A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Па да ама тоа не значи дека генерално интернетот на Близу многу лагира туку дека можно е да има проблеми во одредени реони.
Јас сум Карпош, топ е, но во DOCSIS реон е Карпош. Понекогаш има мали проблеми со сигналите, (dBmV) но тие ти зависат и од надворешните услови, но ако ги викнеш брзо доаѓаат и брзо го решаваат проблемот (за околу 2-3 минути). За оваа работа ги викам еднаш до 2 пати во текот на годината...

Јас колку што знам, blizoo од неодамна зема да си ја обновува мрежата каде што имаа проблеми, поконкретно во Карпош, ако не се лажам сега им е гром таму :)

Јас колку што знам, blizoo од неодамна зема да си ја обновува мрежата каде што имаа проблеми, поконкретно во Карпош, ако не се лажам сега им е гром таму :)
Да, правеа целосна обнова на мрежата во тој реон, и колку што ми кажаа нивните техничари ќе пуштаат брзини до 200/250 Mbps, а и Upload повторно ќе зголемувале...

Не дека имаше проблеми пред тоа, али вака е уште подобар нетот :) Единствено проблем беше тој ден кога работеа, брзината беше лимитирана на 5-6Mbps, али еднаш во неколку години се случува ова, така да воопшто не им замерувам. :)

Последно уредено:
Дајте совет
тековно сум во ЛАН зона на Близу, 500 денари плаќам за еден стар пакет и иам 6/6 DL/UL.

Ми истече договорот за телевизија на Boom кој го плаќав промотивно 2 Bооm-а за 300, и сеа у тој ценовен ранк (800-850) ми треба теве + интернет.

Е сеа се мислев да се префрлам на телекабел зашо имаат КТВ+интернет за 850 со 15/1 брзина - со тоа шо ќе го изгубам даунлоудот.

Немаат ли Близу пакети со 2 услуги или ја лошо глеам?

Мислат ли Близу да ги намалат ценине за интернет пошто 700 им е 15/1 а на телекабел е истиот 500?

Дајте совет
тековно сум во ЛАН зона на Близу, 500 денари плаќам за еден стар пакет и иам 6/6 DL/UL.

Ми истече договорот за телевизија на Boom кој го плаќав промотивно 2 Bооm-а за 300, и сеа у тој ценовен ранк (800-850) ми треба теве + интернет.

Е сеа се мислев да се префрлам на телекабел зашо имаат КТВ+интернет за 850 со 15/1 брзина - со тоа шо ќе го изгубам даунлоудот.

Немаат ли Близу пакети со 2 услуги или ја лошо глеам?

Мислат ли Близу да ги намалат ценине за интернет пошто 700 им е 15/1 а на телекабел е истиот 500?

Има опција за кабелски Интернет и дигитална телевизија заедно, но мислам дека ќе плаќаш посебно за Интернетот и посебно за телевизијата.

За 850 денари месечна претплата и без обврзувачки договор, имаш одлична понуда од Телекабел: аналогна телевизија + дигитална телевизија + кабелски Интернет.

Има опција за кабелски Интернет и дигитална телевизија заедно, но мислам дека ќе плаќаш посебно за Интернетот и посебно за телевизијата.

За 850 денари месечна претплата и без обврзувачки договор, имаш одлична понуда од Телекабел: аналогна телевизија + дигитална телевизија + кабелски Интернет.
Па тоа го гледав и јас.
Без договор е ептен примамливо.
850 за аналогна + дигитална + 15/1 интернет = исто е предобра цена коа ќе споредиш со само 15/1 интернет на Близу за 699.
Форава ми е ако се префрлам на Телекабел утре нема враќање назад на овој 6/6 пакет - и ќе треба да се простам од аплоудов.
Ќе ми фали аплоудот де факто ама па со 6мегабитен нет у 2015 се осеќам ко диносаурус. Скраја да е да треба да спуштам поголема игрица од поновиве 20 саата треба да го остаам компјутеров да симиња, само у струја 10 киловати ми отидоа...

Па тоа го гледав и јас.
Без договор е ептен примамливо.
850 за аналогна + дигитална + 15/1 интернет = исто е предобра цена коа ќе споредиш со само 15/1 интернет на Близу за 699.
Форава ми е ако се префрлам на Телекабел утре нема враќање назад на овој 6/6 пакет - и ќе треба да се простам од аплоудов.
Ќе ми фали аплоудот де факто ама па со 6мегабитен нет у 2015 се осеќам ко диносаурус. Скраја да е да треба да спуштам поголема игрица од поновиве 20 саата треба да го остаам компјутеров да симиња, само у струја 10 киловати ми отидоа...
Хмм, не сум сигурен, но ако земеш и 15 Mbps пакет ќе имаш и 15 Mbps Up пошто си LAN...

Хмм, не сум сигурен, но ако земеш и 15 Mbps пакет ќе имаш и 15 Mbps Up пошто си LAN...
Хмм ни ја не сум сигурен, али пак цената не ми одговара.
едит: башка договор на 24 месеца охоо..

Хмм ни ја не сум сигурен, али пак цената не ми одговара.
Ај нека сподели некој speedtest којшто е ЛАН. Мислам дека @Јефто е во ЛАН, ама не сум сигурен.

Инаку брат, ајде пробај си на Телекабел и така немаш договор, ако ти одговара остани, ако не оди си на blizoo...

Најдобро е со Combo пакетите ако имате од VIP бројчиња, ненормално се исплати. Јас од 15 down рипнав на 50 а плаќам помалце од претходно, плус све на една сметка стига и од едно место плаќаш: нет, телефон, тв и сите мобилни броеви.

Најдобро е со Combo пакетите ако имате од VIP бројчиња, ненормално се исплати. Јас од 15 down рипнав на 50 а плаќам помалце од претходно, плус све на една сметка стига и од едно место плаќаш: нет, телефон, тв и сите мобилни броеви.
Па да, но не им се исплаќа на сите. Како што кажа, ако имаш Vip број...

Иам не еден - два вип броја.
Ама ги глеам комбо пакетине и не ги разбирам.
Дај ценовникот кој да го гледам на вип.мк странана?
едит: и не знам дали сум на договор на бројчињава и дали смета тоа.

Вип Комбо пакетите се за 4 услуги во еден пакет: Близо дигитална телевизија + Близо кабелски Интернет + Близо фиксна телефонија + Вип мобилна телефонија, а најевтиниот пакет ќе те чини 1.699 денари месечно со обврзувачки договор на 2 години.

http://www.vip.mk/vip-combo/tarifi

Доколку ептен играш видео игри на Интернет, тогаш остани на Близо, во спротивно, слободно префрли се на Телекабел.

http://www.vip.mk/vip-combo/tarifi

Ја го имам Combo M со 2 броја што се на Вип Special тарифа.

Вака, јас сум на lan од Blizoo, презадоволен сум.
Еве ти едно тестче:
4432237572.png

Иначе за VIP Combo пакетите види овде: http://www.vip.mk/vip-combo/tarifi и многу се исплатливи, само штета што моите не сакаат да мигрираат од One во VIP со броевите, па после во пакет да спојам близу и мобилната.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom