A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Network
  • Време на започнување Време на започнување
Инаку сам си го обновуваш сертификатот, нема они што да обноват. Нив им е валиден, но не е валиден на локалниот компјутер каде е истечен, затоа што сите инсталирани потврдени сертификати имаат рок на важење.

Па не би рекол баш. Тоа е server-side сертификат, и едноставно датата што е вградена во него покажува дека е истечен.

a moze nekoj da kaze kratko jasno i so prosti zborovi dali da proveruvame smetka na secure.onnet.mk iako e istecen toj sertifikat?
kakva belja u najlos slucaj moze da se desi?

Вообичаено, сертификати издаваат специјализирани компании за издавање на сертификати (можеш и сам да си генерираш бесплатно, ама тој сертификат не ти вреди многу). Со тој сертификат, таа компанија, гарантира дека сајтот кој го посетуваш всушност е навистина оној кој го бараш и конекцијата се енкриптира (помеѓу тебе и серверот).. Се користи секогаш на сајтови кадешто треба/можеш да внесеш лозинка.
Јас би проверувал сметка за мобилен/интернет на несигурен/истечен сертификат.
Не би се логирал на банкарската сметка преку несигурен/истечен сертификат.

Go obnovile ... Sega treba da e se OK bez nikakvi predupreduvanja. Edino neseea da dozvolat vakvo nesto da im se desi.

На овој што е сега од ONE интернетот со 10 гига од кога ќе надминеш 10 се доплаќа или се намалкува брзината само..

На овој што е сега од ONE интернетот со 10 гига од кога ќе надминеш 10 се доплаќа или се намалкува брзината само..

Ако е од WADSL (со антена) пакетите се намалува брзината.
Ако е од СОЛО/ДУО (преку телефон) АДСЛ пакетите, се доплаќа.

Дали е добар мобилниот интернет од ONE, тој што користиш USB модем?

713961760.png

пошандрцале овие од ONE изглеа.

Јас имам интернет од ОNE и воопшто не сум задоволен според мене се катастрофа воопшто немаат стабилен интернет барем кај мене после шест седум саат мене интернетот на пет до десет минути ми паѓа колку пати и сум се јавил тие ми велат до кабелот тие, и веќе кога ме нанервираа им реков да бе мене кабелот ми има тајмер и после седим ми гаси само. Што значи дека се тапа

Иам WADSL не ми е паднат нетот никогаш ама..
725660038.png

и сеа шо да прам? Да се менам на УАН 30?

Мене Мартин$ после 18-19 часот нетот мие 0 затоа што е падни стани неможам пет минута на мсн да поседам дали има некој совет дали е возможно да го променам интернетот на друга компанија дали има пенали за тоа некои такви работи

Мене Мартин$ после 18-19 часот нетот мие 0 затоа што е падни стани неможам пет минута на мсн да поседам дали има некој совет дали е возможно да го променам интернетот на друга компанија дали има пенали за тоа некои такви работи

Префрли се на Т-Хоме... засраа од кога се споија космофон и он.нет :toe:
Мене ми е уште Дуо пакетот до 15 март, ако не понудат пак пакет нет/телефон/бумтв со 2 ресивера до тогаш најверојатно ке се префрлам на Т-Хоме Call&Surf направи сам, односно со бесплатната опрема (:

А дали се плаќа за да се префрлиш на T-Home и колкава е цената и квалитетот на T-Home пакетите

А дали се плаќа за да се префрлиш на T-Home и колкава е цената и квалитетот на T-Home пакетите
Ништо не се плаќа, 15 дена пред да ти истече договорот идеш во Т-Хоме потпишуваш и они се ти бркаат... за една недела би требало да си префрлен... само што ке мораш сите сметки кон One да си ги подмириш...
Инаку за пакетите и брзините, пакетот Call&Surf Comfort ги задоволува основните потреби, 25гигабајти, 8mb/s брзина, 500 минути кон Телеком, неограничено кон оние што имаат веќе Call&Surf, 3Max или 2Max... според мене понудата е топ... се тоа за 1700ден. со гратис wireless модем (ако потпишеш до 31.03.2010) :smir:

Али PetarKH јас до истекот на договорот имам уште 218 дена ако чекам да дојде до 15 ден ехехеееееееее има да се изначекам за да променам компанијата некое друго решение :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom