Тестирање на познавање околу мобилната технологија

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување
Dzish напиша:
Офф топик : Некро ова ти се на сликата со фризурчето?? :)
Офф топик: пред 5 месеци.

Bacillus gagous напиша:
Премногу бараш брат тоа може да го знаат само тие што расклопувале мобилни односно на форумов ми се чини само ти, јас би поставил прашање кој е првиот мобилен со Bluetooth
Ериксон Т39

п.с. а не барам многу, нема потреба некој да отвара за да знае дали има флет или не... доволно е да знае дека тоа е моторола Микро Так и дека има капаче, на капачето има микрофон а микрофонот е на флет.

Dzish напиша:
А ериксон т 29... И тој имаше капаче со микрофон (ама тој да не е постар). Имаше еден другар таков ама многу се кинеа жичките...

збориме за прв со флет или прв со блутут????

Ајде пак : кој е првиот мобилен со Symbian OS?

Не, Ericsson R380.

Па после него веднаш Nokia 9210 Communicator, па 7650...

Првиот телефон со Јava апликации?

Acid напиша:
Не, Ericsson R380.

Па после него веднаш Nokia 9210 Communicator, па 7650...

Првиот телефон со Јava апликации?

е тука морам да прифатам пораз - Не знам.

ама затоа ке реплицирам на секој неточен одговор.
Иначе Т68 и 3510 се мислам дали е некој мегу нив, и дали воопшто треба да има колор екран за подршка на јава или не???

Кој е првиот телефон со LiIon батерија?:vozbud:

Малку техничка помош.
Првата Литиум-Јонска (Li-Ion) батерија е произведена во 1990 - или 1991 година..
За разлика од Никеловата (NiMh) литиумската батерија тежи помалку (околу 20 - 30% помалку), поспоро се троши со што на корисниците на мобилни телефони и повеке од добра е за тоа време
Првиот телефон со литиум јонска батерија е мислам Сониериксон - 318 .. или подоцнежните следбеници

Ама сеа малце со глупи прашања почнавте,од кај да знае сеа обичен чоек кој телефон имал li-ion батерија мислам.....................

BEZSTRASNIOT напиша:
Ама сеа малце со глупи прашања почнавте,од кај да знае сеа обичен чоек кој телефон имал li-ion батерија мислам.....................

Епа обичен човек повеќе би знаел за батеријата отколку за JAVA или WAP:baeh:

lexmark напиша:
Епа обичен човек повеќе би знаел за батеријата отколку за JAVA или WAP:baeh:

колку не!!! ја искрено сум имал до сеа сигурно 30тина телефони (не сеа дека се фалам туку едноставно со тоа сум опседнат) и да ти кажам искрено не сум ни помислил да видам со батерија има некој од нив, а додека wap или java е опција во телефонот која со ме интересира!!! така да ја се кладам дека 95% од народов не глеа каква батерија има неговиот мобилен телефон:baeh: :baeh:

Јас секогаш гледам каква батерија имам и најпрвин секогаш ги гледам техничките карактеристики .. фирмвер , облик , издржливост , каква батерија , времетраење на батеријата..
тоа повеке би ми значело и би ми ги оправдале парите а не дали телефонот ми имал можност за мп3 или да слика со 23498345345 пиксели зум 28пати!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom