А1 Македонија

Толку нема никој на форумов што користи интернет преку коаксиален кабел од Прилеп?
Technicolor ти е најдобар рутер за кабловкса, ама преку вифи е послаб и не очекувај wow брзини дека ќе имаш, туку ќе си земиш друг рутер гигабитен за на wifi да вадиш брзини и до 300Mbps. Операторите даваат рутери кои им се набавени наголемо и со не многу јако wifi да мислиш, тие ти гарантираат брзина само на кабел. Ќе си земиш лаптоп или компјутер и ќе го поврзиш со рутерот и така ќе ја имаш максималната брзина.

Technicolor ти е најдобар рутер за кабловкса, ама преку вифи е послаб и не очекувај wow брзини дека ќе имаш, туку ќе си земиш друг рутер гигабитен за на wifi да вадиш брзини и до 300Mbps. Операторите даваат рутери кои им се набавени наголемо и со не многу јако wifi да мислиш, тие ти гарантираат брзина само на кабел. Ќе си земиш лаптоп или компјутер и ќе го поврзиш со рутерот и така ќе ја имаш максималната брзина.
Која брзина нормално преку кабел ја достигнуваш, дали е постојано таа брзина која е пишана за пакетот?

50/5 100/10....

Која брзина нормално преку кабел ја достигнуваш, дали е постојано таа брзина која е пишана за пакетот?

50/5 100/10....
Значи вака, ако операторот во договорот што си го потпишал пример ти напишал 1000/1000 брзина таа ќе ти биде загарантирана исклучиво преку кабел. Во Прилеп опремата подржува и 200/200 Mbps каде имаат оптички кабел или 200/20 со кабловската и немој да се сомневаш дека нема да ти испорачаат 100/10 на кабел, а за на мобилни безжично не ти гарантира никој! Земи си рутер свој за подобро покривање и брзина и то е то.

Значи вака, ако операторот во договорот што си го потпишал пример ти напишал 1000/1000 брзина таа ќе ти биде загарантирана исклучиво преку кабел. Во Прилеп опремата подржува и 200/200 Mbps каде имаат оптички кабел или 200/20 со кабловската и немој да се сомневаш дека нема да ти испорачаат 100/10 на кабел, а за на мобилни безжично не ти гарантира никој! Земи си рутер свој за подобро покривање и брзина и то е то.
Воопшто не се сомневам дека ќе ги испорачаат. Тестирано и со посебен Access point поврзан преку кабел со модемот од А1.

Другар ми плаќа за 50/5 интернет од А1....
39dc98b038713ded52010886a4070f28.jpg

Последно уредено:
Воопшто не се сомневам дека ќе ги испорачаат. Тестирано и со посебен Access point поврзан преку кабел со модемот од А1.

Од 50Mbps кај роднина јас како што тестирав максимално околу 40 ми даваше мене брзина на вифи, зависи многу и од кабловската како ќе ти се погоди. Инаку имаше порано A1 Combo Neon со неограничен интернет до 15/1 и телевизија со 80тв канали за 799 денари или во комбо кај некои за 700 денари му одело со мобилна линија и овој пакет го нема повеќе. Зафркаваат некогаш и тие рутерите кои ги даваат од А1, за на нив да имаш вифи максимална брзина треба да си земиш друг рутер кој подржува поголема брзина безжично.
Исто зависи на која фрекфенција е прикачен телефонот за вифито и колку му е силата на вифи сигналот. Кај мене е безжичен интернетот и на вифи дава солидна брзина.Screenshot_20230828-171644_Speedtest.jpg

Kaj mene na tc7200 99% od mesecot brzinata e 49,5 so 2,95 so toj modem.So ponovite modemi ubee brzinata bese uzas a i stabilnosta bese ima-nema.!
Автоматски споено мислење:

Од 50Mbps кај роднина јас како што тестирав максимално околу 40 ми даваше мене брзина на вифи, зависи многу и од кабловската како ќе ти се погоди. Инаку имаше порано A1 Combo Neon со неограничен интернет до 15/1 и телевизија со 80тв канали за 799 денари или во комбо кај некои за 700 денари му одело со мобилна линија и овој пакет го нема повеќе. Зафркаваат некогаш и тие рутерите кои ги даваат од А1, за на нив да имаш вифи максимална брзина треба да си земиш друг рутер кој подржува поголема брзина безжично.
Исто зависи на која фрекфенција е прикачен телефонот за вифито и колку му е силата на вифи сигналот. Кај мене е безжичен интернетот и на вифи дава солидна брзина.Прегледај го приврзокот 388963
So moj ruter so nivniot nit stariot Tc7200,ni noviot ubee wifi na modem da go stavis telefonot nemas brzina, ama na ubee i na kabel bese problem ne samo wifi.
Eve vi speed,na wifi 5ghz vo ista prostorija so mojot ruter ac12G.

Attachments

• Screenshot_2023-08-28-17-43-23-095_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    Screenshot_2023-08-28-17-43-23-095_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    281,4 KB · Прегледи: 9
Kaj mene na tc7200 99% od mesecot brzinata e 49,5 so 2,95 so toj modem.So ponovite modemi ubee brzinata bese uzas a i stabilnosta bese ima-nema.!
Шознам шо да ти речам, имам колега со Техниколор и тој има 50 /5 а кај него крева до 30.

Некој ми рече дека било важно колку си оддалечен од појачалото што е на таа линија. Во секој случај е мешано искуство и не конзистентно. Кај мене на Варош кај училиштево којзнае А1 или Телеком кога ќе пуштат оптика.

Шознам шо да ти речам, имам колега со Техниколор и тој има 50 /5 а кај него крева до 30.

Некој ми рече дека било важно колку си оддалечен од појачалото што е на таа линија. Во секој случај е мешано искуство и не конзистентно. Кај мене на Варош кај училиштево којзнае А1 или Телеком кога ќе пуштат оптика.

Ako ne se pogodi od pocetok instalacijata ke se zali prijatelot na 1234,i ke meri na kabel na wifi nikigas ke nema 50/5(osvem ako imas tvoj dobar ruter),a za dolzina na linijata A1 mesti pasivni magistralni pojacala na toj signal, i tie vikaat power i snr, da e od -5 do +5 ama najdobro raboti od 0 do +5 ,i imaat zimsko i letno stelovajne, ako signalot e -10db ne baraj brzina i stabilnost.
Imam i primer od pred nekoj mesec kolega od Kds,se prefrli na A1 komplet se kombo,i mu mesteja monteri od Bitola,koi nisto ne smenile ni kabel ni konektor i rabotata bese 7 dena ima-nema ni tv ni net, se javuvav jas od negov telefon vo negovo ime sekoj den 3-4pati so red ,dojdoja ekipa za defeci koga vidoja so se slicuva,prvo slikaja +10 sliki i ispratija vo Sk, potoa povejke od 2casa od bandera do doma-do modem se smenija od kabli tap-spliter,konektori i modem drug, od togas nema nikakov problem....
taka da ako muse padnale na montaza ovie od dr,firma Bitolcani......no coment.!

Btw, eve gledas i sam deka na wifi imam brzina koja mie max 50/3

Attachments

• Screenshot_2023-08-28-17-54-17-218_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2023-08-28-17-54-17-218_com.android.chrome.jpg
    467,5 KB · Прегледи: 24
Kaj мене на пример ми ја дава брзината од договорот. Поточно Download. Aма Upload ми е 3 пати помало од тоа што ми е кажано.
Ама добро се тера некако. Ако се сетам дека Претходно 10 години бев на некој стар договор и 10мбпс. Сега ова ми е прилично ок.

Sekoe selo vo Srbija ke ima 100/100 za 1 godina

1000 mkd за 10 гига роаминг ....

Кражба :LOL::LOL::LOL::LOL:

Идеш у Израел,Јордан и Египет немаат покриеноо ... Втф !!!!?

САД имаат. :LOL::LOL::LOL:

А1 бреее

Sekoe selo vo Srbija ke ima 100/100 za 1 godina
Ова да не е слично како планот на власта пред многу години, минимум брзина да е 30мб или како беше..и години не се мрдна аххаха

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom