A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Пет пати сум пробал да прашам, добивам одговор дека немаат информации. Се имам откажано од прашување на тој начин.

Барај да те поврзар со техничар, не со подршка.

Здраво, ај ако може помош малку.
Имам интернет од blizoo и до пред 2 недели се беше супер со интернетот, брзина ~10mb/s. Пред некое време почна да биде спор интернетот (посебно на wireless), на speedtest едвај се качува до 2mb/s. Од blizoo ми рекоа да пробам да поврзам дирекно кабелот од модемот во компјутер, и брзината се управи.
Значи конекцијата до модемот иде стабилна, влева во рутер и кога зимам од рутерот нема стабилна конекција, значи не се дисконектира, но брзината варира екстремно.
Модемот е од близу даден Cisco, а рутерот е мој Linksys WRT54g, така што од близу ми викаат од наша страна е добра конекцијата.

Пробани се рестарти на модем и рутер, и фактори ресет на рутер. Пак исто.

Флешувај најнов фирмвер на рутерот.

Nekoj drug da ne dobiva bugarska ip od blizoo ? Skoro mesec dena istoto se slucuva.

raUmuAW.jpg

Каде во Скопјево Близу нуди 100 мегабита брзина т.е каде има инсталирано оптичка мрежа ?

Каде во Скопјево Близу нуди 100 мегабита брзина т.е каде има инсталирано оптичка мрежа ?
Доколку си во Доксис реон можеш да земеш 100-ка, а доколку си во ЛАН реон, тогаш максимум можеш 60мбпс.

Доколку си во Доксис реон можеш да земеш 100-ка, а доколку си во ЛАН реон, тогаш максимум можеш 60мбпс.
тоа прашав, кои региони се доксис а кои се лан? има ли некоја карта на реоните?

тоа прашав, кои региони се доксис а кои се лан? има ли некоја карта на реоните?
Која населба си, и колкава ти е моменталната ап брзина?

Последно уредено:
Која населба си, и колкава ти е моменталната ап брзина?
Не користам интернет на Близу али сум заинтересиран доколку установам дека инфраструктурата во зградава е во солидна состојба и поддржува големи брзини. Населба Скопје-север

Не користам интернет на Близу али сум заинтересиран доколку установам дека инфраструктурата во зградава е во солидна состојба и поддржува големи брзини. Населба Скопје-север

Skopje-Sever,Cair,Topansko ovie reoni zboram za vo zgradite se pod LAN zona kade i download i upload e ista brzina......Maksimum sto ke dobies so LAN e 60mb.

Sent from my ZTE Blade III Pro using Tapatalk 2

Skopje-Sever,Cair,Topansko ovie reoni zboram za vo zgradite se pod LAN zona kade i download i upload e ista brzina......Maksimum sto ke dobies so LAN e 60mb.

Sent from my ZTE Blade III Pro using Tapatalk 2
Тие делови би требало да се ЛАН зони, а од центар накај Скопје Запад се ДОКСИС.

Дали има некој раскинувано договор пред време да ми каже колку платил пенали ? Ми истекува договор за 4 месеци премиум пакет и ми кажуваат пенали 6300. Ако не го раскинам договорот за тие 4 месеци ќе си платам 6400 што нема никаква логика. Зошто би го раскинал договорот ако исто ми се фаќа?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom