А1 Македонија

Ова да не е слично како планот на власта пред многу години, минимум брзина да е 30мб или како беше..и години не се мрдна аххаха
До крајот на 2021 да се има минимален пристап до 30Mbps преку сите технолгии, па после беше 12Mbps да биди минималната брзина според новиот документ насекаде. Ништо не се мрдна со воведување на поголеми брзини, а во 2029 ќе сме имале 100 Mbps секое домаќинство со тие договорите минимум и 1000/1000 јавните институции да биле според европски некој план прават и нашиве план.
-Максималната можна брзина која може да се испорача насекаде во Македонија е 2/1Mbps, со некое унапредување на бакарот(ADSL+/VDSL) може да изгураме до 30/5 или со подобрување на мобилната покриеност од страна на А1/Македонски телеком да се дојде до максимални 20/5 Mbps. Кај нас катастрофален е планот, сите оператори си градат засебни мрежи наместо една која ќе им биде заедничка со заедничка инвестиција и побрзо покривање на државата.

Ова да не е слично како планот на власта пред многу години, минимум брзина да е 30мб или како беше..и години не се мрдна аххаха
NE E ISTO. Ova se EU pari. Podnesuvas proekt, dobivas pari, te sledat dali rabotis :)
Автоматски споено мислење:

Podgotveni za novite ponudi? 01.09 Pristignuva A1 ULTRA (novite poskapi postpejd tarifi)

Besplatni 10 GB / 3GB roaming na site A1 & VODAFONE mrezi vo svetot i nivnite glavni partneri (primer Sunrise Svajcarija) se dobivaat preku RAZMENA NET SEF. Menuva 50GB/30GB za 10GB/3GB roaming

A1 ULTRA tarifite se +100den. na zdravje

Последно уредено од модератор:
NE E ISTO. Ova se EU pari. Podnesuvas proekt, dobivas pari, te sledat dali rabotis :)

Podgotveni za novite ponudi? 01.09 Pristignuva A1 ULTRA (novite poskapi postpejd tarifi)

Besplatni 10 GB / 3GB roaming na site A1 & VODAFONE mrezi vo svetot i nivnite glavni partneri (primer Sunrise Svajcarija) se dobivaat preku RAZMENA NET SEF. Menuva 50GB/30GB za 10GB/3GB roaming

Dali e tocno ova? Siguren izvor ili rekla kazala?

Airlija kako trgnalo veke gi prestignavme so ceni cela Eu.!

Btw, ova so razmenata veke go ima so nova ? Koj efekt.? So ultra? Sto ima + ? osvem tie +100mkd??

Последно уредено:
Airlija kako trgnalo veke gi prestignavme so ceni cela Eu.!

Btw, ova so razmenata veke go ima so nova ? Koj efekt.? So ultra? Sto ima + ? osvem tie +100mkd??
ima razmena, net sef ostanuva... 50 min. internacionalni povici vo L ima +

Dali e tocno ova? Siguren izvor ili rekla kazala?
tocno e, ova se redovna cena na tarifi, mozno e da ima popust za novi i obnoveni dogovori, toa ne go znam

А дали знаеш како може да се живде и без тие постпејд тарифите? Еве прост пример:
-Припејд броеви сите си имаат во фамилијата, на кој оператор сакаат на тој ќе си бидат. Сега А1 нешто имаат пакети кои се Ок, ама тука е и Lyca кој нуди најефтин пакет прилагоден на цела оваа скапотија која можат да го користат сите буквално.
-Интернет домашен од кој оператор сакаш земи, кај мене А1 и Телеком најмногу чинат, а кабелскиот зависи кога имаат кога немаат и затоа само 2 опции се постабилни.
-Телевизијата ќе си ја остаам хибрид -антена за домашни канали и тв бокс за некое филмче, музиче и така.
Моментално со брат ми имаме Џабест припејд, точно 1 година го користам и ептен сум задоволен се скинавме од зборување на телефон и пак ми остануваат минути, плус имам опција неделна ако сакам интернет 1000 мб, 1000смс и 1000 минути кон А1 за 79 денари/неделно што е џабе, а можам и месечен да активирам ептен ако му треба. Значи во припејд имам и пакет со неограничени минути и смс за 299 денари од А1, ама на Лајка пак го имам за 200 денари плус и 5гб интернет.
Што е тоа е сега нема што да правиме, гледајте некако да ја оправиме државава пополека да ја закрепнуваме оти сите си заминаа скоро младиве и никој од политичарите со прст не мрднува. Ако сакаат и 1000 денари нека покачат претплати, џабе скапотијата е огромна и таа ги натера луѓево чаре да бараат надвор од државава.
Ultra ultra, vikame preku vodafon,partner a vodafone italy za 7€ ima 100gb, 10 eu roaming.
a kaj nas +15€ na Mkd, plata blaze si ni ....

Ok.,ke vidime
За повеќето луѓе не му значи колку интернет ќе има на телефон, важно му е дома да поседи дури има време, а ко ќе имаш работа верувај дека ич не значи толку интернетот колку парите што со пот ќе ги заработиш. Затоа за дома идеално домашен интернет + припејд и мирна глата од високи сметки кои што ги додавааг од А1/телеком.

A1.si Pospejd

miniMIO 20GB - 15e
midiMIO 200GB 20e
maksiMIO 500GB 27e

Posle tie GB brzinata pagja na 2/1.
Plus imaat -20% za prvite 12 meseci

A1.bg Pospejd

Unlimited S 1GB 12e - potoa 2mb brzina
Unlimited M 5GB 17e - potoa 10 brzina
Unlimited L 25GB 21e potoa 100 brzina
Unlimited Ultra 34e - max brzina celo vreme

Popusti ako imate Net/TV paketi

A1 menuva taktika. Ultra tarifite ke bidat dostapni sistemski, za da nema problem prefranje na 01.09 ... Proverete na Mojot A1 APP vo delot "Promeni tarifa", veke treba da gi ima.

Последно уредено од модератор:
Ги имаат објавено тарифите и на официјалната страна. Ако ова им е роденденската понуда... дно дна!
Каде???

Ги нема новите тарифи само дека зголемиле интернет 1GBPS што е екстра за 499 никој нема таква брзина.

Каде???

Ги нема новите тарифи само дека зголемиле интернет 1GBPS што е екстра за 499 никој нема таква брзина.
Искочиле новите тарифи поскапо ама имаат и НЕТ СЕФ па океј е до негде. За бизнис нема нипшто.

Последно уредено:
Па и досега имаа нет сеф. Што е тука ново? Освен ете ако имаа зголемено брзина. И цена. А тоа јас не го гледам како некоја промоција.

Ги имаат објавено тарифите и на официјалната страна. Ако ова им е роденденската понуда... дно дна!
Ovde nema nisto novo, samo +100mkd, nisto novo.!

Па и досега имаа нет сеф. Што е тука ново? Освен ете ако имаа зголемено брзина. И цена. А тоа јас не го гледам како некоја промоција.
Posledno e ova ke isterame uste 1god, na novaM i nova xs, i kraj.! so a1 ke bide belaa caoo caoo caooo........

Gi stasaja telekom so cenata

A so bese muabetot avgustov,ne brzajte pocekajte septemvri ke ima rodendenski" poskapi" paketi i kombo i samostoini.......
Eeee a1 a1,zamina Ljusev propadna vip, ke propadne i a1 kako sto trgnalo....
Koja budala ke vi potpise 24m, za 550mkd,mu davas 6gb, pa na Tk, e 10gb za 500 bez dogovor, za Lycamobile da ne sporeduvam !

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom