Quark
brr,brr...zbrc
- Член од
- 12 март 2008
- Мислења
- 3.489
- Поени од реакции
- 156
Znaev deka ke ti stane jasno.Шо убо ми кажа :pos2:
Pameten momak si ti. :helou:
Znaev deka ke ti stane jasno.Шо убо ми кажа :pos2:
Обожувам вакви исцрпни муабети. Да си ми жив и здравZnaev deka ke ti stane jasno.
Pameten momak si ti. :helou:
Не мора до амбасада да оди, еве сега Радко ќе се легализира, на лето ќе си направат партија, па таму по пасоши...Во НАТО и во ЕУ ДА, но не по секоја цена.Ако сака некој да влезе по секоја цена во НАТО и во ЕУ ене му ја бугарска амбасада нека си извади пасош.
А зошто прекин е невозможна мисија ...Денес постојат две решенија:
1. Разумен компромис
2. Прекин на преговорите
Второто по сите можни варијанти е "mission impossible"
Се друго е лажна надеж и играње со чувствата на граѓаните.
јас не сакам компромис ако тоа подразбира мењање на име, идентитет, јазик итн...Затоа како што погоре прочита, реално согледувајќи ги околностите и позициите, може да се обединуваме само и само оклу овие две точки:
- Разумен компромис
- Прекин на преговорите
Се друго е беспотребно трошење време и разединување наместо обединување.
Кога ние од 1991 викаме дека сме спремни да преговараме за нашето име, нормално дека ќе не стискаат (и од надвор и од внатре) за да го смениме името. Никој не може да ни го смени името - САМО НИЕ САМИТЕ. Целта да си посакаме да си го смениме името според некои коментари тука е остварена. Без разлика дали тие се кријат под формулација разумен компромис, виткање на кичмата, или про-ЕУ однесување.што ако се самоубиеме како народ како Македонци ... што сме направиле ..
зар во ЕУ мед и млеко ќе тече ...
па и тие главата не знаат кај им е у последно време ...
зошто ние да се истрчаме сега да се самоубиеме, во период во кој и на ЕУ не му е добро и во период во кој и на грците им пукаат конците ...
нели е попаметно да почекаме .. а во меѓувреме да си средиме внатрешни односи и да почнеме да соработуваме малце и со исток и со секој со кој ќе имаме интерес ... еве грците се во еу нато па соработуваат со русите ... зар еу е единствена шанса? зошто се ограничуваме? зошто поставуваме теза и се форсира на големо низ медиуми дека или ЕУ или ќе пропаднеме ...
епа ја ти преопрачувам-отиди без пари до Солун(не мора подалеку) ако можешСите логорски “затвореници“ сигурно не сакаат премногу да шетаат,ама на сите им смета ограниченоста,без разлика на имотната состојба.Слободата на движење е основен предуслов да се победи сиромаштијата во сите општества и системи,одкако се спознал човекот за хумано битие.Ни еден затвореник не може најпрвин да размислува за имотната состојба,а потоа на својата слобода,секогаш е обратно.![]()