A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Си го продолжив договорот и се префрлив на 100-ката. Пакетот се активираше, ама изгледа дека имам проблем, но не со интернетот.
Имам TP-Link WR740n рутер. Мерев брзината, и повеќе од 50mbps на спидтест не крена. Се „мачеше“, ама не успеа. Можно е рутерот да не ја поддржува таа брзина, па дајде некоја идеја за рутер да го сменам и да можам да си ја користам 100-ката. Кој се разбира, нека понуди некој рутер што би ја издржал брзинава.

Ќе мерам после преку модем, па ќе проверам дали ќе отиде. „Зафатен“ е интернетот сега.

Рутеров е 150mbs така да мислам дека не би требало да имаш проблем со брзината.

Си го продолжив договорот и се префрлив на 100-ката. Пакетот се активираше, ама изгледа дека имам проблем, но не со интернетот.
Имам TP-Link WR740n рутер. Мерев брзината, и повеќе од 50mbps на спидтест не крена. Се „мачеше“, ама не успеа. Можно е рутерот да не ја поддржува таа брзина, па дајде некоја идеја за рутер да го сменам и да можам да си ја користам 100-ката. Кој се разбира, нека понуди некој рутер што би ја издржал брзинава.

Ќе мерам после преку модем, па ќе проверам дали ќе отиде. „Зафатен“ е интернетот сега.

Не е сеуште пуштена линијата, почекај до утре преку ден. Иначе да, и јас ќе имам проблем со рутер, ама најверојатно ќе зимам нов, гигабитен.

Имај во предвид, дека асален рутер, под 3K нема....барем не за долг период, брзината на рутерите е наведена за бежичен интернет, не за жичан, 90% од рутерите се 100 мегабитни преку WAN/LAN брзините од 150/300 се за бежичен интернет.

Еве, и твојот е 100-ка..

lhF5UfA.png

Што значи дека наместо да добиваш 100 мегабита, ќе добиваш околу 80, обично рутерите кои се наведени како 100, тоа им е само максимален рејтинг, кој неможат да го одржат, а згора на тоа за некоја година кога ќе пуштат 200 + пак ќе мора нов да се купува, така да јас ќе земам сега 1000-ка и нема да му ја мислам.

Последно уредено:
Мерев ноќеска преку модем, не скокна повеќе од 50, па мерев и сега и резултатите се следни:

Модем

Рутер, not bad

Пробав да симнувам преку рутре, 10.12мб крена максимум. 2гб торент, брзината се крена полека, просечна за истиот беше ~9.2мб.

Последно уредено:
10.12 мегабајти така?

Да, мегабајти. Максималната преку модем би требало да биде некаде околу 11,6-7мб, со оглед на тоа дека со 50-ката кревав максимална 5.8, ретко 5.9мб.

Да, мегабајти. Максималната преку модем би требало да биде некаде околу 11,6-7мб, со оглед на тоа дека со 50-ката кревав максимална 5.8, ретко 5.9мб.

Aј те молам тестирај утре во разни периоди, со исти торент. Пример во 1 напладне, 7 навечер, и после полноќ, фала ти :)

Еве од мене...

Screenshot_1.png

:cool:[DOUBLEPOST=1393731683][/DOUBLEPOST]
f1wQP6A.png

pj2viC1.png

XkiWwF1.png

Последно уредено:
Ја уште чекам да дојдат да ми го подесат новиот 100 мбпс :D

Се е преку РУТЕР, утре после 13.00 ќе мерам со модем и спидтест и торент.

Хобит и TWD ги пробав, ова се максималните кои ги достигнаа.
Симнувани преку Vuze.

Torrent DS.jpg

Хобитот просечна брзина при слободна проценка ~9.2mb
TWD при иста проценка просечна ~9mb.

p.s. Во една пеинт слика се ставени двата торента.

Се е преку РУТЕР, утре после 13.00 ќе мерам со модем и спидтест и торент.

Хобит и TWD ги пробав, ова се максималните кои ги достигнаа.
Симнувани преку Vuze.

Прегледај го приврзокот 85632

Хобитот просечна брзина при слободна проценка ~9.2mb
TWD при иста проценка просечна ~9mb.

p.s. Во една пеинт слика се ставени двата торента.

Значи рутеров е горе доле способен за 9 мегабајти данлоуд, и на кратко не ми треба друг од + 3000 денари како што мислев, можеби не иде до 100 мегабита, но иде до 90-на претпоставувам, фала ти многу за тестовите :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom