Фан Клуб: Победа - Прилеп

• Креатор на темата Креатор на темата sonne
  • Време на започнување Време на започнување
Шо се случува во клубов, има некој инфо?
Ништо мртва точка, нема пари, не се тренира. Ко шо пиша Мартин Се собира за на утакмица само, а сега со паузава 3 недели матер че ни се еби ако не му да пари во меџувреме.

Последно уредено:
Шо се случува во клубов, има некој инфо?
штрајкува не тренира само на утакмици се собира гешо треба да си замини и да го зеѓа клубо здрави лујџе оти не му дава никој пари на гешо и жабата една плата имале земено од јуни наваму засрамота се

Kako Pobeda ne e sopstvenost na opstinata???cija e togas? Sekoj si ja prefrla vinata…

Пред избори силна и европска Победа, после не е наша надлежност. Па и не треба да биди, никогаш спортот да не зависи од политиката ама во случајов општината мора да бара решение. Нека го земат привремено и нека бараат приватник да го земи. Кај нас е проблемот и кога ќе се најде таква будала пак не му го даваат клубот, тогаш тие се надлежни.

Ima interesna objava kaj Zabata na facebook za ona so go pustiv pogore. Dosta interesni komentari od koi bi izdvoil deka
-prilepska pivara go prekinala sponzorstvoto srede sezona ne dava ni denar sega(ova e ogromna sramota, treba bojkot site!!!)
-i tie malce pari so se odat za pokrivanje na stari borcoj od vreme na irena i megle. Dosega smetkata bila nekolku pati blokirana od razni firmi
-parite za Pobeda opstinata gi otkazala zaradi visokata struja na cenata, bruki!!
-se raboti domajcinski bez zemanje na denar od klubo i sekoj koj se somneva vo to slobodno e pokanet na uvid vo klub site dokumenti bi bile javno daeni na uvid

Како и со се останато во државава е истио муабет, не сме ние криви оти е вака, туку тие пред нас правеја глупости итн итн. Можеби е стварно како шо велат, не велам не ама преку кур ми дојдоја истите муабети секоја година. Абе од ко знам за Победа е истото моли се да помини година, де не се дава плати, де некој украл зел. Цел живот во истото ни помина, пуста надеж дека ќе биди подобро, лажни ветувања еве спонзори само шо не се дојдени, чекај до зимо, чекај да влезиме прва лига, чекај да опстаниме.

А ако е вистина муабетот за Пиварница, тогаш немам коментар. Абе дали в гроб ќе ги носа тие пари се да му изнаебам, и самите не зна колку милиони евра има и то сето спечалено од наш народ овде што работи кој сака да гледа силна Победа. Општествена одговорност НУЛА! Малиов Самарџија ич кур не го боли за Победа, 3% да ја сакаше како татко му уште в година за титула ќе се боревме.
Криво ми е за Кирца татко му, болен беше за Победа буквално болен. Уште думам пред 4 5 години еднаш муабет праевме, рече иако сум стар сакам сериозно во Победа да влезам ама услов е стадион да имаме Прилеп. Целосен план имаше како да биди, буџет за старт беше планиран 1.500.000€, а тренер требаше да биди Хаџиевски. Еве лани добивме стадион ама човекот си умре за жал не дочека, а син му ич не му е гајле.

Сезонава требаше Никшичко Пиво да ни биди спонзор, даваја 35.000€ годишно за напред на дресојте ама не пуштија од Прилепска. Како смеј да се рекламира то пиво, мора нашето да биди. Ајде да бидат фер нашиве, утре да се има лице да се побара нешто фазла од нив прифатија да е така. И за сега сред сезона куро да ни го кла. Лигушковци гнасни.

Единствена почит за Мермерен имам, да не се тие немаше ни Победа да постој, а ни ракометот. Другото сето е гола вода и си гледаат за свој џеб.

Последно уредено:
Па да му ебам мајката , не е до толку отепан Прилеп со фирмиве за да не можи некоја од нив да дава по 200.000 - 300.000 евра годишно за Победа , без разлика дали е Пиварница , Витаминка , Мермерен или некоја друга од големиве фирми . Малку се 300.000 за клуб од прва лига ама од муабетиве шо ги прајте последниве години изгледа ни третина од тие пари не влегуваат во Победа . Како и да е тие пари се маде голо за фирмиве шо ги наброив ( а сигурно има уште некоја таква во Прилеп ) . Башка шо можи да има и некој помал спонзор како шо е тој шо го кажа Riki94 . Ете ако предходно стадионот беше лош ( иако по мое и предходно беше во топ 5 стадиони во Македонија ) , сега е многу подобрен така што неможи тоа да е причина за немање интререс кај спонзорите . Во секој случај алал да им е на фудбалерите шо и покрај ваквата ситуација и понатаму играат . Се сеќавам на времето ко игравме со Перуџа во Прилеп , 15.000 народ народ имаше на стадион и изигравме машки против калчолигаш ( можеше и да тепаме а заврши 0:0 ) . Oва го велам само како пример за тоа која беше Победа и каде сме сега . Срамота е Прилеп да нема барем стабилен прволигаш . Истото важи и за Битола ама тоа е друг муабет .

10ту ден во победа фудбалерите уште не тренира прв пат од кога ја пратам победа ова се случува арам да му е на сите што се во клубот

10ту ден во победа фудбалерите уште не тренира прв пат од кога ја пратам победа ова се случува арам да му е на сите што се во клубот
Uste ne se trenira?? Bas ko ni ideja Skopje i Skupi doma morase ova upm se ispod 4 boda e loso od ovie dva meca ama so ovie okolnosti i 1 premija izgleda ce bidi

Денеска на седница на општина се спомна Победа и Борче рече дека ќе се одвојат со новиов буџет многу поголеми средства од смешните сегашни 15.000€.

Денеска на седница на општина се спомна Победа и Борче рече дека ќе се одвојат со новиов буџет многу поголеми средства од смешните сегашни 15.000€.
денеска на тренинг било тензично играчите одбиле пак да тренираат па имало закани од гешо дека ќе ги суспендира сите

денеска на тренинг било тензично играчите одбиле пак да тренираат па имало закани од гешо дека ќе ги суспендира сите
Цццц и после тој да не игра од пензија да не се врати, абе оди наместо да си заминат сите комплет управа, тој ќе ги суспендирал играчите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom