A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Сигурно ли е оптика, да не е ВДСЛ преку постоечката инфраструктура? Инаку оваа тема е за кабелскиот интернет има друга тема за Лите интернетот.

Вдсл нема симетричен download(50mbps) I upload(16mbps)

Вдсл нема симетричен download(50mbps) I upload(16mbps)
My bad мислев на ВДСЛ 2,
VDSL2 permits the transmission of asymmetric and symmetric aggregate data rates up to 300+ Mbit/s downstream and upstream on twisted pairs using a bandwidth up to 35 MHz. It deteriorates quickly from a theoretical maximum of 350 Mbit/s at source to 100 Mbit/s at 0.5 km (1,600 ft) and 50 Mbit/s at 1 km (3,300 ft), but degrades at a much slower rate from there, and outperforms VDSL. Starting from 1.6 km (1 mi) its performance is equal to ADSL2+.

Тука пишува ова е официјален документ го спуштив од страната на вип

Attachments

• IMG_20180329_170218_684.JPG
    IMG_20180329_170218_684.JPG
    155,6 KB · Прегледи: 64
Тука пишува ова е официјален документ го спуштив од страната на вип
Како и да е премалку канали нудат во таа понуда и ниеден ХД канал, ова може само на места каде нема нивна кабелска, а има оптика, што е реткост со распространетоста на оптиката на телеком.

Само еден странски сајт ми отвора во моментов, еден. Прв пат останувам покасно на нет, не знам дали биле вакви веќе подолго време.

Само еден странски сајт ми отвора во моментов, еден. Прв пат останувам покасно на нет, не знам дали биле вакви веќе подолго време.
Лично немам проблем ја, барем немам приметено :popce: Кои сајтови поточно?

вечерва е хорор. 2-3 минути има, пола саат нема. хаос. утре ќе им се јавам, грдни пари земаат за услугиве. само да не наидам на операторот "извади кабелче од струја, почекај 10 секунди..."

Последно уредено:
da ne ja pokacuvaat i vip kabelskata?

Зошто би ја поскапувале кабелската телевизија ?

И онака не нудат ништо ново, а истото важи и за кабелскиот Интернет - со исклучок на оптичкиот Интернет кој го нудат сега преку оптичката телекомуникациска мрежа на Македонски Телеком во Vip Net Lite пакетите, а тоа нема никакви допирни точки со кабелскиот Интернет.

Зошто би ја поскапувале кабелската телевизија ?

И онака не нудат ништо ново, а истото важи и за кабелскиот Интернет - со исклучок на оптичкиот Интернет кој го нудат сега преку оптичката телекомуникациска мрежа на Македонски Телеком во Vip Net Lite пакетите, а тоа нема никакви допирни точки со кабелскиот Интернет.
мислам дека неколку кабелски оператори решија да ја покачуваат телевизијата. во кабелнет сметката за јуни месец ќе биди за 130 ден поскапа

Катастрофа интернетов поготово денес, недела дена не е поминат без проблеми откако имаа квар

Катастрофа интернетов поготово денес, недела дена не е поминат без проблеми откако имаа квар

Во Ѓорче менуваа и додаваа опрема поради гушење на мрежата. Акцијата им траеше до 15ти мај месецов. После промената треба да е подобро, бар од она што успеав да измерам, се е до макс.

Во Ѓорче менуваа и додаваа опрема поради гушење на мрежата. Акцијата им траеше до 15ти мај месецов. После промената треба да е подобро, бар од она што успеав да измерам, се е до макс.
Не знаев, баш ќе видам. До 15 мај ако е веројатно од сега треба да е подобро.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom