A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Да, користи го тој. Кога ќе добие нет ќе работи
Значи треба Lan кабелот да го ставам во рутерот а другиот дел од Lan кабелот во тој nokia wifi beacon 2?

Нема врска во којa Lan порта е вклучен на рутерот?

Не дека не ми фаќа сигнал во собите но знае да изгуби една црта на Wi Fi сигналот.

Последно уредено:
Значи треба Lan кабелот да го ставам во рутерот а другиот дел од Lan кабелот во тој nokia wifi beacon 2?

Нема врска во којa Lan порта е вклучен на рутерот?

Не дека не ми фаќа сигнал во собите но знае да изгуби една црта на Wi Fi сигналот.

Пробај прво WAN/Internet портите на мешот.

Стави го у било кој тогаш.
Пробав конектирав некако но едно не ми е јасно не може да ја наместам Wi Fi мрежата од А1 рутерот за оптички? Мора ли да сум конектиран како Wi Fi од уредот Nokia?

Затоа што вака како што успеав кога ќе дојдам со телефонот во дневна или кујна јас имам послаб сигнал. Не би сакал цело време да менувам Wi Fi.

Или јас нешто не сум го конектирал добро Nokia уредов.

Пробав конектирав некако но едно не ми е јасно не може да ја наместам Wi Fi мрежата од А1 рутерот за оптички? Мора ли да сум конектиран како Wi Fi од уредот Nokia?

Затоа што вака како што успеав кога ќе дојдам со телефонот во дневна или кујна јас имам послаб сигнал. Не би сакал цело време да менувам Wi Fi.

Или јас нешто не сум го конектирал добро Nokia уредов.

Да ти кажам право немам ја меш. Имам монструм за втор рутер со 6 антени што преку ѕид пали преку 200 мегабити брзина. Така да не се разбирам у детали за овие системи со мешови.

Конечно ги убедив А1 да се префрлам на кабелски интернет.Дали се уште сообраќајот е 1ТВ?

Да од ЛТЕ на Доксис незнам дали е исто со HFC.Така барем телефонски ми рекоа Доксис.
Hfc e toa hybrid-fiber- coaxial
optika do nodot posle nego coaxial,
Jas 10god, imam docsis 3.0 nema nikakvi problemi brzinata e sekogas taa sto e od paketot 99%

Hfc e toa hybrid-fiber- coaxial
optika do nodot posle nego coaxial,
Jas 10god, imam docsis 3.0 nema nikakvi problemi brzinata e sekogas taa sto e od paketot 99%
Во споредба со сегашниот се ќе биде upgrade.
После 18ч макс до 5mbps телевизијата е xplorer заради интернетот кочи.Така да време беше да попуштат.Ако можиш еден speed test.

Во споредба со сегашниот се ќе биде upgrade.
После 18ч макс до 5mbps телевизијата е xplorer заради интернетот кочи.Така да време беше да попуштат.Ако можиш еден speed test.
Jas sum 100/5
na lan brzinata sekogas e do maksimalnata od dogovorot,odnosno 99.5 so 4.95
star kombo paket 10god bese 50/3 so +99mkd ,pokacija na 100/5

Attachments

• Screenshot_2025-11-01-16-41-26-967_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    Screenshot_2025-11-01-16-41-26-967_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    131,3 KB · Прегледи: 5
  • IMG_20251101_164419.jpg
    IMG_20251101_164419.jpg
    1,3 MB · Прегледи: 6
Последно уредено:
Конечно да видам интернет како што треба.

Attachments

• Screenshot_2025-11-03-13-36-05-784_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    Screenshot_2025-11-03-13-36-05-784_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    135,3 KB · Прегледи: 16

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom