Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Предложете некој добар креатин и од каде да го купам?

Ја моментално на Optium Nutrition, покрај протеинот, го користам. Добра структура, не се ни осеќа кога го пиеш. Предтоа пиев на Scitec, пак добар ама лоша текстура. Како и да е, креатин си е креатин нема некоја посебна филозофија како кај протеините.

Овој можиш, ама ако најдиш друг нека биде само Monohydrate само тоа е битно и ако најдиш со вкус преферабилно оти овие без вкус се доста гадни, ама не го пијаш за вкус се надевам туку за резултати. ;)

Само едно нешто ќе ти кажам за креатинов, значи за перфоманси е едно од најубавите нешта, ама најбитно е да го пиеш редовно, една дозерка пред вежбање 30мин, првите 10 дена лоадинг фаза можиш да пијаш по 2.5-3 дози, после по една само. Најбитно е редовно да пијаш и да вежбаш, ако неможиш редовно не вреди да го земаш. Исто така многу вода во теко на дено, со среќа!

Абе а кога го примате креатинот? Ја после работа одам на теретана и креатин пијам после тоа. Мислам дека најефективен е пред теретана, ама не ми е изводливо.

Абе а кога го примате креатинот? Ја после работа одам на теретана и креатин пијам после тоа. Мислам дека најефективен е пред теретана, ама не ми е изводливо.

Исто е.

Не ја гледам потребата од креатин. Ти собира вода у мускулите.
Што да ти кажам, еве ако им требам на пожарникарите нека ме земат да гасат пожари, полни ми се мускулите вода.

Што да ти кажам, еве ако им требам на пожарникарите нека ме земат да гасат пожари, полни ми се мускулите вода.

џабе пари давање, едино само бубрезите што можеш да ги заебеш. Оние што ги гледаме на нет, сигурно мускулите не им се од креатин.

џабе пари давање, едино само бубрезите што можеш да ги заебеш. Оние што ги гледаме на нет, сигурно мускулите не им се од креатин.
Ја користам печеница у прав, поздраво е за бубрезите.

Ја користам печеница у прав, поздраво е за бубрезите.

баталив тоа солено и заситени масти како кашкавали. Сега само на природно сум. Манџа, кисело млеко, риба, нешто посно чат пат. Суплементската индустрија е една голема лага.

• Ми се допаѓа
Reactions: Mud
Source: trust me bro

2025 ta sme i uste istiot muabet za kreatino:
Bubrezi ke zaebes
Rast na muskulna masa
Voda treba da pies
Faza polnenje... o_O
Od kreatinin mozi da se obolat bubrezi ama od kreatin dosea nikoj ne obolil. Proteinot e toj so steti na bubrezi.
Voda se pie kolku so bara teloto. Kreatino NE zavlekva voda tuku zadrzva voda intramuscularno.
Poradi akomuliranje i zadrska na tecnost,doagja do pokacena telesna tezina i zgolemen volumen na muskul. Volumenot mozi preku nojk da opadni taka da.....
Faza na polnenje ne postoj. Toe trik izmislen od distributerite za da se trosi brzo.
Na samata pakovka od kreatinot vi go piso istoto.
Se pojavia mnogu tiktok i instagram treneri so dve nedeli staz i pocnaja da delat soveti za kreatin kako pokacva muskulna masa,lokaj voda neznam so.....
5gr posle trening e dovolno. Mozi pred i posle trening.

Мислење за Hyrox или има подобра варијанта каде што може да се искомбинира трчањето (кондиција) со вежбањето на мускули ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom