A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Network
  • Време на започнување Време на започнување
мора да ти дале и тебе копија не може тоа така

Не ми дадоа рекоа ќе ми го дадат кога ќе ми го дадат и рутерот.

P.S. Сега бев и ми рекоа дека се уште не е готово. Кога ќе биде готово ќе ми се јават и ќе ме викнат да им ја вратам старата опрема и да си го земам рутерот.

Зошто мозилата ми се апдејтира секој втор ден ???
Како можи да ја задржам оваа верзија за да не се апдејтира ???
Пример да речиме имам мозила 3.19 верзија (пример) по некој ден автоматски се апдејтира и се мести мозила верзија 13.0 е сега како да ја задржам старата да не се апдејтира на секое....

Не ми дадоа рекоа ќе ми го дадат кога ќе ми го дадат и рутерот.

P.S. Сега бев и ми рекоа дека се уште не е готово. Кога ќе биде готово ќе ми се јават и ќе ме викнат да им ја вратам старата опрема и да си го земам рутерот.

Па и кај мене договор добив кога ми ја дадоа опремата а за старт на услугите ќе ти се јават они

Зошто мозилата ми се апдејтира секој втор ден ???
Како можи да ја задржам оваа верзија за да не се апдејтира ???
Пример да речиме имам мозила 3.19 верзија (пример) по некој ден автоматски се апдејтира и се мести мозила верзија 13.0 е сега како да ја задржам старата да не се апдејтира на секое....
Otvorija mozilata pa odi vo Tools-->Options-->Advanced-->Update-->Odstikliraj ja prvata opcija za update na mozilata i to e to...:)

Вчера го земав рутерот од Оне: Tp Link и све го поврзав, ама сега не можам вајрлес да пуштам. Моментално сум пуштен преку Лан кабел. Ај нека каже некој како да го подесам. Влегував во рутерот преку 192.168.1.1 и све подесив. Кога завршив идам да се конектирам го бараше кодот и нејќеше да се конектира, а кодот што го внесував беше истиот што го внесов во рутерот. И кога не ја кодирам мрежата пишува No internet access и нема интернет.

Најголемиот проблем кој луѓето не го разбираат е дека главната работа за брзината на нетот зависи од тоа колку далеку си од базната станица и на кој линк - линија си поврзан - колку е истата оптеретена.

Така да можно е двајца од иста населба, кои живеаат на 100 метри, да имаат голема разлика во квалитетот на нетот и стабилноста, затоа не се чудете како кај комшиите е добро а кај вас не, без разлика што сте на ист провајдерр, тука се разбира игра и улога многу други вариации кои доведуваат до можни проблеми.

Све средив, сега све е у ред. Еве и резултат од спидтест:
2042777934.png

--- надополнето: 3 јули 2012 во 13:52 ---
Боље је од WADSL-от. :)

Zakonceto со здравје да си го трошиш нетот, бааѓи те измачија.:D

Иначе за првпат волку да е брзината, за чудење ..
2042915632.png

Зависи каде, мене ми е околу 5,24 download/0,62upload. Иначе се измачив ама и тоа за основна брзина, не е 50mbps. Дали ќе дочекаме некогаш 50mbps од Оне?

Дали некој бил поврзан со оператор на центарот за негрижа за корисници пред да заврши целиот албум на Каролина?

Дали некој бил поврзан со оператор на центарот за негрижа за корисници пред да заврши целиот албум на Каролина?

Другар, ако се јавуваш јавувај се до 11.00-12.00ч. на пладне, после се чека. Ја од сабајле вртам и нема ни една минута одма дигаат, а после се чека многу време.

Сега пример да земам уште еден боом за 99 денари, што треба да направам? Пак да го продолжам договорот од ново на 2 години, или пак си останува истото?

Сега пример да земам уште еден боом за 99 денари, што треба да направам? Пак да го продолжам договорот од ново на 2 години, или пак си останува истото?
Продолжуваш нов договор на нови 2 години

Ех ех, они одма го продолжуваат договорот. Јас само што ја сменив технологијата(од WADSL на ADSL) одма потпишав договор на две години.

Хммммм не земам ко така :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom