A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
можи некако да се исклучи она lanlogin што ми го дава секогаш кога ќе се контектирам откако ќе снема интернет или ќе се ресетира рутерот?
Не. Еднаш ги прашав зашто тоа ми го дава, рекоа дека не може да се исклучи.

кога ке ја вратат нормалната брзина ?

Проблем со FB во ЃП?
sd09Ddy.png

EDIT: И она AD BLOCK заебавал, ама и нетот е бавен. Решено е се.

можи некако да се исклучи она lanlogin што ми го дава секогаш кога ќе се контектирам откако ќе снема интернет или ќе се ресетира рутерот?
Не. Еднаш ги прашав зашто тоа ми го дава, рекоа дека не може да се исклучи.
Јас сум позади рутер и тоа ми се појавува еднаш месечно, некогаш и по 2-3 месеци го нема.

Некој да не има инфо кога ќе се вратат старите брзини по 1.6/1.7? Заборавив јутуб како изгледа веќе.

Почитувани,
од 14.2.2014 телекомуникацискиот оператор „Близу“ воведе нови интернет-брзини и попусти за пакетот „Премиум“. Отсега, овој пакет со три услуги ќе вклучува брзина од 100 Mbps наместо досегашните 50 Mbps и попуст во висина од неверојатни 50 % за 4 месеци. На тој начин, сите корисници на овој пакет ќе можат да уживаат во неограничен интернет од 100 Mbps, дигитална телевизија со 130 канали со 14 HD канали, фиксна телефонија со дури 600 бесплатни минути вклучени во претплатата, бесплатна опрема и бесплатен CA модул.
Дополнително, сите други корисници на пакети на „Близу“ (до 10 Mpbs) отсега можат да ги надоградат своите пакети со побрз интернет за само 50 денари месечно. Секој корисник на некој од пакетите со до 10 Mbps интернет-брзина ќе може да добие брзина од дополнителни 5 Mbps на веќе постоечката, како и дополнителни 50 бесплатни телефонски минути, со едноставна активација на 089 011 011.

http://blizoo.mk/news.html?single_news=81

Почитувани,
од 14.2.2014 телекомуникацискиот оператор „Близу“ воведе нови интернет-брзини и попусти за пакетот „Премиум“. Отсега, овој пакет со три услуги ќе вклучува брзина од 100 Mbps наместо досегашните 50 Mbps и попуст во висина од неверојатни 50 % за 4 месеци. На тој начин, сите корисници на овој пакет ќе можат да уживаат во неограничен интернет од 100 Mbps, дигитална телевизија со 130 канали со 14 HD канали, фиксна телефонија со дури 600 бесплатни минути вклучени во претплатата, бесплатна опрема и бесплатен CA модул.
Дополнително, сите други корисници на пакети на „Близу“ (до 10 Mpbs) отсега можат да ги надоградат своите пакети со побрз интернет за само 50 денари месечно. Секој корисник на некој од пакетите со до 10 Mbps интернет-брзина ќе може да добие брзина од дополнителни 5 Mbps на веќе постоечката, како и дополнителни 50 бесплатни телефонски минути, со едноставна активација на 089 011 011.

http://blizoo.mk/news.html?single_news=81

Ни денар не давам повеќе од ова што го плаќам сега. Знам самиот колку сум задоволен од нивите "квалитетни" услуги и брзини. :tapp:

значи до пред месец дена за истите пари имав 15 мегабити, сега сакаат уште 50че за да ја имам истата брзина

Пред некој месец: Дечко, ресиверот кој досега бесплатно го користеше за дигиталната телевизија мора да го вратиш, ќе ти дадеме една мала картичка, CA модул. Ќе мора да плаќаш по 50 денари секој месец, ама барем нема да имаш еден куп далечински управувачи низ дома (не дека ми беше нешто проблем). Океј.
Денес: Дечко, интернетот до пред некое време што ти беше по 16 мегабита, ти текнува на него? Епа нели го сецнавме малку, го вративме на 11 пред некој месец. Сега ако сакаш да се вратиш на 15, дај по 50 денари секој месец. :facepalm:

Не е за 100те денари секој месец, глуп е начинот на кој прибираат пари...

Денес интеретот во Чаир е...:sick:. Што е ова неможе еден Гугл да отвори, а пак да не збориме за другиве страни

Денес интеретот во Чаир е...:sick:. Што е ова неможе еден Гугл да отвори, а пак да не збориме за другиве страни
Право да ти кажам, кај мене си е ОК, барем засега

Момци, наводно пуштени се 100 мегабита за премиум пакетите, но не сум сигурен дали ова важи само за новите договори, или и за постоечките корисници, иако во нивната најава за промена, стои дека сите корисници ќе добијат брзини од 100 мегабитни во секунда.

Е сега, јас тестирав, и кај мене не иде над 45 - 50 мегабита, исто како порано, дали некој кој е постоечки корисник добил 100 мегабита?

Почитувани,

Со почит,
Близу ДООЕЛ Скопје

Едит,

Повторно имаме одличен почеток на годината, овозможувајќи им поволности на сите корисници - нови и постоечки. Отсега пакетот „Премиум" во кој вклучивме неверојатни 100 Mbps и кој е најдобрата комбинација на три услуги на пазарот, корисниците можат да го добијат со 50 % попуст. Исто така, ги слушнавме желбите на нашите постоечки корисници и овозможивме надградба на интернет-пакетите со дополнителна брзина", изјави Искра Секуловска, директор на маркетинг во „Близу".
Од операторот најавија зголемени активности во претстојниот пролетен период, кои

Последно уредено:
Апаши најголеми се Близу, нетот последниве година и пол ми беше со брзина од 12-13 мегабита , од почетокот на 2014 ми е намален на 10 мегабита и пред некој ден разбрав дека е намален на 10 со тоа што ако плаќам по 50 денари месечно ќе биде забрзан на 15 мегабита по секунда.Па кој им к.р бизнис зашто да доплаќам за нешто што сум го имал до пред два месеца , не дека нешто премногу ми мењаат у живот тие 2-3 мегабита што ми ги скратија туку ме нервира политиката на компанијава.Ова е класичен рекет.Малце им беше што не шибаат у здрав памет со телевизијата сега и со интернетот почнаа, плаќам за дигитална , плаќам за втор ресивер , плаќам за третиот канал за спортклуб.Нека се носат у три лепе ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom