Тестирање на познавање околу мобилната технологија

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување
па видете вака, алкател 300, 301, 302, 500 и 501 се излезени во ист време, т.е. нема и енкоја многу голема разлика мегу нив два, исти дисплеи, иста големина само мала разлика во дугмињата и мислам 501 дека има капаче а 500 нема или обратно беше... но во секој случај ако глеаме прецизно дури и на месеци Алкател 301,302 е излезен два месеци пред 501.

Кој е првиот мобилен со кој можат да се снимаат клипчиња (доста популарно меѓу средношколције денес , иако целата идеја тука во македонија ја почна еден мој другар од карев ама со дигитален апарат и тоа пред 4-5 години.

Bacillus gagous напиша:
Кој е првиот мобилен со кој можат да се снимаат клипчиња (доста популарно меѓу средношколције денес , иако целата идеја тука во македонија ја почна еден мој другар од карев ама со дигитален апарат и тоа пред 4-5 години.

Нокиа 7650 ако се надогради преку оперативниот систем апликација за видео, а што има вградено фабрички тогаш е 3650.

чекај ја мислам дека и без да го надоградиш 7650 имаше опција снимање!

BEZSTRASNIOT напиша:
чекај ја мислам дека и без да го надоградиш 7650 имаше опција снимање!
не нема, има само камера за сликање, видео подршка нема тој телефон.

ај сеа ја да прашам нешто.

кој е прв мобилен кој има вградено ГПС.

не ви текнува или??? ај ке ви помогнам малце, произведен 1999 година и е еден од најголемите телефони од 2генерација.

мислам дека е Benefon ESC
benefon_esc.jpg

точно, глеам некако многу слабо поставувате прашања, па би ве замолил тие што одговараат да постават макар да е и банално глупо сепак е потребно за информации ок? еве пример јас со мобилни се бавам од 1995 а не сум знаел дека прв телефон со Јава бил Сименс СЛ45, благодарение на темава тоа го дознав.

ајт сеа прв телефон со целосна кверти тастатура... кој е а??а???

9000 да не е првиот телефон со цела кверти тастатура?

да.
а на која нокиа и пишува дека има 1.3 мегапикселна камера, а уствари е ВГА со егзистенција!?

епа ајде побарајте ги сите нокии што искочиле последниве 2 години со 1.3 мегапикселна камера и кој ви изгледа најсомнително!

ајде бе луге! 6230и е со егзистенција.

него ајде најдете ми кои 2/3 модели на сони ериксони ја имаат направено истата превара со камерата?

а да не знае некој кој е прв мобилен телефон со Ксенон блиц што има опција за камерата?

Necrophilia напиша:
6230и е со егзистенција.
Мислам дека сакаш да кажеш екстраполација (софтверско „растегнување“ на сликата). Ама не ми се верува дека 6230i има екстраполација (барем немам досега сретнато да пишува така на интернет. Знам дека SE K700i имаше VGA екстраполирана во 1MPix, а сега последно што имам сретнато ми се чини K510 или така нешто имаше 1.3 MPix екстраполирани (ама не сум сигурен, можеби не)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom