Школски глупости

• Креатор на темата Креатор на темата simona_ragazza
  • Време на започнување Време на започнување
На час по македонски јасзик наставничката ни рече да кажуваме вицеви. Јас реков: Наставничке може да кажам јас? Наставничката:Ајде да чујам!! Јас:Си биле тројца и Умреле!!:pos2::pos2::pos2:Се згазија од смеење!!

Ај да раскажам некои од моите бисери во школото ............

Ни дават свидетелства за крај година и од сите 31 ученик, имаше 26 одлични, 4 многу добри, и само јас бев добар со 3.
И ни дава класната свидетелствата и стигнува до мене и вика .... Абе Димитар како не ти е срам сите поминаа со 4 и 5 а само ти со 3 и тоа едвај ?

И јас на цел глас ..... Е ШО ПА МОРА ДА СУМ ЈАС КАКО СИТЕ ? ЈАС СУМ ПОСЕБЕН.:pos:

Друга случка имаме час по историја. Први час, прва смена сите поспани. И другарот до мене си спие на масата и професорот го станува да одговара а баш имавме нешто за религија учење. И овој станува поспан и следува следната конверзација ....

Професорот - Ајде Ѓорги дефинири ми го господ ?
Ѓорги - Жити се како да дефинирам нешто шо не постои ? :pos:

Трета случка .....

Последен час втора смена. Седеме со другарот во последна клупа и со душа чекаме да ѕвоне да си одиме, и така зазборени професорот не испади од час и вика ајде последна клупа надвор.
И јас и другарот комотно ја дигаме клупата и ја извадивме надвор. :pos::pos:

Четврта случка ......

Другарот имаше дездоранс во чантата и почна да се прска на сред час да се лигави. И јас вадам упаљач и го ставам пред хамерот и овој прска и го запаливме хамерот на сред час а професорката урлаше да бара кофа вода ...:pos2:

Ај другпат повеќе ....... одам да гледам Барса сеа. :vozbud:

Прво
На класен час професоров гледа нешо оцени, ние сите се шетаме и идам јас кај класниот, го зимам дневникот и на еден отпишан ученик му пишувам 3 кеца! Леле класниот ко зема да ми кака, нешо као татко ти да дојде, ово оно! И после седам дома се јавува класниот кај татко ми и му кажува! Завршуваат, татко ми спушта телефон и почнува да се смее! После утредента дојде у школо ми пишаа два укори и то!
Второ
Седиме на биологија и влага една родителка и вика
род. се извинувам дали би биле љубезни да излезете малце (и вика на професорката)
проф. Не, гледате дека има час!
род. (одеднаш почнува) Ма како не ви е срам! Вие и вашето џелатско однесување одма да излезете надвор!
проф. го лупа дневникот и излага и почнуваат да се караат

а јас за тоа време со уше еден другар бевме до кај неа у кола да земеме нешо, и кога и ја фативме колата! 20 пати го лупнавме гепекот, ја тресевме, и ја издишав малце гумата...

трето
Копиљ мал, 3то оделение, нешто ми рече наставничкава и јас после часови идам и и ги издушувам сите 4 гуми!

леле немате поим колку се изнасмеав читајќи ги вашите случки....ама чекајте и јас да ви кажам некоа..

Одевме на екскурзија во Крива Паланка и требаше да одеме во некој манастир и отидовме шо отидовме и после назад класниот зборуваше безобразни прикаски и ни зборуваше за неговите глупости во војска кога служел :pos2:

На истата екскурзија отидовме со децата да се мочаме во така недограден паркинг плац и се мочаме и каа вака едно бело југо а внатре момче и девојче како се сексат :sekss: па после му го :pusk:...Тогаш ни беше празник на очите :icon_eek:. И после сите дојдоа и видоа а парот одма почна да се облекува...Најјако беше! После наредната ден праевме состав по македонски за екскурзијата и тогаш наставничката вика: Во составот напишете како сте ја поминале последната екскурзија ама да го скокнете оној МРСЕН дел :pos2:

Професорката: Значи, кој ќе оди на екскурзија нека крени два прста.
Една забегана школска: Ееее арно ме потсетивте, ми се моча. :kesa:

П.С Еве финта за да скрените пажња и да се исцапате од смеење. Коче биди штама на час, станете и на цел глас издерете се: ДОБРО КОЈА БУДАЛА ГО КЛАДЕ ТОПЧЕТО НА НЕОНКИ?! Сите ко избезумени че се пулат, вклучувајќи го професоро! :pos:

Nekoi od niv....
1.Gubevme 4as i so upajla4 i sprej se brkavme niz u4ilnica...
2.Na site profesori im pravam rok4inja,pa koa site im se smejat u faca ovie se 4udat...
3.Profesorka po likovno kreva u4enik koj zboruvashe na 4as,i taa samo primeri dava(i smeski),i go prasuva:
profesorkata:Vo vojna,ti do tebe ja imash devojkata koja najvishe na svet ja sakash,i nekoj so oruzje odi nakaj devvojkata da ja probodi,i ti shto kje napravish...
Ivan:kje se trgnam na strana(site se kezat)
Profesorkata:ali ti ja sakash mnogu,sho ponatamu posle nejzinata smrt kje napravish...
Ivan:kje najdam druga.....
4.Na profesorka i vperiv sreden prst u faca bidejki me zapisha za otsuten iako bev prisuten,a bev miren,i otkako i kazav da me izbrishe mi odgovori deka ne i bilo gajle...
5.Profesorka po biologija go prasuva eden u4enik:
Profesorkata:Ti so shto disish
Goran4o:(nesiguren)paaa so beli drobovi
Profesorkata:Sigurno?(go zaebava)
Goran4o:ustvari ne....so crni drobovi diseme
6.Isto so goran4o....
Profesorkata:isko4i i pokazi ni kaj e avstralija na karta
Goran4o:(iska4a) i vperuva nakaj azija
Profesorkata:Goran bez seguvanje,pokazi kade e avstralija(iznervirana)
Goran4o:vperuva nakaj afrika
Smesnoto:go ostai na polaganje
7.Profesorkata:Aleksandar gledaj vo tabla ne niz prozor
Ja:dobro profesorke
Profesorkata:shto gledash tolku
Ja:ververi4ka
Profesorkata:kade e da ja vidam?
Ja:Neam veze

Aj dosta se....sleden pat poishe....

Имам многу ама не ми текнуват во моментов.:pos2::pos2:

Па, во моментов ми текнува кога еден ученик од село што беше, донесе во класот полно ќесе цреши или вишни, не сум сигурна, и цел клас на одмор јадеше.:)

Се сеќавам исто така кога едно дете од друг клас донело ајвар во школо, и на големиот одмор си постелиле на клупа и јаделе исто како да се дома.Само што, кратко им траеше задоволството затоа што дежурниот професор ги виде и ни ајвар ни леб не се виде после.:)

Па, во моментов ми текнува кога еден ученик од село што беше, донесе во класот полно ќесе цреши или вишни, не сум сигурна, и цел клас на одмор јадеше.:)

Се сеќавам исто така кога едно дете од друг клас донело ајвар во школо, и на големиот одмор си постелиле на клупа и јаделе исто како да се дома.Само што, кратко им траеше задоволството затоа што дежурниот професор ги виде и ни ајвар ни леб не се виде после.:)
За Каракаљашо ли кажуваш :wink::wink:

леле немате поим колку се изнасмеав читајќи ги вашите случки....ама чекајте и јас да ви кажам некоа..

Одевме на екскурзија во Крива Паланка и требаше да одеме во некој манастир и отидовме шо отидовме и после назад класниот зборуваше безобразни прикаски и ни зборуваше за неговите глупости во војска кога служел :pos2:

На истата екскурзија отидовме со децата да се мочаме во така недограден паркинг плац и се мочаме и каа вака едно бело југо а внатре момче и девојче како се сексат :sekss: па после му го :pusk:...Тогаш ни беше празник на очите :icon_eek:. И после сите дојдоа и видоа а парот одма почна да се облекува...Најјако беше! После наредната ден праевме состав по македонски за екскурзијата и тогаш наставничката вика: Во составот напишете како сте ја поминале последната екскурзија ама да го скокнете оној МРСЕН дел :pos2:

Го памтам тоа ... Заедно бевме :pos2::pos2::pos2:

Некоj си состав требало детто (не го кажувам) да прочите, и си станува: „Овоj состав коj е напишан од македонскиот автор Чоле Кашуле..“ и таканатамо тии работи.. :)

Класен ми беше ного добар човек ама как свире само на гитара.....

А мислам дека он беше фатил некој со вино а Ацо Тасев ги беше фатил тии со ајверо

Да.:)

Класен ми беше ного добар човек ама как свире само на гитара.....

А мислам дека он беше фатил некој со вино а Ацо Тасев ги беше фатил тии со ајверо

Грешка си.:)
Аман бе, и со вино ли некој се фатиле? Не знам за тоа.

А инаку, кога сме веќе кај школски глупости и кај Ацо Тасев, да спомнам дека еднаш додека предаваше, јас и другарка ми што седеше до мене, не можевме да престанеме да се смееме, а не опомени околу 2-3 пати, но ние никако да престанеме и затоа не извади на табла.Ама џабе беше, ние уште повеќе се изнасмеевме висејќи пред табла и пред сите деца.:) Среќа што заѕвони ѕвончето зашто го зеде дневникот да не испрашува, па на крај само ни ги искуба ушињата.:jaj::pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom