Што мислите за српската музика?

• Креатор на темата Креатор на темата P.cat
  • Време на започнување Време на започнување
When you hear it, you will sh*t brix. :pos:
btw, прво (и последно) нешто интересно од Србија за моите уши беше ова:
xD

За српска музика има доста разговарање и тн. но сепак јас слушам српска музика освен она турбофолк дефинитивно тоа него слушам.... слушам она што е српско-народно-кафански за некои кои незнаат од турбофолк - народни-српски-кафански песни има разлика.

Зависи што се подразбира по „српска“ музика....

Најчесто под ова се мисли на песните со нинтендо мелодии и траги-комични текстови, попознати како „турбо-фолк“.
Ако се мисли на таа „српска“ музика (која всушност е производ на ромското народно творештво) тогаш моето мислење за неа е крајно негативно! Тешко дека има нешто полошо од неа и мислам дека не вреди да трошам повеќе зборови на неа....

Сепак, под српска музика може да спаѓа се што е создадено од српски музичари, така?
Мора да се признае дека во Србија творат многу квалитетни музичари и се прозиведува и квалитетна музика. Само не дека во Македонија или во некои други земји нема...
Немам ништо против ваквата музика, но ми пречи нејзината огромна популарност кај нас. Посебно кај нас младите. Младите знаат повеќе песни само од некоја српска група отколку што знаат воопшто македонски песни.
Ова нешто мора да прекине. Српската култура едноставно има преголемо влијание во Македонија! И ова не е нормално!

Политиката на форумот е забранета, знам, но тука мора да спомнам еден (и можеби и единствен :) ) став кој го делам со еден наш бивш премиер: Македонија е последна земја која сеуште живее во духот на Југословенството. А мене тоа воопшто не ми се допаѓа!

Од лошо полошо подобро да не почнувам да зборувам ќе се изнервирам зошто е слушана повеќе од што треба!

Од Српска музика имам само Straight Jackin, Darkwood Dub, Rambo Amadeus

Ова не чини? Поим си немате од музика, збор да не чујам! :vozbud:

Има различни типови на српска музика. Турбо Фолк не можам да поднесам... и стварно не ми е јасно како може некој да слуша такво нешто. А, на пр. ова ми се допаѓа (слушнете го рефренот)... :)

Ако мислиш на тф, СРАЊЕ Е.

Додека оние од видот како што пее Дино Мерлин, Рибља чорба, Бјело Дугме е тие се супер.

Можам да поднесам секаков тип на музика. Секако дека на мојата листа се наоѓа и српската музика. Без разлика што турбофолкот има премногу хејтери, сепак слушам таква музика и самата таа ми причинува одредено задоволство. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom