А1 Македонија

A1 go svitkale laktoto, na nova xs pustile 4gb data...
Cccc koja mizerija stanaja, otkako Nikola ljusev zamina od a1 kako generalen, samo nadolu i nadolu odi....
kaj dae za 2do3 god, ke potonat isto kako titanik....
Kako zapocnale vaka site ke ne izbrkaat da si barame alternativi....
Јас ти реков каков ментален склоп имаат австриските па и повеќето германски бизнисмени и затоа цените се такви какви што се.Нив не ги интересираат цените на глобалниот пазар туку само оние што си ги пресметале дома без разлика дали ќе им поминат практично или не.Со овие 4гб мислат дека ќе го спречат одливот на корисници кон Lycamobile па некој ќе си рече што да се префрлувам за 1гб повеќе па ќе си останам на А1 :pos:
Автоматски споено мислење:

Telekom Mobile S 600 den 2gb, i pak ne potonuvaat
Тоа е затоа што имаат многу снобови како што има во Веро маркетите најскапите во Македонија и таквите снобови ги одржуваат во живот.

Ne nema vrska toa moj prijatel vecera obnovi dogovor i mi bese nejasno koj paket e toj i mu gledam u apliakcija a1 nova xs i zabelezav na veb sajtot deka e smeneto deka davaat 4gb
Ок. Фала за информацијата. Па јас ако обновам за сопругата ќе ми дојде 848 ден. за комбо пакет: А1 М за оптички интернет и А1 nova xs плус и ќе има 5000 денари субвенции што не е лошо со оглед дека интернет за дома нема под 800 ден а вака оптички неограничен интернет за дома со А1 nova xs од 4 гига за 848 денари.

Sent from my 220733SG using Tapatalk

Ок. Фала за информацијата. Па јас ако обновам за сопругата ќе ми дојде 848 ден. за комбо пакет: А1 М за оптички интернет и А1 nova xs плус и ќе има 5000 денари субвенции што не е лошо со оглед дека интернет за дома нема под 800 ден а вака оптички неограничен интернет за дома со А1 nova xs од 4 гига за 848 денари.

Моментално се исплати само дозволат да земеш телевизија и интернет од М пакетот и да споиш само една мобилна линија од XS пакетот.

Моментално се исплати само дозволат да земеш телевизија и интернет од М пакетот и да споиш само една мобилна линија од XS пакетот.
Za televizija koristim A1 xplore tv. Aplikacijata se simnuva od playstore i besplatno mi e gledanjeto so kombo paket od A1. Tamu Ima okolu 40 kanali

А овој интернет и ТВ во М пакетов за 1200 денари ми следува оптика 50/50 ако имаат поставено кај мене оптика или останува 50/3 обичен интернет?

А овој интернет и ТВ во М пакетов за 1200 денари ми следува оптика 50/50 ако имаат поставено кај мене оптика или останува 50/3 обичен интернет?
Ako si podneses za optika i ako imaat moznost mozat da ti obezbedat so toj paket 50/50

Јас ти реков каков ментален склоп имаат австриските па и повеќето германски бизнисмени и затоа цените се такви какви што се.Нив не ги интересираат цените на глобалниот пазар туку само оние што си ги пресметале дома без разлика дали ќе им поминат практично или не.Со овие 4гб мислат дека ќе го спречат одливот на корисници кон Lycamobile па некој ќе си рече што да се префрлувам за 1гб повеќе па ќе си останам на А1 :pos:

Тоа е затоа што имаат многу снобови како што има во Веро маркетите најскапите во Македонија и таквите снобови ги одржуваат во живот.
Vo pravo si bil 99,99% tocna ti e celata recenzija na momentalnava situacija,
a toa so ne informiranost na korisnicite/narodot i so toa ej koj ke se prefrla i kapak koga ke mu ponudat tel, 3/32gb za 0mkd,i site skokaat kako ribi vo voda,(a ne znaat deka na 24m,ke go preplatat toj telefon a mozi i za razlikata na sumata mozat da si kupat mn, po jak) ama zatoa a1 i telekom od takvi ke ziveat dolgo...

Telekom Mobile S 600 den 2gb, i pak ne potonuvaat
Tie ne potonuvaat isto i a1 od narodot koj nee opismenet da ne se izrazam nekulturno-prosto.! Nekoj ne se zamara so toa, ej koj ke prefrla sega koj ke ceka naucen sum i slicno,
Ama koga ke mu kazam deka za 1600mkd/360denovi sum OnLine so po 5gb sekoj 30dena i 5000/5000sms&povici! i site vikaat ejjj pa jas plajkam uste od one tarifa 499mkd so 1gb drug 555mkd so 2gb, data povici i sms zosto mene tolku mi naplajkaat, Sekoj se podzamisluva ama kaj makedonceto toa kratko trae.!
Se duri e taka ke go derat duopolcite narodot,
pojdi Italija da vidis kako e so 4Mno i +10mvno,
da vidis kako se borat za sekoj korisnik + a kolku za info virtuelnite vo Italija imaat +10 milioni korisnici....
za 5/6/7€ ima top ponudi so +100gb data(da ne odam off topic se nerviram koga ke spomnam Telekom i A1)

Последно уредено:
Vo pravo si bil 99,99% tocna ti e celata recenzija na momentalnava situacija,
a toa so ne informiranost na korisnicite/narodot i so toa ej koj ke se prefrla i kapak koga ke mu ponudat tel, 3/32gb za 0mkd,i site skokaat kako ribi vo voda,(a ne znaat deka na 24m,ke go preplatat toj telefon a mozi i za razlikata na sumata mozat da si kupat mn, po jak) ama zatoa a1 i telekom od takvi ke ziveat dolgo...
Ke ziveat uste mnogu dolgo se dodeka lajka ne napravi nekoja reklama na fb da izleva na site i nekoja na televizija

Ke ziveat uste mnogu dolgo se dodeka lajka ne napravi nekoja reklama na fb da izleva na site i nekoja na televizija
Drugar vo LycaMobile cenata e naj realna za nas otepanite makedonci, i site drugi sto ziveat vo Mk, ako pocnat so reklami treba na nacionalna tv koja se plajka po sekunda iljadnici €€, tie mozat samo na socijalni mrezi da se reklamiraat, bidejki ako trosat povejke od sto vadat ke treba da smenat paketi a sekoja promena ke odi nagore, koj operator do sega namalil tarifi.? = nikoj....!
Mala digresija, a1 xs 24x499 bez nekoj denar 12 000k
Lycamobile 24m 3200mkd.!
Na lyca imas +1gb,i imas i sms kon site.
A1 dava subvencija 2000mkd sto ke kupis so 2000?ke doplajkas uste +300mkd 24m
Presmetaj so razlikata ti veke si go platil telefonot...

Колку гледам тие пакети (50/3) се за кабловски нет за оптика мислам друго е ама провери си

Drugar vo LycaMobile cenata e naj realna za nas otepanite makedonci, i site drugi sto ziveat vo Mk, ako pocnat so reklami treba na nacionalna tv koja se plajka po sekunda iljadnici €€, tie mozat samo na socijalni mrezi da se reklamiraat, bidejki ako trosat povejke od sto vadat ke treba da smenat paketi a sekoja promena ke odi nagore, koj operator do sega namalil tarifi.? = nikoj....!
Mala digresija, a1 xs 24x499 bez nekoj denar 12 000k
Lycamobile 24m 3200mkd.!
Na lyca imas +1gb,i imas i sms kon site.
A1 dava subvencija 2000mkd sto ke kupis so 2000?ke doplajkas uste +300mkd 24m
Presmetaj so razlikata ti veke si go platil telefonot...
Све е океј за лајка се слагам ама повеќето народ не се замара со оператори како лајка, научени се на А1 и Телеком иако се поскапи. Си имаат претплата и договор и то е то за рззлика од лајка што треба активација на пакет (месечно или годишно)..замарање за обичен човек. Не го кудам лајка супер е и јас имам број од лајка..

Колку гледам тие пакети (50/3) се за кабловски нет за оптика мислам друго е ама провери си

Све е океј за лајка се слагам ама повеќето народ не се замара со оператори како лајка, научени се на А1 и Телеком иако се поскапи. Си имаат претплата и договор и то е то за рззлика од лајка што треба активација на пакет (месечно или годишно)..замарање за обичен човек. Не го кудам лајка супер е и јас имам број од лајка..
See ok, vi velam isto, nekoj ne saka da se zamara odi ednas na 24m,i tolku si plajka i kraj, no ne sme site isti....

Нема потреба затоа што оваа експанзија на нови корисници во Lycamobile не е направена од реклама на нивната страница туку од човек на човек како и позитивни коментари на facebook каде илјадници профили читаат.

Mozda treba i lajka da si napravi postpejd samo so onlajn plakjanje na princip kako na telekabel no samo onlajn da moze da se plakja
Никаде во Европа каде нудат услуги немаат постпејд тарифи туку само припејд.Отвори ги официјалните страници на Lyca за останатите држави каде оперираат и ќе ги видиш цените и пакетите што ги нудат таму.

Kako toa sekoj mesec aktivacija odis si pravis dogovor i si plajkas mesec za mesec se dodeka ne sakas da raskines dog kako sto e so telekabel? I kako e so mrezata vo Lyca dobra e imam procitano deka imat losa mreza i deka nadvor od grad nemat mreza?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom