FIFA World Cup Russia 2018 - Panini Sticker Album

• Креатор на темата Креатор на темата ob1
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ќе го собирате албумот?

• Вкупно гласачи
    48
Јас да ја искористам приликава да пробам да го дополнам албумот од 2014. Ако чувате дупликати и имате некоја од сликичкиве, пишете ПП да се договориме.

00, 5, 11, 24, 25, 30, 34, 38, 94, 98, 101, 112, 113, 115, 129, 144, 147, 151, 159, 161, 171, 183, 277, 293, 300, 303, 318, 347, 348, 358, 367, 371, 375, 455, 457, 459, 479, 576, 596, 601, 624.
Да не чуваш и од 2010 и 2006 дупликати, а да не ти се собрани ? :D

Албумот од Мексико 1970 се движи и до 5000 евра. ;)

...па и повеќе:
Прегледај го приврзокот 188154

Ама добро, овој дури и незалепен е.
Пак ќе ти речам, ниедна пара не може да замени вакво искуство и пасија кон собирањето сликички. Ако сакаш само да заработиш, сигурно и не ти е желба да собираш. Сигурно некој што има собирано олдтајмери, уметнички слики и скулптури, преку ноќ не се откажал за да ги шитне за некоја сума. Има нешто што е многу побитно од пари :D Секој што сака ќе прави со својот живот, ама за мене тоа не е решение :) Или на пример карта од утакмица (која патем ти се сеќаваш на неа ден денес). Татко ми дома чува карта од Вардар од 85та година, и попрво станот ќе го продаде него картата :)

Цената е преголема, инаку баш се наканив да ги собирам, стварно е прекрасно искуство и доживување. По години кога ќе го отвориш албумот и ќе видиш кој и кој играл за која селекција, веднаш ќе ти се враќаат флешови од некој натпревар.
Не дека сум без пари, далеку од тоа, ама следниве 2 месеци ми следуваат 2-3 патувања и некако не ми се даваат уште 150-200 евра. :)[DOUBLEPOST=1522402063][/DOUBLEPOST]
Албумот од Мексико 1970 се движи и до 5000 евра. ;)

...па и повеќе:
Прегледај го приврзокот 188154

Ама добро, овој дури и незалепен е.

Каде ова? Татко ми чуваше албуми од сите светски првенства (до Франција 98') и мислам дека го имаше албумот од Мексико. :) Треба да разбарам низ дома кога ќе сум, ама ако не е фрлен/загинат, скоро сум сигурен дека го имаше цел албум.

Собиранките пред фонтана кога ќе почнат?
Не можам да најдам ивент на фб.

Каде ова? Татко ми чуваше албуми од сите светски првенства (до Франција 98') и мислам дека го имаше албумот од Мексико. :) Треба да разбарам низ дома кога ќе сум, ама ако не е фрлен/загинат, скоро сум сигурен дека го имаше цел албум.
Moра да го имаш фул собрано ако сакаш солена пара да извадиш а и воопшто да има заинтересирани, зошто никој нема да ти го купи албумот ако ти фалат 20-30 сликички.

Го има некој Фирмино? Точно е ова?

20180401_204708.jpg

According to Professor Paul Harper, of the School of Mathematics, at Cardiff University, it now costs an average of £247 to collect all 682 stickers in Panini’s World Cup album this under the scenario of being able to exchange with 10 friends.

In contrast, in 1986, when packs cost 12p, youngsters or their parents would need to spend £10.25 (£29 in today’s money) with 10 friends helping out.

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom