MAC OS X на Apple

• Креатор на темата Креатор на темата Стеф:]
  • Време на започнување Време на започнување

Стеф:]

стифлер
Член од
27 јануари 2007
Мислења
1.938
Поени од реакции
3
ja go koristam ovoj mac spored mene e super mnogu dobro e napraen.
go koristi li nekoj na forumov ovoj mac.

имаш грешка во насловот.

знам дури сеа видов од кога ја напраив

А повеке објаснување за овој виндоуз?
ај те молам дај бар некој скриншот..линк..
вака ништо не се разбира!

first-boot-big.jpg
Mac-OS-X-win_2.jpg
macosx.screen.jpg
eve kako izgleda
moz-screenshot-10.jpg

Па не е лош...го има негде за купување инсталационо цд или?to e to

мислам дека усте го има во гратски трговски центар во продавницата дуна комјутерс

Stef:] напиша:
мислам дека усте го има во гратски трговски центар во продавницата дуна комјутерс
И од прилика колку кошта...ми се свиѓа to e to

мислам дека бесе од 6000 до 13000 денари

Stef:] напиша:
мислам дека бесе од 6000 до 13000 денари
Па не е многу:pos2::pos2: еј а има ли го некаде од интернет да си го порачам мислам дека ќе ме чини поефтино?

А да им кажеше на луѓето дека овој оперативен систем не фаќа на обичен компјутер (освен ако не се работи за хакнатата верзија на нет шо ја има)

Sephiroth напиша:
А да им кажеше на луѓето дека овој оперативен систем не фаќа на обичен компјутер (освен ако не се работи за хакнатата верзија на нет шо ја има)
do koga be vaka ke tropate....:tapp:

MAC OS (Macintosh) raboti isklucivo samo na apple kompjuteri i ne e nesto epten posebno...ako sakate otprilika da vidite kako izgleda na Google MAC OS Theme i ke si spustite tema ...btw sea za apple nov operativen sistem izleguva Leopard koj e dosta dobar...najdobar od serijata operativni sistemi na apple

Crash Override напиша:
do koga be vaka ke tropate....:tapp:

MAC OS (Macintosh) raboti isklucivo samo na apple kompjuteri i ne e nesto epten posebno...ako sakate otprilika da vidite kako izgleda na Google MAC OS Theme i ke si spustite tema ...btw sea za apple nov operativen sistem izleguva Leopard koj e dosta dobar...najdobar od serijata operativni sistemi na apple
raboti isklucivo samo na apple kompjuteri - ova tvrdenje ne ti e tocno ..... imas MacOSX i za obicen PC samo nema podrska za site procesori t.e. postarite.... inace poglej na internet MacOS X86 pa posle davaj vakvi tvrdenja.... imas detalna informacija i za instalacija na AMD i Intel masini .... ooo decko kasnis so info .... MacOS X86 za PC go ima veke skoro 2 godini.... ocigledno si Mircrosoft Windows zavisnik ... a i drugo nesto
MacOSX za nekoj e besplaten ;) 13 000 denari psss ludi li ste....

Ко прво јас не тропам. Се разбирам и не пишувам глупости. Не вреѓај.

Мекинтош оперативниот систем во оригинал кошта пари и работи само на МЕКИНТОШ МАШИНИ. Постои ХАКНАТА ВЕРЗИЈА на MacOSX која НЕ Е ПОДДРЖАНА ОД APPLE, него ја имаат потсредено други луѓе. Но иако таа верзија работи на обичен компјутер, сепак е пребирлива во однос на делови. Јас на пример ја инсталирав на мојот стар компјутер кој имаше Целерон 2.4Ghz работеше топ, ама неможеше да ми го препзнае маусот (Logitech MX500).

Ако се прашувате како е можно MacOSX да работи на обичен компјутер сетете се дека од скоро Мекинтош во своите машини наместо PowerPC процесори почна да става Интел Core 2 Duo со што им се отвори патот на хакерите да го модификуваат оперативниот систем да работи на било кој x86 еднојадрен и двојадрен процесор односно на било каква конфигурација.

Sephiroth напиша:
Ко прво јас не тропам. Се разбирам и не пишувам глупости. Не вреѓај.

Мекинтош оперативниот систем во оригинал кошта пари и работи само на МЕКИНТОШ МАШИНИ. Постои ХАКНАТА ВЕРЗИЈА на MacOSX која НЕ Е ПОДДРЖАНА ОД APPLE, него ја имаат потсредено други луѓе. Но иако таа верзија работи на обичен компјутер, сепак е пребирлива во однос на делови. Јас на пример ја инсталирав на мојот стар компјутер кој имаше Целерон 2.4Ghz работеше топ, ама неможеше да ми го препзнае маусот (Logitech MX500).

Ако се прашувате како е можно MacOSX да работи на обичен компјутер сетете се дека од скоро Мекинтош во своите машини наместо PowerPC процесори почна да става Интел Core 2 Duo со што им се отвори патот на хакерите да го модификуваат оперативниот систем да работи на било кој x86 еднојадрен и двојадрен процесор односно на било каква конфигурација.
Definitivno rabotis vo Duna Computers .... aj sea kazi si... reklama prais... i za Mac mozam da ti raspraam dosta oti u tek sum so se slucuva so Mac i Apple gi pocituvam deckite vo Apple team-ot stvarno se kreativni... a od druga strana bas ubavo so ima MacOS X86 onaka da si kupis Apple PC (iMac , iMac Pro) treba da mozes da pecatis pari... koj u MKD moze da si dozvoli Apple PC?? .... lugeto na rati zemaat Tajvanski .... a ne Apple .... normalno so kvalitetot ide i cenata....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom