Омилен кафиќ - кафуле со најдобар ентериер

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
„Милениум” после реновирањето како кафич, „Ел Греко” како таверна.

JeCILaDy напиша:
„Милениум” после реновирањето како кафич, „Ел Греко” како таверна.
Се поштова Ел Греко ама не од страната на корзо , него во дворчето . Си седиш рает , ни никој да гледаш , нит да буљат , си ја гледаш само масата.

Имаше еден во Скопје, во внатрешноста на Буњаковец, со интересно име што никако да ми текне како беше точно, на ”Лезет” ми оди нешто.... Убаво уредено со фонтанички, фенерчиња, убаво осветлување и убаво музиче.

Пиаца исто така, спомени од средно:)

ragazza напиша:
Се поштова Ел Греко ама не од страната на корзо , него во дворчето . Си седиш рает , ни никој да гледаш , нит да буљат , си ја гледаш само масата.

Мислев Ел Греко топтан :) И внатре и летната бавча .. Прекрасно е.

JASMIN напиша:
Имаше еден во Скопје, во внатрешноста на Буњаковец, со интересно име што никако да ми текне како беше точно, на ”Лезет” ми оди нешто.... Убаво уредено со фонтанички, фенерчиња, убаво осветлување и убаво музиче.

Пиаца исто така, спомени од средно:)

Има „Лезет“,ама тој е до Песталоци основното,малце збутано место,интересен амбиент,услугата-на моменти добра хахаха

„Лезет,Аја” како и да се вика е пренатрупано по мој вкус...мислам супер е замислата со фонтаните и фенерите ама кога ќе седнеш и кога ќе ги разгледаш поличките полни се со триста тракатанци(непотребни) и премногу различни бои се употребени,јас разбирам дека сакаат да дадат некој ориентален шмек ама претерале малце...
А што се однесува на темава...ми ги спомнаа погоре Лилит,Стрип и Хемингвеј само ќе додадам 5тиот елемент во трговски...ептен ми е интересна замислата...ги има сите елементи и моментот е што вецето е цело црвено:icon_bigg

Ништо не признавам без слики,барем по една,инаку од убајната на сите овие кафеанчиња ништо не се признава.:)

mi se bendisuva aja i aporea vo pp iako ne e so decenii renovirana. aporea rules dud!

ABC напиша:
Ништо не признавам без слики,барем по една,инаку од убајната на сите овие кафеанчиња ништо не се признава.:)

Или слики, или бар обид да се опише она што ни се допаѓа. Кој ќе прати слики од кафиќ, има пиво од мене во истиот кафиќ :)

Еве слики од еден кафиќ, во Љубљана. Се вика Скелет и има најубави коктели:vozbud:. Интересно е да се види колку оригинални идеи имаат луѓето :helou:
1.JPG
2.JPG
3.JPG

Убаво се вклопува сликата на Јанез Дрновшек на средната фотографија во позадина а?:)

JeCILaDy напиша:
Мислев Ел Греко топтан :) И внатре и летната бавча .. Прекрасно е.

Само летната бавча е океј,внатре не е ништо посебно. Демек пробале да средат со вкус како таверна,ама нема посебен сенс,ко ќе погледниш во Буре отастрана ко полу-копија е. Ко ќе ми текни на тие дифтиците во задниот дел...ми се лоши. Па демек правеле традиционален амбиент,зеле наредиле нарѓилиња таму еден куп! Нарѓилињата до пиперките црвени и стомните македонски!
Ете искрено ќе кажам за сите кај нас во Битола,ретко кој се труди и успева да направи некој различен ентериер,свој,препознатлив. Сите нешто се копираат и досадно е.

abe za najdobro neznam AMA za hajglup kafic dobro znam.nikako nemojte da odite vo Berlin vo leptokarija.Enterierot i ne e mn los ama poslugata... Neam zborovi koj idiot e eden od kelnerite:D

Само летната бавча е океј,внатре не е ништо посебно. Демек пробале да средат со вкус како таверна,ама нема посебен сенс,ко ќе погледниш во Буре отастрана ко полу-копија е. Ко ќе ми текни на тие дифтиците во задниот дел...ми се лоши. Па демек правеле традиционален амбиент,зеле наредиле нарѓилиња таму еден куп! Нарѓилињата до пиперките црвени и стомните македонски!
Ете искрено ќе кажам за сите кај нас во Битола,ретко кој се труди и успева да направи некој различен ентериер,свој,препознатлив. Сите нешто се копираат и досадно е.

„Ел Греко„ е отворено пред Буре така да не можиш да кажиш дека го копира Буре.Очигледно е дека Буре има земено идеја од Ел Греко.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom