А1 Македонија

За тие што се од Скопје, денес ВИП има промотивни цени на телефоните во ГТЦ:
jJexwVK.jpg

А имаат и нова кампања со наслов Време за уживање:
Изберете Vip Постпејд тарифен модел според Вашите потреби, добијте неограничена комуникација и не грижете се за плаќање ниту за претплатата, ниту за месечната рата за одличен смарт-телефон, сè до пролет!

GW817z5.jpg

Сакам да прашам нешто во врска со префрлаето од приватен во деловен корисник.
Значи имам два броја на мое име, и сакам истите два броја да ги префлам на фирмата. Од тоа што го прочитав на сајтот со префрлањето ми следува бонус од 4500 денари за еден и плус 1500 за секој нареден број.
Дали тој бонус можам да го искористам за купување на 2 телефони или целиот бонус мора да се искористи за еден телефон(вакво нешто бев слушнал).
И по мојата математика можам да земам 2 телефони нокиа лумиа 635 бесплатно(со искорисување на бонус) на 666 претпата и со новото до април без претплата би било.
Е сеа некој поупатен да ми каже колку е блиско мојата математика со реалноста :)

Колку е повик до странство преку ВИП ?! И дали некој во овој период има проблеми со воспоставување повик,тоес да ве бара вас некој од странство ,а да не прикажува информација дека ве бараат ?!

Сакам да прашам нешто во врска со префрлаето од приватен во деловен корисник.
Значи имам два броја на мое име, и сакам истите два броја да ги префлам на фирмата. Од тоа што го прочитав на сајтот со префрлањето ми следува бонус од 4500 денари за еден и плус 1500 за секој нареден број.
Дали тој бонус можам да го искористам за купување на 2 телефони или целиот бонус мора да се искористи за еден телефон(вакво нешто бев слушнал).
И по мојата математика можам да земам 2 телефони нокиа лумиа 635 бесплатно(со искорисување на бонус) на 666 претпата и со новото до април без претплата би било.
Е сеа некој поупатен да ми каже колку е блиско мојата математика со реалноста :)

Уби ме ако се сеќавам али за бонус кога тетин ми префрлаше не доби. Од она што се сеќавам најдобро е да се јавиш на 1234 да ти кажат кои документи ти требаат за префрлање мислам дека ги имаш и на веб страната. Е сега бенефит е секоја сметка ти е 10% пониска и имаш повраток на ДДВ. Исто имаат некоја глупост тие што се деловни корисници им се рачуна од 1 до 31ви за разлика од приватни кај што е до 26ти и знам дека 2-3 месеци добиваше по 2 сметки незнам зошто нешто да се порамни...На сметките се штеди дефинитивно али за бонус тогаш не му дадоа тоа беше пред 4 месеци

Му стигна ли на некој порака со гратис минути за припејд број?
Кај татко ми стигнала порака ‘‘изберете го вашиот партнер во припејд и добијте 7777 мин и СМС‘‘
Чудно малку ,тоа се многу минути.

Дали може да се смени телефонски број во постпејд договор?Имав два броја во постпејд, едниот договор заврши т.е ќе се прекине, другиот е продолжен, е сеа бројот кој беше под договор (кој ќе се прекине) сакам да се префрли на продолжениот договор.

Уби ме ако се сеќавам али за бонус кога тетин ми префрлаше не доби. Од она што се сеќавам најдобро е да се јавиш на 1234 да ти кажат кои документи ти требаат за префрлање мислам дека ги имаш и на веб страната. Е сега бенефит е секоја сметка ти е 10% пониска и имаш повраток на ДДВ. Исто имаат некоја глупост тие што се деловни корисници им се рачуна од 1 до 31ви за разлика од приватни кај што е до 26ти и знам дека 2-3 месеци добиваше по 2 сметки незнам зошто нешто да се порамни...На сметките се штеди дефинитивно али за бонус тогаш не му дадоа тоа беше пред 4 месеци
Значи вака добиваш бонус од 5500денарии од секоја линија, но цените не се тие од претплатата туку се гледат цени со посебни понуди(или така нешто). Тие цени се нешто пониски од цена за купување само на телефон - 5500 бонус, и сума сумарум ми дојде само 1000 денари поевтино од цената во М/666.
А сакав да прашам дали ова новата промоција „без сметка до април“ го опфаќа само делот од сметката кој те следува во претплатата, или и надминувањето на претплатата.

Дали може да се смени телефонски број во постпејд договор?Имав два броја во постпејд, едниот договор заврши т.е ќе се прекине, другиот е продолжен, е сеа бројот кој беше под договор (кој ќе се прекине) сакам да се префрли на продолжениот договор.
Најверојатно кога ќе дојде време да го обновеш тој договор(тој продолжениот) 4месеци пред истекот, ќе можеш да ја направиш саканата промена.

Само во претплата.Се надвор од неа го плаќаш. Вчера зборував со вработена во салон.

Здраво
Ми помина договорот со ВИП и сега треба да го продолжам најверојатно ќе ја одберам тарифата со 555 денари што е ..е сега ме интересира кој телефони ги добивам со оваа тарифа да не знае некој кој телефони кој ми се 0 денари кој 1000 итн?

Здраво
Ми помина договорот со ВИП и сега треба да го продолжам најверојатно ќе ја одберам тарифата со 555 денари што е ..е сега ме интересира кој телефони ги добивам со оваа тарифа да не знае некој кој телефони кој ми се 0 денари кој 1000 итн?

Иди во Т мобајл, и направи договор на Комфорт.....далеку подобра опција. Кај VIP, веќе ни на 666 тарифата нема 4G, ни 1GB, а 3G-то им е доста споро...

Е сега 250 денари + на месец ти е, ама има и далеку подобри понуди за телефони на таа тарифа...

Иди во Т мобајл, и направи договор на Комфорт.....далеку подобра опција. Кај VIP, веќе ни на 666 тарифата нема 4G, ни 1GB, а 3G-то им е доста споро...

Е сега 250 денари + на месец ти е, ама има и далеку подобри понуди за телефони на таа тарифа...

Ја сум досега задоволен од претходниот договор добро ги задоволува моите барања ..и мислам дека ке останам на ВИП уште некое време верен..ме интересираше некој да не знае за таа понуда во ВИП ако знае не би било лошо да ја сподели со мене.

Не ја гледам таа тарифа наведено на нивниот сајт. Ќе доплаќаш за телефон или сакаш бесплатен телефон кој иде со тарифата?

Не ја гледам таа тарифа наведено на нивниот сајт. Ќе доплаќаш за телефон или сакаш бесплатен телефон кој иде со тарифата?

Па има можност и за бесплатен телефон и за доплата само незнам кој телефон иде со таа тарифа..

Види тоа не е голем проблем, ќе се јавиш и ќе ти кажат.......ти кажи колку пари планираш да потрошиш додатно за телефон, или сакаш оној што иде бесплатно со таа тарифа, ова те прашувам за да ти дадам предлог.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom