Тестирање на познавање околу мобилната технологија

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување
Ај прашање за стручњациве.
Кој е првиот tri-band мобилен.

неможам да кажам со точност но еве моја претпоставка.

Моторола Тајмпорт имам една таква тука од 2000 година мислам дека е...

а кој е прв мобилен телефон, значи мобилен телефон не е пда или палм кој работи на оперативен систем - Линукс, или девојка ми што би рекла Линекс. :toe:

Samsung SCH-i519, до сеа не гуглав ама за ова чисто ме интересираше па морав да погуглам, па ако е точно кажи ми!! иначе објавен е декември 2003 год.

samsungSCH-i519.jpg

изгледа вака!

Или ако не е тој да не е некој од motorola rokr програмата?

off topic
Necrophilia напиша:
Линукс, или девојка ми што би рекла Линекс. :toe:

:hahi::hahi::hahi::hahi::hahi::hahi::hahi::hahi::hahi::hahi::hahi::hahi::hahi::hahi::hahi::hahi::hahi::hahi:

еми моторола е, ама не е ниту од рокр програмата т.е. фамилијата.

па не би знаел чим е таква работата!! СЕ ПРЕДАВАМ!!!:)
btw, necro шо е со сликичкава шо ти стои?:)

која сликичка? тоа со ај лав ју? - е тоа дека сум заљубен сеуште.

ај сеа на темава да се вратиме!

прв телефон со линукс, линкес или тинекс е моторола А780 2004 година.
http://www.gsmarena.com/motorola_a780-855.php

moa780_00.jpg

Епа ајде следно прашање поставувајте мене не ми текнува сеа!!

ок, сигурен си дека сакаш??? хихихии..

Наброј ми минимум 4 телефони кои немаат вградено вибрација ама имаат опција да се стави батерија со вибрации.

хмммммм, па најверојатно после ова нема да сакам више:)
не кажувај сеа ти, да видиме дали има некој друг шо можда знае па после ќе кажеш а може у меѓувреме и ја ќе дознаам!

глеј да дознаеш, оти јас дознав дека многу членови што одговараат ги бараат одговорите преку гсм арена или википедија, за ова нема ништо на википедија! ве уверувам!

Ништо од бизнисот цел нет го свртев неможам да најдам и крај.........
вака се нервирам,ама ај:)

Лесно е бе ова :) Philips Genie db, Nokia 3210, 5110, 8110(бананата), Alcatel View...

Ајде едно прашање и од мене: кој е првиот телефон со дисплеј кај кој се прикажуваат на црна позадина бели(светло сини) симболи.:vozbud:

lexmark напиша:
Лесно е бе ова :) Philips Genie db, Nokia 3210, 5110, 8110(бананата), Alcatel View...

ноуп, 3210 никогаш немала батерии со вибрации, туку имала можност хардверски да се надоградат ама сепак не е преку батеријата.

Еве кои уште ти фалеа. 6110, 6150, 6130, 7110 Сименс Ѕ10, Сименс Ѕ10Актив, Сименс Ѕ8 и Сименс Ѕ6.

Necrophilia напиша:
ноуп, 3210 никогаш немала батерии со вибрации, туку имала можност хардверски да се надоградат ама сепак не е преку батеријата.

Еве кои уште ти фалеа. 6110, 6150, 6130, 7110 Сименс Ѕ10, Сименс Ѕ10Актив, Сименс Ѕ8 и Сименс Ѕ6.

Види провери уште еднаш за 3210 оти секаде во спецификации за него пиши дека вибрациите му се во батеријата, покрај можноста за ставање на моторче под антената. :) А ти бараше да се набојат најмалку 4(јас ставив 5 модели) а не сите. :helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom