leandra
Модератор
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 23.641
- Поени од реакции
- 38.565
[MKD напиша:Scout]Според постот ги сфаќам твоите пожуди и потреби. Но,сепак размисли од овој агол:
- Што ако се деси двата столчиња да ги снема?
- Што ако на вториот си му само за забава?
- Што ако првиот сеуште ти значи а сеуште не си свесна околу тоа?
- Има уште многу WHAT IFs ама поентата е истата што ако не вреди?
Кажи ми како ќе успееш да се чувствуваш удобно , ако знаеш дека до пред два дена - месеца си се бакнувала со еден а веќе наредниот ден со друг? И на тој другиот му пружаш се она што си го имала со претходникот? Како би се чувствувал тој дечко со кој дотогаш си била во врска кога би дознал? А претходно сета дадена доверба / почит / разбирање каде исчезнув
и подоле во постот подобро објаснето кој е тој почетокleandra напиша:На почеток подобра варијанта би било на два стола да поседиш,да се договориш со себе си што сакаш,па да се одлучиш со кој ќе останеш.Не е фер кон двете други особи,но најсебичната варијанта најмногу би помогнала за себе.
leandra напиша:На самиот почеток на флерт и отворени знаци за нешто повеќе се појавуваат размислувањата дали да ја раскинеш постоечката,а се фаќаш себе си како мислиш на новата особа.Не би почнала ништо повеќе со новиот додека не раскинам со стариот(бакнеж,итн),но не би ни раскинала,зошто би била збунета за двајцата.Ова е себично,но секогаш самиот си најважен и гледаш да си среќен,па додека не сватам што сакам ниту раскинувам,ниту почнувам нова врска:smir:
Темата е поставена во смисла што кога ќе се појави друга особа во мислите која ви е забавна,а имате веќе врска.Нигде не е спомнат контакт со новата особа(бакнеж,допир,состанок и сл)
[MKD Scout напиша:Со твоето мислење се изиритирав и морав да пишам вака. ништо лично немам само се вклучувам во дискусија , а искрено ти посакувам да го смениш мислењето бидејки со тоа ми делуваш на Тинејџерка со недозреани мисли. Слично на брат ми што е во таков период сега...
Драг скаут,ова е само реалност која секој ја практикува,доколку врската не е она што треба,во спротивно не би ни се појавила трета личност.Ако се сите светци

едит
Да се разбереме подобро ќе поставам и пример
Ги читам твоите мислења и ми се допаѓаат,те уклучувам на мсн и разговараме два-три дена,во главата ми се појавуваш и ти,треба да му раскинам на дечкото според тебе вечерта кога ќе ми се појавиш во глава?