G
golemibukvi
Гостин
sega nikakvi nemaНовата мрежа во Прилеп барем спрема брзина за ништо не вреди.
Додуша се спасивме изгледа од пораките за,, пропуштен повик,, после секој одговорен повик.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
sega nikakvi nemaНовата мрежа во Прилеп барем спрема брзина за ништо не вреди.
Додуша се спасивме изгледа од пораките за,, пропуштен повик,, после секој одговорен повик.
Technicolor ти е најдобар рутер за кабловкса, ама преку вифи е послаб и не очекувај wow брзини дека ќе имаш, туку ќе си земиш друг рутер гигабитен за на wifi да вадиш брзини и до 300Mbps. Операторите даваат рутери кои им се набавени наголемо и со не многу јако wifi да мислиш, тие ти гарантираат брзина само на кабел. Ќе си земиш лаптоп или компјутер и ќе го поврзиш со рутерот и така ќе ја имаш максималната брзина.Толку нема никој на форумов што користи интернет преку коаксиален кабел од Прилеп?
Која брзина нормално преку кабел ја достигнуваш, дали е постојано таа брзина која е пишана за пакетот?Technicolor ти е најдобар рутер за кабловкса, ама преку вифи е послаб и не очекувај wow брзини дека ќе имаш, туку ќе си земиш друг рутер гигабитен за на wifi да вадиш брзини и до 300Mbps. Операторите даваат рутери кои им се набавени наголемо и со не многу јако wifi да мислиш, тие ти гарантираат брзина само на кабел. Ќе си земиш лаптоп или компјутер и ќе го поврзиш со рутерот и така ќе ја имаш максималната брзина.
Значи вака, ако операторот во договорот што си го потпишал пример ти напишал 1000/1000 брзина таа ќе ти биде загарантирана исклучиво преку кабел. Во Прилеп опремата подржува и 200/200 Mbps каде имаат оптички кабел или 200/20 со кабловската и немој да се сомневаш дека нема да ти испорачаат 100/10 на кабел, а за на мобилни безжично не ти гарантира никој! Земи си рутер свој за подобро покривање и брзина и то е то.Која брзина нормално преку кабел ја достигнуваш, дали е постојано таа брзина која е пишана за пакетот?
50/5 100/10....
Воопшто не се сомневам дека ќе ги испорачаат. Тестирано и со посебен Access point поврзан преку кабел со модемот од А1.Значи вака, ако операторот во договорот што си го потпишал пример ти напишал 1000/1000 брзина таа ќе ти биде загарантирана исклучиво преку кабел. Во Прилеп опремата подржува и 200/200 Mbps каде имаат оптички кабел или 200/20 со кабловската и немој да се сомневаш дека нема да ти испорачаат 100/10 на кабел, а за на мобилни безжично не ти гарантира никој! Земи си рутер свој за подобро покривање и брзина и то е то.
Од 50Mbps кај роднина јас како што тестирав максимално околу 40 ми даваше мене брзина на вифи, зависи многу и од кабловската како ќе ти се погоди. Инаку имаше порано A1 Combo Neon со неограничен интернет до 15/1 и телевизија со 80тв канали за 799 денари или во комбо кај некои за 700 денари му одело со мобилна линија и овој пакет го нема повеќе. Зафркаваат некогаш и тие рутерите кои ги даваат од А1, за на нив да имаш вифи максимална брзина треба да си земиш друг рутер кој подржува поголема брзина безжично.Воопшто не се сомневам дека ќе ги испорачаат. Тестирано и со посебен Access point поврзан преку кабел со модемот од А1.
Другар ми плаќа за 50/5 интернет од А1....
![]()
Kaj mene na tc7200 99% od mesecot brzinata e 49,5 so 2,95 so toj modem.So ponovite modemi ubee brzinata bese uzas a i stabilnosta bese ima-nema.!Воопшто не се сомневам дека ќе ги испорачаат. Тестирано и со посебен Access point поврзан преку кабел со модемот од А1.
Другар ми плаќа за 50/5 интернет од А1....
![]()
So moj ruter so nivniot nit stariot Tc7200,ni noviot ubee wifi na modem da go stavis telefonot nemas brzina, ama na ubee i na kabel bese problem ne samo wifi.Од 50Mbps кај роднина јас како што тестирав максимално околу 40 ми даваше мене брзина на вифи, зависи многу и од кабловската како ќе ти се погоди. Инаку имаше порано A1 Combo Neon со неограничен интернет до 15/1 и телевизија со 80тв канали за 799 денари или во комбо кај некои за 700 денари му одело со мобилна линија и овој пакет го нема повеќе. Зафркаваат некогаш и тие рутерите кои ги даваат од А1, за на нив да имаш вифи максимална брзина треба да си земиш друг рутер кој подржува поголема брзина безжично.
Исто зависи на која фрекфенција е прикачен телефонот за вифито и колку му е силата на вифи сигналот. Кај мене е безжичен интернетот и на вифи дава солидна брзина.Прегледај го приврзокот 388963
Шознам шо да ти речам, имам колега со Техниколор и тој има 50 /5 а кај него крева до 30.Kaj mene na tc7200 99% od mesecot brzinata e 49,5 so 2,95 so toj modem.So ponovite modemi ubee brzinata bese uzas a i stabilnosta bese ima-nema.!
Шознам шо да ти речам, имам колега со Техниколор и тој има 50 /5 а кај него крева до 30.Kaj mene na tc7200 99% od mesecot brzinata e 49,5 so 2,95 so toj modem.So ponovite modemi ubee brzinata bese uzas a i stabilnosta bese ima-nema.!
Ako ne se pogodi od pocetok instalacijata ke se zali prijatelot na 1234,i ke meri na kabel na wifi nikigas ke nema 50/5(osvem ako imas tvoj dobar ruter),a za dolzina na linijata A1 mesti pasivni magistralni pojacala na toj signal, i tie vikaat power i snr, da e od -5 do +5 ama najdobro raboti od 0 do +5 ,i imaat zimsko i letno stelovajne, ako signalot e -10db ne baraj brzina i stabilnost.Шознам шо да ти речам, имам колега со Техниколор и тој има 50 /5 а кај него крева до 30.
Некој ми рече дека било важно колку си оддалечен од појачалото што е на таа линија. Во секој случај е мешано искуство и не конзистентно. Кај мене на Варош кај училиштево којзнае А1 или Телеком кога ќе пуштат оптика.
Ова да не е слично како планот на власта пред многу години, минимум брзина да е 30мб или како беше..и години не се мрдна аххаха![]()
Ministarstvo: Javni poziv za pretkvalifikacioni postupak za fazu 2a izgradnje širokopojasne komunikacione infrastrukture do ruralnih naselja u Srbiji
Na portalu Evropske banke za obnovu i razvoj raspisan je javni poziv za pretkvalifikaciju ponuđača u cilju zaključenja trećeg po redu ugovora Projekta izgradnje širokopojasne komunikacione infrastrukture u ruralnim predelima Republike Srbije koje sprovodi Ministarstvo informisanja i...telesrbija.com
Sekoe selo vo Srbija ke ima 100/100 za 1 godina