АБА Лига Сезона 2015/16

Koи екипи ќе играат плеј оф?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Значи колко ми е криво за Џикиќа што не остана куде нас .
Нема сумња дека ако дојде до решавање на првенство Звезда ќе ги згази ама свака част за Џилета колко знае од да не кажу просечни играчи и ретардоси да направи тим!
Штета што само касно дојде и не може да направи нешто повеќе , ама овој Партизан може да игра со Звезда, оној пред месец дена не! И да не га забравимо и Мега , интересно,интересно

946411_907567612674631_4621519320576538145_n.jpg

Kao veliki navijač Partizana, Milka Džikić, non stop obučena u crno-belo ("ona i nema šta da obuče u drugim bojama, samo crno-belu garderobu sebi šije", kaže njen sin), ne krije da je jako potresla vest da je Duško Vujošević krajem decembra zadržan u bolnici zbog problema sa bubrezima.

"Plakala sam dugo. Onda sam pozvala Aleksandra da mu odmah kažem, u Sloveniji nisu odmah preneli tu vest. Njih dvojica su jako vezani, Aca ga voli kao oca. Svima nam je laknulo kada je napustio bolnicu", dodala je ona.
"Na ovoj utakmici mi je bilo najteže. Podeljena sam bila napola. Ipak, više sam uz Partizan, bez obzira na to što mi sin vodi Krku. Ja sam svim svojim bićem uz Partizan, mnogo ih volim i iskreno navijam"
Секогаш во прв ред и на крај на утакмица оди да ја гушне :bravobe:

Од екипа која пропаѓаше, Џикиќ направи победнички тим. Истото го направи и со репрезентација, амо изгледа успех кај нас не се простува. Уште не можам да поверувам дека идиотиве Пеце и Заре го набркаа...

Прво им честитам опстанок на гробосите, јасно ми е зошто толку се напалија осптанок не е мала ствар, друго не дека Партизана покажа кој знае каква игра и растурија во сите сегменти, туку Звезда играше како аматерски клуб, главните играчи подбација Милер, Квинси, Гудура, Симон, , Јовиќ, једино на ниво што беа и што ја држеа утакмицата во неизвесност се Цирбес и Лазиќ друго подпросек, а и самиот факт кажува многу за три поени од 23/3 од кои само Лазиќ имаше 4 од 3...

Прво им честитам опстанок на гробосите, јасно ми е зошто толку се напалија осптанок не е мала ствар, друго не дека Партизана покажа кој знае каква игра и растурија во сите сегменти, туку Звезда играше како аматерски клуб, главните играчи подбација Милер, Квинси, Гудура, Симон, , Јовиќ, једино на ниво што беа и што ја држеа утакмицата во неизвесност се Цирбес и Лазиќ друго подпросек, а и самиот факт кажува многу за три поени од 23/3 од кои само Лазиќ имаше 4 од 3...
Lazic 3 od 4, ne 4 od 3

Тешка повреда за Александар Аранитовиќ, ги скинал предните вкрстени лигаменти, важи за еден од најголемите таленти на 98' генерација...

Тешка повреда за Александар Аранитовиќ, ги скинал предните вкрстени лигаменти, важи за еден од најголемите таленти на 98' генерација...
Оууу овој беше тоа плавото дете шо игра у Мега?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom