема во темата јагниња(не се залажувајте :) )Тука сме да коментираме,ги имам сите постови до еден прочитано,ако сум заслепена едноставно ќе ги прескокнувам,но сепак ги читам и мило ми е што ниеден коментар не ми го промени ставот кон абортусот.И баш поради тоа што имам деца,и знам колку значи еден човечки живот не го оправдувам,бидејки секое утро се будам и гледам три мали ангели полни со живот.Можеби и мене ми било прерано,кариера пред мене,шетање,уживање,журки....ама сето тоа паѓа длабоко во длабокиот океан кога ќе видам пар насмеани очи.Зошто поради моите уживања да го скратам тоа?

Дека е убиство е убиство,само некои тоа убиство го ублажуват и го игнорират за да можат после направениот чин да си ги мачкат раните (ако се створат)
Кој не е способен за деца нека не ги прави,живееме во еден модерен свет.Ако јас знам дека после алкохолот ми е лошо,повраќам и сум за никаде не го ни конзумирам.

Не ги кршете копјата дајте на сите нека си кажат шо мислат и зошто истото го подржуваат, би биле сите теми бесмислени кога сите би размислувале исто.:smir:[/quote

Може да се најде во ситуација да одлучува. Ако забремени девојка одлуката за задржување или абортус не е само на девојката. Истовремено и одлуката за збортус не би требало да и` се препише како грев само на девојката. Во целиов муабет околу ова ми се појави прашање за ситуацијата кога "несреќните татковци" не се способни за живот со девојката која ја забремениле и за одгледување на детето кое го створиле. Нив некако ги изоставивме од темава, а се нафрливме на девојките како курви, неморални ...

da de sea ke otideme i na druga strana samo so cel da go opravdame abortusot, neznam dal ne svakate-deka e toa ilegalna rabota-znachi nekoi kompetentni odluchile veke za i okolu toa, odlukata polovo da se opshti e zaednichka kako i odlukata da se zivee vo zaednica-tuka nema kriv-ne kriv, posho za vojna i ljubov dvajca treba-

block situacija i sea sho ponatamu?

volci, tigri, lavoi...zooloshka ke bide ova?

Абе легално, илегално ја ако сакам да абортирам, ако не се чувствувам спремна за дете, за да му пружам се што ќе му биде потребно за да порасне во здрава и права личност, ќе абортирам и никој нема да ме спречи во тоа.
И џабе се препуцавате овде ништо не постигнувате со тоа, нити едните ќе го сменат мислењето нити другите, само времето си го трошите...

pa ke se potrudish, da mu obezbedish najmnogu sho mozesh i te biva, i nikoj za toa nema da te osudi, naprotiv ke bidesh blagoslovena od idnoto dete kako primer za majka sho se borela za da stane choek nekoj den...neli?:smir:

Aj aj ne se pravete svetci.Podobro ti e da zemis carshavot i da se pokries.ok? i ne gledajte mnogu spanski serii.. zivotot ne e rozov.
pozz from bulgaria

pa ke se potrudish, da mu obezbedish najmnogu sho mozesh i te biva, i nikoj za toa nema da te osudi, naprotiv ke bidesh blagoslovena od idnoto dete kako primer za majka sho se borela za da stane choek nekoj den...neli?:smir:
Zosto ne zemis kniga po etika malce.Profesor po etika mi rekol deka abortusot e najdobro resenie spored editkata... A spored crkvata znajme deka e ilegalen ne sme prosti.I aj ne se prajte crkovni luge mnogu oti zaprasaj se koga si otisol v crkva posleden pat i dali se sekjavas voopsto koga bese toa.Zosto ednostavno ne go pocituvate mislenjeto na drugite i ne prestanes da bides drzok!!!

Волци во темата сме сите,и јас и ти...нели дека ако јас стојам со негативен став према абортусот,ти си со спротивното од мене.Нема во темата јагниња(не се залажувајте :) )Тука сме да коментираме,ги имам сите постови до еден прочитано,ако сум заслепена едноставно ќе ги прескокнувам,но сепак ги читам и мило ми е што ниеден коментар не ми го промени ставот кон абортусот.И баш поради тоа што имам деца,и знам колку значи еден човечки живот не го оправдувам,бидејки секое утро се будам и гледам три мали ангели полни со живот.Можеби и мене ми било прерано,кариера пред мене,шетање,уживање,журки....ама сето тоа паѓа длабоко во длабокиот океан кога ќе видам пар насмеани очи.Зошто поради моите уживања да го скратам тоа?

Дека е убиство е убиство,само некои тоа убиство го ублажуват и го игнорират за да можат после направениот чин да си ги мачкат раните (ако се створат)
Кој не е способен за деца нека не ги прави,живееме во еден модерен свет.Ако јас знам дека после алкохолот ми е лошо,повраќам и сум за никаде не го ни конзумирам.

,бидејки секое утро се будам и гледам три мали ангели полни со живот>> ke te vidam koga bi dosla vo situacija tie angelite da te prasaat "zosto si me rodila ako ne si imala uslovi da me gledas?Zarem ne gledas deka jas sum edinstvenoto dete vo klasot sto odi vo istite alista na uciliste i deka patikite mi se skinati i za toa mi se potsmevaat decata od skoloto?Ili pak da ti reci>> mamo mamo.. treba da platam participacija na fakultet za da mozam da gi polagam narednite ispiti i toa ti go vika so ambicii i so zelba za ucenje,a ti krpis kraj so kraj sekoj mesec.Ke te vidam kaj ke ti e togas glavata."
P.s mnogu ni e polesno sto ziveeme vo moderen svet i mora da se stitime ali ako se sluci nestoto.. toa e toa... ima samo dve opcii.. dobro poznati

Aj aj ne se pravete svetci.Podobro ti e da zemis carshavot i da se pokries.ok? i ne gledajte mnogu spanski serii.. zivotot ne e rozov.
pozz from bulgaria

Демек ако не оправдуваш абортус се правиш светец, а?

И ако некој се чувствува спремен да има секс немора да значи дека е спремен да има деца, затоа постои контрацепција. Ако веќе правиш нешто, иформирај се, прави го како што треба, а ај ќе се ебам па ако после останам трудна ќе барам кај да абортирам, шо има веза легално е.
А најжално е што сите оние кои се за абортус никаде не негираат дека тоа е убиство. Значи свесни се и пак оправдуваат.
Пишав порано на темава дека оправдувам во некои случаи, како на пример силување но во моментот не во текна дека и за тоа постои решение, апчињата за после тоа

Сепак останувам на тоа дека секој има право на свој избор. Јас не ни го направила во никој случај. Доволно сум зрела за да не дозволам да се случи несакана бременост

после 1140 постови одприлика дојдовме до заклучок кој мислам дека Наташа ќе биде љубезна да го надополни а се однесува на нејзиниот претходен потпис што го имаше пош не ми текнува како одеше точно али беше нешто во стилот: во долга дискусија која нема крај ор сомтинг испаѓа дека двете страни (не)се во право

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom