Windows XP vs. Windows VISTA

• Креатор на темата Креатор на темата Cyber lord
  • Време на започнување Време на започнување
Neznam zaso na vistava Canter ne mi igra mi vika deka moram vo Software (renderiranje) zaso e taka POJMA neam ako moze nekoj da mi pomoze ok IAM CPU 3ghz 1mb L1 cash 512 mb ddr ram 120 gb HARD i to e to pa sea

Vidi dali ti e instalaciono CD-to ili samo RAR self-extractor. Treba od samoto CD da se instalira STEAM engine.Probaj i mene neso takvo mi se sluci ali go staviv SORCE-ot i sea cepa ko sivonja.Se nadevam deka ke go resis problemot

HaKeRcE напиша:
VISTA Rules!

Ja imam Vista Ultimate i ja instalirav na kompijuter star 7 godini!!!

Абе братче а тој компјутерот што машина е???
Ако има барем 512 рам ќе биде добар али за Home edition а за ултимате малце морген!!!

Имам и ИксПe и Виста ама вистата ми се подига 10 минути (буквално). Имам Celeron 2.66Ghz, 250gb SATA i 1.5gb RAM
Any solution?

ejj,na internet najdov krak koj ja krakuva instalacijata na VISTA da se instalira na 256 MB RAM.Inaku slab e kompijuterov...20 GB HDD.800 MHz Pentium 3 Processor,32 MB GRAFICKA...ama Aero i Flip 3D nemozam da gi koristam...

Немој да сте се заебале да ставате Виста, пред некој ден ја инсталирав и нешо ме зезаше не е битно тоа, и сакав да инсталирам XP и цело време пред да бутира цд-то ми се појавуваше грешка дека неможе Vista да се подигне, некој фајл фали, но средив тоа, инсталирав XP но сега пак ме заебава тоа дека неможе да се лоадира Виста, у пм, и земав го искршив ДВД-то со Виста, не ми треба тоа срање, на XP до крај остануем. :)

Џабе ли ви реков шминкано XP. XP ќе рула, како што рулаше Windows 2000 пред 2-3 години. Пред 2 години од анкета се открило дека 40% од корисниците користат windows 2000.

јахутерминал напиша:
Џабе ли ви реков шминкано XP. XP ќе рула, како што рулаше Windows 2000 пред 2-3 години. Пред 2 години од анкета се открило дека 40% од корисниците користат windows 2000.

Aman be, Windows 2000??? Sea ke ti kazam nesto. Windows 2000 ne bese za obicnite korisnici, poveke bese za mrezi. Windows 2000 nikogas ne bil podobar od Windows XP, sea kolku go koristele, so e toa bitno. I vo Makedonija do pred nekoja godina bese najkoristen Windows 98 ama toa ne znaci deka toj e podobar od XP. Sea za VISTATA i XP-eto. Na izgled Vistata e zaaaakon, ama drugoto kako da koristis Windows 95 :D. Ajde be, instaliram vakva verzija od Nero, ne moze, instaliram druga isto... Znam koja e kompitabilna, ama sea kako si fakaa na prethodnite operativni sistemi site programi, igri... Duri ni NFS Carbon ne igra na Vista, ete taa e nova igra ... Stvarno bara jak kompjuter, mojot bese rangiran 4.3, a Vistata raboti kako sto treba na konfiguracii rangirani od 4 do 5. Se otkazav od Vistata zasto mi bese preku k** od glupostite. Stvarno ima nekoi odlicni raboti, no vo sporedba so XP e poslaba. Mislam deka ke im treba barem uste edno 7-8 meseci da go sredat Windowsot kako sto treba.

naumdb напиша:
Aman be, Windows 2000??? Sea ke ti kazam nesto. Windows 2000 ne bese za obicnite korisnici, poveke bese za mrezi. Windows 2000 nikogas ne bil podobar od Windows XP, sea kolku go koristele, so e toa bitno. I vo Makedonija do pred nekoja godina bese najkoristen Windows 98 ama toa ne znaci deka toj e podobar od XP. Sea za VISTATA i XP-eto. Na izgled Vistata e zaaaakon, ama drugoto kako da koristis Windows 95 :D. Ajde be, instaliram vakva verzija od Nero, ne moze, instaliram druga isto... Znam koja e kompitabilna, ama sea kako si fakaa na prethodnite operativni sistemi site programi, igri... Duri ni NFS Carbon ne igra na Vista, ete taa e nova igra ... Stvarno bara jak kompjuter, mojot bese rangiran 4.3, a Vistata raboti kako sto treba na konfiguracii rangirani od 4 do 5. Se otkazav od Vistata zasto mi bese preku k** od glupostite. Stvarno ima nekoi odlicni raboti, no vo sporedba so XP e poslaba. Mislam deka ke im treba barem uste edno 7-8 meseci da go sredat Windowsot kako sto treba.
Не велам дека Windows 2000 е подобар од Xp! Ти кажувам само пред да испадне XP кој рулаше. ОКЕЈ? Читајте малку мајкому стара.

јахутерминал напиша:
Не велам дека Windows 2000 е подобар од Xp! Ти кажувам само пред да испадне XP кој рулаше. ОКЕЈ? Читајте малку мајкому стара.

Nikogas Windows 2000 ne rulal, barem ne kaj nas. Toj operativen sistem ne se koristese skoro na nieden kompjuter, mnogu retko. Pred da izleze XP kaj nas kompjuterite se prodavaa so instaliran Windows 98 ili Windows ME. Windows 2000 kako prvo ne bese ni za obicnite korisnici, ubavo napisav deka toj bese pogoden za mrezi, za bezbednost... Ama za nas, bea Windows 98 ili Windows ME, zatoa sto tie se poveve orientirani kon obicnite korisnici.

Добра е бе вистава ама нема да ја користам од две причини: 1)DigitalRightsManagement - DRM
2)Vista user Control мислам се викаше, она коа ке ти го затемни екранот и ке те праша петпати дали сакаш да си бутнеш прст у гз >.<

Ако може да им се напраи дисејбл на овие две работи ондак ке размислам.

Sephiroth напиша:
Добра е бе вистава ама нема да ја користам од две причини: 1)DigitalRightsManagement - DRM
2)Vista user Control мислам се викаше, она коа ке ти го затемни екранот и ке те праша петпати дали сакаш да си бутнеш прст у гз >.<

На второво да, иди во контрол панел, па после во users, таму има turn off.

ептен јаки причини :pos2::pos2::pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom