JB00F
DDoS
- Член од
- 21 јануари 2014
- Мислења
- 3.614
- Поени од реакции
- 2.959
Затоа и така пишав, он пиша Карпош.Општина и реон не е исто.
Дури и една од друга улица можат да се разликуваат ако користат сигнал од 2 различни кабли.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Затоа и така пишав, он пиша Карпош.Општина и реон не е исто.
Дури и една од друга улица можат да се разликуваат ако користат сигнал од 2 различни кабли.
Уште со ова се занимаваат, 4 или 8 downstream... Им бараме побрз интернет 300+ Mbps, е шипки со 4 канали. Оптика до модем барамеod denes nesto novo,konecno,posle 7 meseci rastereteni site Nod,ovi i rabota na modemite na 8 donstream kanali namesto dosegasnit 4, i sega nema vo popladnevnite i vecerni casovi poniska brzina od taa sto e so paketot ; ajde mozi ke bidne nesto....izgleda zatoa vremevo na zima mavna...
Локален проблем е нешто, пријави. Инаку сигналот сосема е во ред, вака според овие не би требало да прави проблем. Ова ништо не мора да значи, бидејќи треба да ги викнеш да измерат, бидејќи еве кај мене имаше проблем така што кај високите фрекфенции (над 800 Mhz) беше многу слаб сигналот, па канлите што се на овие фрекфенции сецкаа, ниските фрекфенции немаа проблем (каде што е интернетот и аналогната), па испадна дека дефектот е до нивно појачало.Деновиве кашла конекцијата, неколку пати дневно се губи на 10-тина минути. Нерези/Тафталиџе 2 реон.[DOUBLEPOST=1500414346][/DOUBLEPOST]
Прегледај го приврзокот 174433
Vo pravo si .(nekoj se zanimava so kanali).ama jas vo poslednive 7 meseci 19-pati zvonev 1234 za brzinata vo vecernite casovi od 19~00.00, sleguvase i na 20mbps.... od pred 24h imam 8down.kanali i brzinata e kolku sto sum dogovoril na kombo M 50/3.e sega za optika do doma ke pocekame izgleda uste mnogu... Bidejki vo mojot grad nema ni 2godini otkako postavija celosno nova HFC mreza,pa ne veruvam deka pokraj nea ke vlecat i optika..za brzo...Уште со ова се занимаваат, 4 или 8 downstream... Им бараме побрз интернет 300+ Mbps, е шипки со 4 канали. Оптика до модем бараме![]()
Ма оставете вие Download, дај нека зголемат конечно овие upload брзините, јер јас плаќам за 5, добивам 3 а некоаш и едвај 4Mbps за прикачување![]()
Не ме фатило голем инает, иначе ќе ги тужам во АЕКЕ па јави им се и пожали им се.
Не ме фатило голем инает, иначе ќе ги тужам во АЕККога беше еднаш екипа, ме правеа будала дека толку одело, не можело повеќе...
Многу ќе починат да губат ако Телеком и Телекабел започнат интензивно со проширување на оптичката мрежата, еве Телекабел голем дел во Скопје и истокот им е покриен со оптички кабли. Сега и Телеком ја заменува старата мрежа со оптика. Да не заборавиме кои се придобивките од оваа мрежа, еве и Телеком и Телекабел (па и Неотел кок оди по мрежата на Телеком) нудат почетни брзини од 40/40 и 50/50, па стига и до 1000/1000 за оптика, а Вип почнува од 30/1 до 150/5 макс, а како што одат работите не гледам зголемување Наскоро. Да, Вип ставаше оптика во Скопје по Партизанска но нема да ја користат за приватни корисници и ќе се шлепаат по бандери, која е причината не разбирам. Само ме интересира, што ти кажуваа од контакт центарот кога не ја добиваше договорената брзина?Vo pravo si .(nekoj se zanimava so kanali).ama jas vo poslednive 7 meseci 19-pati zvonev 1234 za brzinata vo vecernite casovi od 19~00.00, sleguvase i na 20mbps.... od pred 24h imam 8down.kanali i brzinata e kolku sto sum dogovoril na kombo M 50/3.e sega za optika do doma ke pocekame izgleda uste mnogu... Bidejki vo mojot grad nema ni 2godini otkako postavija celosno nova HFC mreza,pa ne veruvam deka pokraj nea ke vlecat i optika..za brzo...
Ма оставете вие Download, дај нека зголемат конечно овие upload брзините, јер јас плаќам за 5, добивам 3 а некоаш и едвај 4Mbps за прикачување![]()
Е па јави им се и пожали им се.
Ма што ќе ги тужи, кога толку е максимумотЕ па земи тужи ги, треба да превземеш нешто ако едно пишува во договорот кој си го потпишал, а друго добиваш како краен корисник.
mi minusiraa po 150den od smetkata;neli se zastiteni site so ona brzina DO; moze da bide i 1 moze i 50 mbps,ne znam kolku e minumum brzinata sto treba da ja isporacaat,a za optikata i za toa vo pravo si ...Многу ќе починат да губат ако Телеком и Телекабел започнат интензивно со проширување на оптичката мрежата, еве Телекабел голем дел во Скопје и истокот им е покриен со оптички кабли. Сега и Телеком ја заменува старата мрежа со оптика. Да не заборавиме кои се придобивките од оваа мрежа, еве и Телеком и Телекабел (па и Неотел кок оди по мрежата на Телеком) нудат почетни брзини од 40/40 и 50/50, па стига и до 1000/1000 за оптика, а Вип почнува од 30/1 до 150/5 макс, а како што одат работите не гледам зголемување Наскоро. Да, Вип ставаше оптика во Скопје по Партизанска но нема да ја користат за приватни корисници и ќе се шлепаат по бандери, која е причината не разбирам. Само ме интересира, што ти кажуваа од контакт центарот кога не ја добиваше договорената брзина?
Ма што ќе ги тужи, кога толку е максимумотПоголем Upload од овој не барајте.