Макро фотографија

• Креатор на темата Креатор на темата Точкест
  • Време на започнување Време на започнување
Денеска. :)
84167071.jpg

84167036.jpg

84167115.jpg

84166941.jpg

Една напомена, макро фотографија е фотографија каде сликаното е поголемо на слика од колку во природа. Обично се сликани од екстремна близина. Од горе поставените фотографии ретко која е вистинско макро

Немам ич познавање во фотоапарати, техники на сликање, па и моево нискобуџетно апаратче не е дека најдобро го владеам (Canon PowerShot A2300), а да не зборувам тек за фотошоп итн :) :) :)
Бетер од аматер ако има, тука сум. Затоа бидете нежни :pipi:

Три скоро исти слики, не се ,,пипнати,, како што излегоа од апаратче така.
IMG_3640.JPG

На вторава морав да и менувам големина (што значи и квалитетот и е почкљ) оргиналната е 2.5мб, оваа е нешто помалку од 1.
IMG_3644edit.jpg

Оваа исто така е намалувана, од 3.5 на помалку од 1.

IMG_3645edit.jpg

И за крај, благодарност до белата рада што стрпливо позираше :)

За прв пат ја приметив темава,и ми дојде интересна. па решив да се испробам и јас.
Цвеќето е направено пред некоја недела, без да знам за макрово, а другите две денес.
Знам дека не сум баш нај, нај, али важно пробав
Cveke.JPG
Cigari.JPG
Penkalo.JPG

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom