Za stramota e ova ! sega go gledam i se cudam na se sto ne se spremni lugjeto da napravat. Dali nekoj stvarno verva vo ova statija? dali nekoj znae deka covekot ima pretrpeno tolkav uzas od segde ili polesno e da se obvini za nesto odkolku da se doznae pravata vistina.
Inace da ima poteklo od tamu ali cela familija mu ja rasturile grcite sestrite zivi mu gi zakopale pred negovi oci i site torturi so mu gi pravele vo toa vreme grcite. Zavrsil negde vo istocna evropa i lezel vo zatvor oti mislele deka e spion. Cela potraga po familijata ja zavrsil tuka kade pak go obvinvaat za spion i da davase casovi po grcki jazik za koj nekjese da naplakja tuku barase da dobie donacija da go napravi to i normalno kratko traese. Cela prikazna go dobiva ovaj gresen tek zaradi idioti koi predizvikuvaat na vakov nacin vnimanie. Pak ke recam za stramota od vakvi za grev so pisat statii za javni mediumi !
Ич да не се чудиш дали може да има вакви гнаси како овој на сликава, тие се стари говна испарни мозоци,јас имав ај да речам не баш комшија,ама тука блиску до мене имаше вила, стар човек, имаше голема фамилија, средени со све тука во Македонија, со куки, добри работи во Скопје, вила во Охридско каква што може да се види само во Холивуд, немав некој големи контакти,ама еднаш не знам како дојде дома, просто бев шокиран,со какви симпатии зборуваше за Грција, а избеган во граганската војна,ми дојде да го земам на клоци и сурат појке да не му видам,ама ме фати срам ради годините па го баталив, како и да е, сите тие посебно постарите биле поодложени на туги влијанија и го примиле, исто тие како другите југоносталгичари, бугарофили или како овој гркофилов што го преставив,све зависи под какво влијание живеел, не мора да значи генерално ама ги има многу такви случаи. Ваквите случки ме потсетуваат на една прикаска за во Словенија кога Едвард Кардељ во тогашна Југославија го посетил некое словенско село и го прашувал старецот како му е поубаво сега во Југославија или во минатото под Австро- Унгарија, дијалогот бил слседниов:
Е:К : Како ти се допага нашава Југ....
олд ман: добро е ама во А -У поубаво ми беше
Е.К :Во А-У имаше ваква убава куќа ?
стар: не ама пак пуобаво ми беше
Е.К: ВО А-У имаше ваква убав двор ?
стар: не ама пак поубаво ми беше
Е.К: во А-У имаше ваква убава кола (мерцедес)
стар: не ама пак поубаво ми беше
Каредљ се налутил што човекот немал ништо од спомнатото во А-У ама на овој поубаво му било па го прашал Ако си ги немал сите овие работи како може да ти било поубаво, старецот одговорил : Е тогаш имав 18 години.
е да му ебам матер та младост чуда прави, лугето патат по младоста, ама го рефлектираат на друг начин, можда примеров не одговара на темава и некој други случки ама може да се поврзе, плус како некој што спомна типов на сликава бил Влав ( да не ме разберат Власиве погрешно) и не му е тешко да се реши на такви потези посебно кога јавно се знае дека голем дел од денешните грци се власи.