Што ако се појави подобра опција?

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.242
Поени од реакции
26.431
Во врска сте некое значително време и се оди нормално без некои поголеми потешкотии и проблеми освен некои нормални и ситни карактеристични за секоја врска. Случајно или намерно запознавате друга личност. При комуникацијата со таа личност откривате една или повеќе или сите од следниве работи: делите повеќе заеднички интереси, физички-сексуално ви е попривлечна, имате слични особини, комуникацијата ви се совпаѓа итн.... Почнува да се раѓа некој флерт, привлечност и отворени знаци. Под услов да не сте во некоја проблематична врска што би направиле? Дали ќе ја одберете втората личност незаејќи што би можела да донесе новава врска? Дали ќе останете на вашата стара врска што ви оди солидно? Или можеби ќе одберете да седите на две столчиња ризикувајќи ништо или се?

Ако врската ми е супер, како прво и најважно-не би продлабочувала комуникација со некој до степен да му ги знам повеќето интереси, вкус или слично, па уште да го имам „простудирано“ за да знам дали е мој тип или не.
Едноставно не гледам потреба од тоа.

Во ситуација ако сепак почесто комуницирам со некој, и ете сме на некој начин „компатибилни”, а знаејќи дека имам супер врска, таа комуникација ќе остане само на ниво на пријателство. И ништо повеќе.

Кој ќе ми гарантира дека новиот тип е навистина таков каков што се претставува?
Дека сака само да ме ќари или дека глуми?

Не би прокоцкала прекрасна врска за нешто што можеби ќе биде обична авантура.

E pa pravo da ti kazam ke sedam na dva stola i ke rizikuvam... ke si napraam mene da mi bide interesno sekao ke probam da ne ja popvredam nitu ednata nitu drugata strana a po nekoe vree koga ke sfatam so kogo mi e poprijatno ke si go napravam izborot... a kolku ke trae taa novo zapocnata ili stara vrska nema da zavisi samo od mene.

pa odredeno vreme ke si sedam na dve stolcinja... by the way sekoj shizik odi na rizik.... kaj sto ke mi se bendisuva poveke tamu ke si odam... a ako mene vrskata mi bila tolku "solidna" nema voopsto da sharam baram... stom sum se zagledala vo nekogo znaci i ne e tolku solidna

Скулгрл напиша:
Ако врската ми е супер, како прво и најважно-не би продлабочувала комуникација со некој до степен да му ги знам повеќето интереси, вкус или слично, па уште да го имам „простудирано“ за да знам дали е мој тип или не.
Едноставно не гледам потреба од тоа.

Во ситуација ако сепак почесто комуницирам со некој, и ете сме на некој начин „компатибилни”, а знаејќи дека имам супер врска, таа комуникација ќе остане само на ниво на пријателство. И ништо повеќе.

Кој ќе ми гарантира дека новиот тип е навистина таков каков што се претставува?
Дека сака само да ме ќари или дека глуми?

Не би прокоцкала прекрасна врска за нешто што можеби ќе биде обична авантура.

Сега немој да ме сфатиш погрешно. Кој ти гарантирал дека оној првиот на времето пред да започнете врска не ти глумел? Значи ти си одела тогаш на ризик и си добила. Друго што ако со вториот би се испоставило дека ќе имаш многу подобра врска отколку со првиот. Не држам став никаков само гласно размислувам/дебатирам.

Sussaro напиша:
Сега немој да ме сфатиш погрешно. Кој ти гарантирал дека оној првиот на времето пред да започнете врска не ти глумел? Значи ти си одела тогаш на ризик и си добила. Друго што ако со вториот би се испоставило дека ќе имаш многу подобра врска отколку со првиот. Не држам став никаков само гласно размислувам/дебатирам.
Нормално дека при оформување на нова врска постои ризик. Разликата е што за да влезам во таа врска, не сум морала да „напуштам“ некоја друга, стабилна (според твојот пример).

Ако сегашната врска ми функционира супер, би немало ни потреба да се прашувам дали ако влезам во врска со број 2 ќе ми биде подобро или не. Битно ми е супер во моментот, а не сум човек што би ризикувал.

Во краен случај, прво би раскинала со број 1, бидејќи ако размислувам за врска со број 2 значи дека првиот не го сакам повеќе. Тогаш би било бесмислено да продолжам. Не би седела на две столици.

Pa samo ke se soglasam so gore komentarite sto se, deka ako vrskata ti super nemas potraba od nekoja i misla da zapoznavas drugi. E sega veke ako doslo do toa, ja bi si ostanala so decko mi, zasto koj zne dali drugiov ke me saka kolku sto decko mi mene? Prvo bi posla na toj rizik, da go ispitam slucajot, da go zapoznaam onaka i da se potrudam da staneme drugari ako e mozno:) ama na kraj pak ke si ostanam so decko mi:)

ike dodadam deka sepk toa si zavisi i od samta vrska i kakov odnos imate so partnerot, kakov vi e karakteroti dali ste avanturist ili sakate stabilnost i smirenost.

Па ако имам стабилна врска и се е ок, се сакаме, се почитуваме нема да имам потреба да размислувам за втора опција:toe:
Друга е опцијата ако не ни иде па да му раскинам и да си продолжам понатаму...барем за мене...:smir:

Хмм... да си кажам од лично искуство...
Значи имав врска 5 месеци (не е кој знајт колку долго време ама ај) и супер ми беше се’ и воопшто не размислував на друг... ама во меѓувреме запознав друг со кој шо мноогу ни одеше муабетот, сфатив дека имаме неколку заеднички работи, заебанции,флерт ова-она и со тек на време чувствата кон првиот почнаа да избледуваат... нормално не беше само овој новиот причина за то туку и многу други работи... и продолживме со овој новиот да си комуницираме и полека чувствував дека со него ми е многу поубо, дека со него работите би биле многу поразлични отколку тогаш, едноставно чувствував пеперутки во стомакот со секоја помисла на него. Но мислев дека ќе ми помини то и останав во врска ама не било така како шо мислев. Подолго време си се измачував и не знаев шо да прам... од една страна го сакав дечко ми (или само мислев дека го сакам), а од друга страна не можев да престанам да мислам на тој новиот. Зато решив да се видам со него за да можам да си ги средам чувствата и мислите шо всушност испадна обратно-уште појќе се збунив. :nesum:
Ама еден ден ми прсна филмот, не можев да го поднесам тој притисок и раскинавме со дечкото (не беше тој новиот причина за то... ама дојде како капак на се’). И значи раскинавме со дечкото и продолжив да се гледам со другиот иако знаев дека многу работи нема да бидат така како шо сакам... ама сепак ризикував... а зошто ни сама не знам... најверојатно зато шо потсвесно сакав да бидам со овој другиов иако не сакав да си го признам то или можда ми дојде како утеха за то шо последниот месец врската и не беше ми толку сјајна :toe:

Не би одела на втората опција.
Кога сум во врска, тогаш сум внесена во неа целосно, вистински, со безрезервна доверба во оној што го сакам, секогаш. Во спротивно, тоа не би била (моја)та врска. Од оваа причина, оној со кој сум делела се` некое значително време, во ниту еден случај не заслужува такво нешто од моја страна, а второ, несфатливо ми е како тоа би можела оној што вистински го сакам, да го заменам за некој што што туку сум го запознала и ми се видел интересен.
Ова го тврдам бидејќи до сега не ми се случило ништо слично, ама еве само хипотетички кажано...
И кога би се појавил таков, што би ме натерал само да размислувам за него како за можен дечко, некој што ме привлекува повеќе од оној со кој имам стабилна врска, би размислила што точно сакам.
Ако веќе решам да ризикувам и да бидам со вториот, тогаш прво ќе расчистам со претходниот, зашто најмалку што можам е да му кажам отворено во лице и да бидам коректна наместо позади негов грб да си играм играчки.
Двајцата одеднаш... Не доаѓа предвид.

Cej malce...jas na rabotava gleam u stilu...imash vrska, i ide neshto bolje...
Da rezumiram malce...Ako vekje ide neshto bolje, ondak prvoto ne go bivalo na nekoj nacin...a so samiot zbor "podobro" znaci prvoto gubi vo vrednost...

Ne mi e logicki zashto bi ostanal na prvoto? Ne mi bilo interesno, pa se pojavilo vtorot...a i ispadnalo deka e podobro...

Ако не оди врската тогаш ги приметваш опците , иначе love is blinde.
И секако дека ако не ја бива , ај кип мај дор опен.

Знаете како е..
Ке метафразирам со приказната за една мачка.
Фатила Лисицата глувче кое било слабо и немала да се најаде со тоа.
Одеднаш видела една Птица убава на Гранка и помислила. Ќе ја фатам птицата и ке си ја изедам и ке се најадам..
Но кога тргнала во поход по птицата откако го пуштила глувчето - Птицата си одлетала и лисицата останала Гладна..
Значи одовде потекнува подобро врапче во рака отколку Гулаб на гранка.

А да се навратам овде - ако ми е битна таа со која сум во врска , доколку имам развиено чувства кон таа особа со која сум во врска , доколку Ја сакам таа особа , не верувам дека толку лесно ке и се предадам на Алчноста или на Пожудата да отидам да ризикувам функционална врска за што? за страв дека ке останам сам еден ден? без двете „опции”?
Сфатете,не вреди да фрлате во вода една врска (освен ако не се тука останати фактори кои што секогаш влијаат лошо)..
Хипотетички зборено..
Некој период сте во влошени односи со сегашната девојка.
Наместо да се потрудиме да ги решиме проблемите на сите нас ни е полесно да отидеме со друга полесна опција..која додека не сте во врска со таа втората сте слободни , не сте „ограничени” - не мора да и се јавите насабајле кога сте станале или да и се јавите каде сте излезени или слично..Потсвесно почнувате да се убедувате дека втората опција е подобра.. но доколку не размислите..доколку не се навратите на моментите со првата кои ви поминале прекрасно.. Ќе изгубите многу повеке од одошто мислите..
А знаете и сами дека доколку почнете со втората Опција врска..после некое време таа пак ке се сведе на истото.. караници зошто ти бил исклучен телефонот толку - и толку време.. овој/оваа ти се пушта .. кај си да ми се јавиш цел ден и тн..
и сега? што?

Па пред се треба да се размисли добро. Ако сакаш само провод со онај вториот, не вреди да се ризикува врската за таква работа. Ако си веке за нешто сериозно, еднаш треба да ги средиш сметките со онај првиот па да видиш дали сакаш да имаш нешто со вториот.... Да не останиш на крај со прстот во уста!

Факт е дека неможе кај никого да се развијат било какви чувства за друг, доколку навистина сака и има добра и подолга врска. Така да, секој нареден одговор би бил што би правела доколку врската ми се "ниша", а запознавам некој подобар дечко со кој повеќе ми оди муабет, повеќе заеднички интереси итн ... тогаш е јасно дека после некое време поминато во измачување би се одлучила за новиот, откако би прекинала со моменталниот дечко.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom