Тестирање на познавање околу мобилната технологија

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување
Еве листа на Сони Ериксони кои имаат 3.15МП камера
K790
K810
P1

А сега прашање:
Кој е првиот телефон со џојстик?

со ваков џоистик
sony_ericsson_t68i_15.jpg
тогаш е Ericsson T68

а кој е првиот мобилен со вградена камера???

7650? mislam

Точно!!!
Сеа ја едно Кој е првиот телефон без антена?

Нокиа некој од постарите..не ми текнува моделот..

мислиш на 3210
no3210_00.jpg

и ја така мислам ама не сум сигурен?
другите шо викате?

Точно!Нокиа 3210 е првиот телефон без надворешна(externe) антена, а воедно и еден од омилените мој(меѓу првите)телефончиња:nejnej:

Ај едно и од мене прашање:hoho:

Кој е првиот WAP телефон?

нокиа од 6 серијата..6610 ..60 нешо не ми текнува..

pomos? znam deka imase 3330 100% wap a za pred nego nekoj?
svarno neznam

Наташа напиша:
Точно!Нокиа 3210 е првиот телефон без надворешна(externe) антена, а воедно и еден од омилените мој(меѓу првите)телефончиња:nejnej:
не е точно, Хагенук Х1 е првиот телефон со вградена антена.
dsc00031gi8.jpg

и тоа бо 1997 година излезе моделов.

а 3210 е од 1999 година. Иначе моделов т.е.фирмава после тоа се преименува во Тошиба или Тошиба ја купи и телефонов што го држам в рака кај постарите мобиларџии е попознат како тошиба х1

BEZSTRASNIOT напиша:
pomos? znam deka imase 3330 100% wap a za pred nego nekoj?
svarno neznam
Пред 3330 вап имаше и 9110,9210,9210и,7110,6210,6310 и 6310и, кои воедно искочија сите три едно по друго.

а прв општо што имаше вап а никој не му ја знаеше функцијата е 9110 нокиа бо 1998 година искочен како првиот телефон од паметната генерација во доста мал број ширум европа, јас до сеа само 2 вакви имам видено.

no9110_00.jpg

може сеа јас да постаам???

Кој е првиот мобилен телефон со флет кабел.
Се разбира прашањево не е кој е првиот мобилен што паднал од небо со флет кабел туку и доста познат кај нас...

Necrophilia напиша:
може сеа јас да постаам???

Кој е првиот мобилен телефон со флет кабел.
Се разбира прашањево не е кој е првиот мобилен што паднал од небо со флет кабел туку и доста познат кај нас...

Премногу бараш брат тоа може да го знаат само тие што расклопувале мобилни односно на форумов ми се чини само ти, јас би поставил прашање кој е првиот мобилен со Bluetooth

Bacillus gagous напиша:
Премногу бараш брат тоа може да го знаат само тие што расклопувале мобилни односно на форумов ми се чини само ти, јас би поставил прашање кој е првиот мобилен со Bluetooth
Одма ке ти кажам блутут мислам дека е производ на моторола. Така да некој од овие модели.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom