Дали кабелската телевизија е единствен „спас“?

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување
Точкест,и мене ми помага телевизијата да заспијам,за разлика од тебе,немам кабловска,и мене ми помагаат да заспијам "преинтересните" филмови(на нашиве телевизиски канали) кои "никад" не се повторуваат :tapp:

Па и јас пред да ставам кабелска мислев дека е спас ама не е ништо посебно ни таа.Пола од програмите не ги гледам никогаш,а и тие кај што има филмови репризираат исто како кај нас.Еве на пример ТВ 1000 еден филм го дава 5 пати во неделата.Единствено спортските ми вршат повеќе работа.Како и да е подобро е со кабелска него само со нашите:)

Мене канцеларијата на кабелската телевизија ми е до врата, ама никако да ставам, иако понекогаш очајно ми треба! Не дека киснам по дома, па се досадувам, но обожавам кога станувам да се расонам пред ТВ, а и пред спиење да окапам некој саат исто пред ТВ.
Е сега, дека нашата телевизија е очајна, не е до толку, но кабелска е доста потребна. Освен забавните и чат-пат политичките емисии, немам што да гледам со задоволство ... едноставно сум принудена да ја знам секоја шпанска серија (хрватската на Канал 5 ја гледам редовно!), да ги знам сите квизови кои на нерв ми газат и неможам баш да се пофалам дека тоа е доволно и ништо не ми фали ...
Кабелска си е кабелска и е каков-таков "спас".

Како што сум сега однос тв-јас можам да преживеам и со 2-3 програми. ептен слабо гледам тв во последно време. кабловскава сакс, има некои ептен непотребни канали. едино што може да ме задржи пред тв е ем-ти-ви(некое добро спотче или тип на серијали како пимп мај рајд, панкд и сл.), дискавери каналите(брејниак, хау итс мејд, крајм...) и толку. повеќе ми служи за тепање време, пошто дур ги превртам сите канали ми требаат 10 мин(со мало подзастанување на нив, се разбира) и после со нова надеж дека нешто ново на некој канал ќе искрсне, и така се повторувам и повторувам...
единствен спас е за зависниците од тв. ама и да не си, не е на одмет да ја имаш -)

Да бе нашите телевизии не чинеле. Како не!
Имате Трансформери, па хит ретардиран емисион Телетабиси...уште поретардирани вести и неизмерно ретардирани сапуници. По цел ден капам на телевизор и се забавувам со нашите програми. Супер ми е, и имам очигледна промена на IQ-то:)
Кабелските глумат лудило и ги гледаат исфрустрирани патетични сушчества, кои патат од виша вредност. Демек нашите телевизиски куќи не се trOO...
:)

i kabelskata necini u zadno vreme site programi gi isklucuvaat.kaj i dae ke se isklucam od kabelska i ke staam satelitska ne e mnogu skapo barem znam ke gleam ko coek

internetov e daleku podobar sprema mene. i bas kabelskava ne e i nekoj spas. koga togas pogagjaat po nekoj film, ama poretko.. I mn e glupo koga ke ti isklucat nekoj kanal sto go sakas. e togas mi ide da im otidam i da gi unnistam. SPORED MENE SATELITSKA E SAMO SPAS. so sakas si pustas, koj kanal sakas, koga sakas....

Само сателитската е спас.И без и со картица имаш многу канали за гледање,и плус сликата е "постаклеста" поради дигиталниот сигнал.Кога ќе ја исклучам сателитската и после МТВ кога ќе ми се упали автоматски,шлог ме удира!Разлика у слика...у п.м.!

Кабелска телевизија е единствениот спас! Нашиве програми не можат да пројдат. Јас ако немам кабловска исто како да немам телевизија. И на крај краишта, тоа што го даваат на нашиве канали, веќе го имало или го има на кабловска. Инаку за HRT2 ........... ЛЕЛЕ ЧОВЕЧЕ КАКО СЕ ИЗНЕРВИРАВ КОГА ЈА УКИНАА ЕЕЕЈЈЈЈЈ!!!!! - и сега уште се нервирам! Никој не глеаше на канал5 формула со оној табакот, сите гледаа на HRT2, и ја укинаа. Истото важи и за лига на шампиони во фудбал, а мислам дека уште даваа и некое фудбалско првенство ...... шпанско мислам дека беше.

Многу слабо гледам ТВ. Дали вкупно 10 саата месечно поминувам пред телевизор. :) Откако ставив интернет не сум се свртела да ѕирнам на ТВ.

А веќе ни кабелската не е спас, ни таму ништо нема. Ама може нешто од време на време интересно да се најде сепак, за разлика од македонскиве канали што се претрупани со латино-сапуници, досадни вести, уште подосадни спортски утакмици (Јуниор Куп на А1, хелоу :icon_roll), безвезни емисии (Боки13, Лила Шоу, Сузе и сите слични вана-би Опра Винфри шоуа), и очајни музички канали (МС ТВ, ноќна програма на АТВ- ем „добри“ хитови на Лепа Брена од 70тите, ем Дејтинг Сервис со дискреција загарантирана) исл.

Не дека Пинк ТВ или TRT нудат побогата и поквалитетна програма... Ама може да се поужива во некои од емисиите на Дискавери, од оние што ги даваат касно навечер, па да ѕирнам пред спиење (емисии од типот на FBI files, Guilty or Innocent, SPY и слични), или некое добро филмче на NOVA.

Сепак, далеку сум од ТВ-зависник; баш дури мислам дека телевизорот џабе ми зафаќа место во детска. :pos:

Кабелската е некако глупа работа. И таму пуштаат глупи програми (со исклучок на дискавери и други од тој тип) и само истите филмови ги вртат. А сателитска (па уште со мотор) џам работа. Да незнајш шо да гледаш побрзо. Ни сметка, ни ветар. А за приклучок на кабелска платив пола сателитска (100 евра)= во една година сосе месечниот надомест ке купев сателитска ни сметка ни ветар...

zakon e kabelska samo zeznato e toa so nemozes da odberes kanali sto sakas da gi gledas na primer za so ke mi e FTV koa takva moda kaj nas nema!!!
a dokolku bi mozelo da odberes kako sto e vo drugite drzavi kanali definitivno ke se trgnes od kompjuterot.a sto gi iam onie kanali zasega oklu 75% se zakoon pa taka da mnogu pati se zaboravam gledajki nesto na discovery channel ili national geographic!

Не гледам нешто многу ТВ.А од кога ја ставија кабловската воопшто не обрнувам внимание што има по нашиве телевизии.Како што кажа Скул,ако има една или две серии и толку.Кога ќе ми текне ќе си пуштам само Cartoon Network:)

Во последно време сум забележала дека многу малку време посветувам на гледање телевизија. Не бидејќи имам обврски и слично, туку дека едноставно нема интересна понуда на програми по нашиве телевизии. Најтрагично е што немам кабелска.

Нема добри филмови (со исклучоци, и тоа ретки), серии чат-пат...Да не ги заборавам и „интересните“ документарци кои се се` едни исти и веќе ги знам напамет. Едноставно нема (скоро) ништо што би го привлекло моето внимание како гледач.

Не велам дека програмата е на тотално незавидно ниво, но споредувајќи ја со онаа на странските телевизии е далеку подосадна.

Тука се наметнува прашањето-дали кабелската телевизија е единствениот „спас“ на македонските гледачи или сепак може да „пројде“ и домашната програма?
ДА СИ КЛАЈШ КАБЕЛСКА ДА ТЕ ВИДИ ГОСПОД:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom