Кога и како почнавте да слушате метал? :)

• Креатор на темата Креатор на темата Damien
  • Време на започнување Време на започнување
Па како што спомна некој член погоре, ме мрзи да се навраќам, моите родители воопшто не слушале метал. Како прво слушав рап, Сајпрес Хил, и тако даље. И Сајпрес Хил имаат еден албум со метал-рап музика. Ми се засвиѓа. А пред тоа мислев овие металциве се будали, нездрави. Еве сега и јас сум еден од нив. Сега слушам повеќе индустријален метал, Static-X поточно, но и Disturbed, Iron Maiden, Slipknot, и тако даље.

:)

Еден другар ми пушти една песна од S.O.A.D. и после некое време Металика ... нормално. Металика не ми се свиѓаа, и ден денес не ми се свиѓаат баш, незнам зашо сите почнуваат со тој бенд. Мислам дека е името, попросто амин. И така, бев седмо или осмо, и со другарчето се дивевме на S.O.A.D. ... The End

Почнав да слушам во почетокот на 8мо одделение (пред 2 години). Дотогаш ги слушав Green Day, и кога случајно видов како праат cover на Iron Man, побарав на интернет, и оп ете ги Black Sabbath. Од тогаш полека престанував да ги слушам Green Day и еве денес само метал слушам. Сум се ограничил до крај, и кога несакајќи ке слушнам нешто друго се осеќам како предавник :D

Негде во прва година средно, али не слушам метал многу повише рок сакам:)

Шесто-седмо, кога илуминатите го измислија интернетот. Од второ одделение(веројатно) имав слушано САФ, Чиста, Еминем и Cypress Hill (Имаше еден комшија кај мене со маица еминем(со некој волк) и го замарав да ми каже што е тоа. Ми ги даде eminem show и MM LP и после ми кажа кај од пазар да купувам цедиња од каде што ги набавив другиве). Неколку години покасно, ги начекав Linkin Park со Jay Z(ми ја пратија на екскурзија во Ваташа во петто Numb(encore) на k500-ката) и ми се засвиѓаа албумите meteora и hybrid theory. И тогаш, кога ми купија тато и мама dial-up интермец во шесто ги најдов Slipknot. Така заслушав.

Во трето одделение (1998/99) ја имав Кармагедон 2, а таму имаше некоја музика шо многу ми се допаѓаше, и кога дојде еден 15 години постар братучед (закоравен металец и до ден-денес, само со изгледот не е веќе) ми кажа дека тоа е Ајрон Мејден, и така се почна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom