90-ти

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.122
Поени од реакции
25.546
Бидејќи сум дете на 90-тите и пораснав со таа музика. Што може да се каже за музиката во оваа декада? Што се одвојува како квалитет а што како кич? Еве неколку видеа на темата што и денес ми се одлични за слушање од поп сферата. :helou:

и секако една од песните која ќе ми остане меѓу најдрагите

Тонќи, како стар клабер чекам придонес на темава.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.610
Поени од реакции
14.462
Rhythm is A Dancer, Ecuador, Cocojambo, Be My Lover сеуште ме држат сеќавањата, кога сестра ми како помал ме носеше во кафичи, едноставно тогаш овие песни беа хит, старо-младо се беше на нозе тогаш, сите играа. Иако сум роден 1992, како што кажа авторот, исто и јас сум пораснат со овие песни, иако тогаш постоеа и многу нови пеачи и пеачки. Исто така на некои од горенаведените песни има некои нови ремикси, и тогаш штом се пуштат тие во некоја дискотека,кафич или било што, веднаш настанува ерупција, сите постари генерации со цел глас ги пеат овие фантастични песни.

Патем, Ace of Base - All That She Wants, мислам дека и таа песна припаѓа некаде во оваа категорија на песни, исто така голем и одличен хит.

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
бравос за Sash - equador , 2 unlimited - no limit, ѕверски траки .

Член од
13 септември 2007
Мислења
267
Поени од реакции
4
Dobro potsetuvanje, ne mozam na youtube da gi baram ama eve nekoi shto mi teknuvaat

No want no short D*** Man

3 AM Ethernal

Yaki Da - Ne mi teknuva grupata

Prodigy - Slap my Bitch up, Firestarter

I moze najgolemiot hit

Evrything But the Girl - Missing

non Dance hit mi e Pulp - Common People

Член од
13 септември 2007
Мислења
267
Поени од реакции