Абе, слушнале за "beta testing"?

• Креатор на темата Креатор на темата Mac))
  • Време на започнување Време на започнување
Абе, слушнале за "beta testing"?

Чуле, но тоа кошта и време и пари:toe:

Но кога игрите се во прашање изгледа држи вода она....
...нВидиа е твојот избор:vozbud:

@Vone:
...нВидиа е твојот избор:vozbud:[/quote]

Мозит е глупаво,но како ја играм јас на ати графичка играва и воопсто не замрзнуват?.

@Vone:
...нВидиа е твојот избор:vozbud:

Мозит е глупаво,но како ја играм јас на ати графичка играва и воопсто не замрзнуват?.

Па они не рекоа дека играта замрзнува на СИТЕ ати графички.. На поголемиот дел.. Ете ти си имал среќа..

Па они не рекоа дека играта замрзнува на СИТЕ ати графички.. На поголемиот дел.. Ете ти си имал среќа..

Колку што слушнав замрзнувала на ати3000 ,4000 и 5000 сериите.
Ама и кај мене праеше така се дур не инсталирав Win XP.

Како и да е вазно си играм.

Колку што слушнав замрзнувала на ати3000 ,4000 и 5000 сериите.
Ама и кај мене праеше така се дур не инсталирав Win XP.

Како и да е вазно си играм.

Играта крашува на ATI 3xxx, ATI 4xxx, ATI 5xxx графички, како и одредени модели на Nvidia...на Windows 7 и Vista.

На XP 64 битен се забележани проблеми, а на XP 32 битниот скоро 90% работи играта со било која графичка.

Дали ЕА слушнале за бета тестинг ... ПА јас проблемот тука го гледам во разликата мегу пристапот кон бета тестингот на раличните компании ...
Пристапот на ЕА е Beta -testing да се врши in-house . И си имаат лугето вработени за тоа ... тој систем е дефектен ... Бета тестерите во организациаата имаат ограничен пристап до хардвер , оперативни системи и сл . Близард го откриа тоа уште во времето на бета тестингот на Brood war ,кој оригинално беше така тестиран ... Па потоа малцего каснеа додека не се заврши се ...

Близард од друга страна практикува да ги користи своите Фенови за тоа . Се пушта изделкана и намалена верзиа на играта мегу гејмерите да ја играат и да пријавуваат багови ... И плус имаат и ин хаусе бета тестери .
И овај систем не е без грешен али со него далеку повеке багови и проблеми се пријавени и решени пред играта да се пушти . Останатите се решаваат со Пачови фиксови и слично .

Е сега мислам дека е малце појасно зошто може да се појавуваат вакви проблеми .

Види, проблемот со користење гејмери е дека играта може после да излезе во јавноста, многу големи фрки може да настанат.
Близард можат да тестираат игри како WoW, кој се MMORPG на тој начин, но EA не можат така, страв им е од пиратерија.

А сега, колку се EA паметни и компетентни - еве ви, сеуште нема пач за Saboteur, 2 недели по излегувањето на играта. Што е најтрагично, нема ни датум на искачање...

FYI, EA веќе некое време имаат пуштено public multiplayer beta за C&C 4, а Ubisoft за R.U.S.E... така да и тие почнуваат да се отвораат колку-толку.

Greetings,
Reliable sources from within the EA have informed me that no patch for this game is currently under work. I cannot specify who these people are or from which branch, but if EA were working on a patch they would definitely be engaged in the process.

These people have decided to break the company's ethic rules, as one of them told me, 'We are bending backwards for miserable allowances and perks all day along and are fed up with it'. There is no information if the sacked Pandemic employees were contacted.

There is a bright side to the story nonetheless. EA has dispatched an email to all employees and to ATI who are to work on the patch, but no approximate time for the work has been set. Hence the work shall most likely begin after Christmas holidays.

Spread the word and don't let the corporate fat cats deceive you.

Note: Knowing EA's policies, this topic is bound to 'disappear' soon.

My 'friends' won't tip the police because it ain't worth risking their jobs for it, plus EA has dispatched e-mails to the employees and ATI but has intent to start work only after Christmas Holidays.

Ме мрзи да преведувам, али прочитајте, доволно збори за EA.

The Saboteur Update 1 03

Game no longer freezes during play on the following hardware combination:
* ATI video card from the 3K, 4K, and 5K series
* Windows Vista/7 both 32 bit and 64 bit

Да бе, има пач, вчера го снимив.

Али играта не ја бива, преполна со багови.
Во првите 10 минути гејмплеј, удрив железна врата со кола, а кога проаѓав НАД неа, се багна и ми ја одбаци колата у воздух. Ебате.

На првата мисија, треба да се тепаш у "ферка" со Германци, али кога му акнав бокс на едниот, пројде низ ЅИД на зграда и внатре лебдеше.
Дебилизми на кило. :)

Во првите 10 минути гејмплеј, удрив железна врата со кола, а кога проаѓав НАД неа, се багна и ми ја одбаци колата у воздух. Ебате.

На првата мисија, треба да се тепаш у "ферка" со Германци, али кога му акнав бокс на едниот, пројде низ ЅИД на зграда и внатре лебдеше.

Можеби и баговите се попраени во пачот? Или ова е само за фризот?

И јас имав багови ама од вакви пропорции НЕ!
Geforce и Intel сум и без пач

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom