А1 Македонија

Дали има некој искуство со нарачка на бела техника преку а1 салон и за колку време се испорачува?

Дали има некој искуство со нарачка на бела техника преку а1 салон и за колку време се испорачува?

Јас имам земено телевизор за 5 дена ми стигна. Е сега го земав без буџет на рати пошто ми искачаше бољи дил него да се ебавам со кредитни картици и други работи. Вака чиста работа на сметка 24 рати не ги ни осетив. Незнам со буџет ако земеш дали се чека нешто плус за одобрување. Генерално задоволен сум од ТВто исто ко да сум го зел од било која продавница за техника.

Пуштете ја барем некодирана аренам1премиум во двб т да може нашиов напатен народ да гледа светско првенство во фудбал. Ништо нема да изгубите. Вака правите голем гнев и кај оние кои им е при крај договорот нема во иднина да го продолжат со вас.

Пуштете ја барем некодирана аренам1премиум во двб т да може нашиов напатен народ да гледа светско првенство во фудбал. Ништо нема да изгубите. Вака правите голем гнев и кај оние кои им е при крај договорот нема во иднина да го продолжат со вас.
Eве од утре ќе пуштиме. Бидете така :pos:

Како си пишал мислиш од А1 тие одговорни за телевизијата се членови на форумов па ќе ти одговорат.

Eве од утре ќе пуштиме. Бидете така :pos:

Како си пишал мислиш од А1 тие одговорни за телевизијата се членови на форумов па ќе ти одговорат.
Имам информации дека не следат и ни ги читаат коментарите. Па затоа мислев дека ќе поттикнам да пуштат.

Дали А1 имаат апликација како што има Телеком (Магента ТВ), за да може телевизиски програми да се гледаат на телефон/таблет?

Јас сум на припејд и овие буквално секој ден ми пуштат по некоја реклама, активирај ова активирај она, екскулзивни понуди,
најинтересна беше понудата да се прфрлам на поспејд за само 349 денари и ќе имаме се неограничено со 10гб интернет.

Како прво ако надополниш 100 денари преку апликацијата добиваш 20гб за 20 дена, значи би добил 70гб за тие 350 денари и на мене повикот ми е 3,9 ден што е 89 неограничено време повици или еве по 3 дневно за цел месец, плус на апликацијата има понуди 299 денари неограничено цел месец без интернет, што би му дошло за 300 денари ќе имаш и 60гб интернет.

Како припејд корисник си далеку попривилегиран со цени, односно можеш да трошеш онолку колку што сакаш за наефтино, јас имам службен со 100гб интернет, претплатата е над 1000ка со некоја повластена цена и шо не плаќа ДДВ, претплатата можда ја чини фирмата околу 600 денари, значи 120гб и се неограничено и 300 пак ќе ми останат да активираш некој друг пакет.

За 1000ка на припејд имаш 200гб интернет ако надоплнуваш по 100 денари преку апликацијата, после можеш за 299 да си активираш пакет за неограничени минути и ССМ, па за 399 да активираш пакет од 50гб интернет плус,
со 302 што ќе ти останат да си активираш роаминг ако идеш во странство или нов пакет за интернет ако ги потрошиш тие 250гб.

Што сакам да кажам со ова, тоа дека многумина плаќаат многу повеќе од тоа што би плаќале ако се на припејд, има постпејд што плаќаат 50-100ден плус за осигурување ако и се скршил екранот, ако потпише нов договор за само 200-300 денари плус ќе добие нов телефон, а од мобилара е 7-8 илјади, па семеен пакет на кој се добива попуст од 100-200 денари, па неограничен интернет за само неколку стотки, се само како да го намамат народот да потроши повеќе,
единствена негативна работа е што нема 5г, ама и 4г е сосема доволно за најнормално користење.

Дали знаете дали можи да аклучиш необврзувачки договор за телевизија и интернет? Сега имам мобилна и интернет фиксен без обврзувачки договор. Дали можи и тв да додадам ама пак да сум необврзан?

Дали знаете дали можи да аклучиш необврзувачки договор за телевизија и интернет? Сега имам мобилна и интернет фиксен без обврзувачки договор. Дали можи и тв да додадам ама пак да сум необврзан?
Мислам дека не можи така, можеш телевизија да земиш A1 Xplore Tv преку Мојот А1, ако имаш фиксен/постпејд број, без договор, да користиш апликација или преку веб страницата на a1 xplore tv. Иначе, за ресивер за TV/кабловска не можи, туку ќе мора нов договор да направиш на 24 месеци.
Најдобро ти е преку Мојот А1, да имаш A1 Xplore TV, месечно е 299 денари или 699 денари со најмногу канали. Линк до понудата: https://www.a1.mk/a1-xplore-tv-service
Квалитетот е тој на сликата, имаш мислам и ХД канали и то е то, еден месец ти е бесплатно.

Back
На врв Bottom